Avocații lui Nicholas Sandmann, elevul de la liceul catolic din Covington, au dat în judecată ziarul Washington Post și cer 250 milioane dolari atât în daune compensatorii, cât și în daune punitive.
Într-o declarație de pe site-ul lor, avocații L. Lin Wood și Todd McMurtry au spus că „îi vom aduce pe delincvenți în fața instanței, pentru a solicita despăgubiri pentru prejudiciul pe care mulți l-au adus familiei Sandmann. Acesta e doar începutul.”
„Fiecare călătorie începe cu un prim pas”, a comunicat Wood pe Twitter. El este un avocat din Atlanta, specializat în cazuri de defăimare agresivă din partea mass-media. „Călătoria pentru a obține dreptate pentru Nick Sandmann începe astăzi. Ca să împrumut o expresie des folosită – ceasul face tic-tac, tic-tac…”
Avocații susțin, în plângerea reclamantului, că Washington Post s-a aflat în fruntea vânătorii declanșată de mass-media, cu scopul de a „distruge reputația lui Nicholas și de a-l intimida”, printr-un articol de ziar care a fost publicat în ziua de 19 ianuarie, în jurul orei 13:37. Avocații susțin că, după relatarea incorectă din acel articol, o mulțime vastă, care a inclus „alte instituții de presă, persoane care s-au folosit de Twitter, oficiali ai bisericii, celebrități și politicieni”, s-a îngrămădit să îl atace pe Nicholas Sandmann.
Acest incident nu a fost „fierbinte” sau „o știre de ultimă oră”. În măsura în care Washington Post a efectuat o investigație referitoare la ceea ce se întâmplase, această investigație irațională a fost de scurtă durată, iar informațiile contrare nu au stopat apariția acelui articol în ediția din ziua următoare a ziarului.
Articolul a fost finalizat într-un răstimp de patru ore, în care se pare că Washington Post a reușit să-l descopere și să-l intervieveze pe Nathan Phillips, să compună relatarea și să genereze un val masiv de atacuri si amenințări la adresa lui Nicholas.
În cuvintele folosite de Washington Post – chiar dacă departe de adevărata amploare a acuzațiilor false și defăimătoare făcute împotriva lui Nicholas – cititorii ziarului au fost „autorizați să concluzioneze că studenții l-au văzut pe Phillips de departe, l-au reperat ca țintă și au înaintat către el.“
Bineînțeles că cititorii Washington Post au fost de asemenea autorizați să concluzioneze, în mod fals, că Nicholas l-a atacat fizic și verbal pe Nathan Phillips în timp ce i-a blocat ieșirea dintr-o mulțime de studenți care erau și ei implicați într-un comportament rasist.
Washington Post, care a subliniat faptul că Nicholas purta o șapcă „MAGA”, a contribuit la agresiunea și asaltul cibernetic îndreptat împotriva lui Nicholas în urma rapoartelor inițiale publicate de acest ziar. Această agresiune a fost preluată în masă de către o mulțime de alți teroriști virtuali.
Plângerea înaintată afirmă că Washington Post a publicat „nu mai puțin de șase articole false și defăimătoare referitoare la Nicholas, respectiv două în ziarul tipărit și patru în ediția online.”
Într-o pereche de tweet-uri recente Wood a numit Washington Post drept „primul și cel mai vocal fanfaron de presă”, care „a ignorat standardele jurnalistice de bază deoarece a fost dornic să avanseze agenda sa părtinitoare” împotriva președintelui Trump.
La începutul lunii februarie avocații lui Nicholas Sandmann au trimis scrisori de intenție de acționare în judecată către numeroase publicații, politicieni din partidul Democrat și celebrități, printre care: The New York Times, Cable News Network, Inc.(CNN), The Guardian, National Public Radio, TMZ, Atlantic Media Inc., Dioceza din Covington, Elizabeth Warren, Bill Maher, Jim Carrey, Alyssa Milano, etc.
Proprietarul ziarului Washington Post este Jeff Bezos, care este și proprietarul companiei Amazon. Jeff Bezos a achiziționat Washington Post în 2013, pentru suma de 250 milioane dolari.
SURSA PJ Media
2 Comments
Cristi
20 February 2019F bine!
E timpul ca dreapta sa riposteze. Sa-i bata pe leftisti cu propriile arme.
Matei
20 February 2019Domnul Steve Turley (un prof. american) a anuntat acelasi lucru, cu bucurie, pe canalul lui de Youtube parca alaltaieri. Tot dumnealui a spus („Covington Catholic School Student Sues Washington Post for $250 Million!!!”) ca dioceza a efectuat ulterior o investigatie a ceea ce s-a petrecut si a constatat ca a gresit.