FUNDATIA IOAN BARBUS

Autorul atentatului terorist din fața clădirii Westminster din Londra este Salih Khater, imigrant din Sudan

Poliția Metropolitană din Londra a formulat capetele de acuzare împotriva persoanei care în ziua de 14 august a rănit, în mod deliberat, mai multe persoane cu autoturismul său în fața sediului parlamentului britanic. A fost numit și făptașul. El este Salih Khater, originar din Sudan. Acesta obținuse cetățenia britanică cu două săptămâni înainte de atacul din fața clădirii Westminter.

Salih Kater este acuzat de două tentative de omor, una împotriva civililor din fața clădirii Westminster și a doua împotriva polițiștilor care au încercat să îl oprească. El nu a fost acuzat de terorism în mod oficial, dar Scotland Yard a anunțat că investighează acest caz sub suspiciunea de terorism. Poliția Metropolitană a anunțat că Salih Khater se află sub arest și refuză să coopereze cu investigația.

Prima tentativă de omor se referă la faptul că acuzatul a intrat cu mașina într-un grup de bicicliști și pietoni în ziua de 14 august, la ora 7.37 dimineața, iar trei au fost răniți.

Apoi Khater a încercat să omoare doi ofițeri de poliție staționați la poarta de securitate care duce în palatul Westminster. Ofițerii s-au aruncat din calea lui Khater, care, potrivit martorilor, conducea cu 80 de kilometri pe oră și a intrat frontal în poarta de securitate.

Khater a sosit în Marea Britanie în 2010, ca refugiat.

Poliția cercetează apartamentul lui Khater din cartierul Sparkbrook, Birmingham. În apropiere a locuit și Khalid Masood, cel care a săvârșit un atac similar în martie 2017. Khalid Masood a intrat cu mașina pe trotuar, în partea sudică a podului Westminster, și a rănit peste 50 de persoane. Cinci dintre ele au murit.

Cartierul Sparkbrook este cunoscut drept zonă de reședință a mai multor teroriști, inclusiv primul terorist sinucigaș din Marea Britanie, primul complotist Al-Qaeda din Marea Britanie, unul dintre finanțatorii atacurilor din 11 septembrie și câțiva extremiști care au mers să lupte pentru ISIS.

Luni, 20 august, Salih Khater va apare în fața unei instanțe de judecată din Londra.

SURSA   The Sunday Times   The Independent

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. lola
    19 august 2018

    Surprize, surprize…Da’cum draq de și-a tras troacă și permis din „serviciul”de”refugiat”?S-ar părea că establișmentul brit e puțintel complice.În shithole-ul sudanez nu se apropia de o tablă motorizată nici în cinci decenii.Nici briții nu-s mai breji ca friții, ba chiar dimpotrivă.Să le fie hirjahul de cap și taqia ușoară, insulari cretini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian