FUNDATIA IOAN BARBUS

BBC plătește despăgubiri pentru fake news

BBC și-a cerut scuze și a fost de acord să plătească despăgubiri președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko.

Scuzele se referă la o știre incorectă, care susținea că a fost plătită o mită pentru a prelungi o întâlnire între dl. Poroșenko și președintele american Donald Trump.

Un articol publicat în luna mai anul trecut, dar care a fost eliminat ulterior de pe site-ul internet al BBC, susținea că Michael Cohen, la acea vreme avocatul domnului Trump, fusese plătit cu 400.000 de dolari.

Afirmația, referitoare la o întâlnire din iunie 2017, este neadevărată.

De asemenea, BBC a prezentat această informație și într-o știre din cadrul
buletinului de știri televizat News at Ten, difuzat în Marea Britanie.

„Îi cerem scuze dlui. Poroșenko pentru orice suferință provocată și am convenit să-i plătim daune și costurile juridice și am participat la o declarație comună în cadrul unei ședințe publice la o instanță de judecată”, a declarat BBC.

SURSA   BBC

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

9 Comments

 1. victor L
  29 March 2019

  Se duce de ripa si deontologia BBC.
  Iar dupa ce ai aruncat cu noroi asupra cuiva,niciun „detergent” nu mai curata.
  Parerea mea este ca nu in Porosenko se voia tintita minciuna, ci spre Trump.

 2. Emil Borcean
  29 March 2019

  Da, Trump era de fapt destinatarul.

 3. Florin C
  29 March 2019

  E un bun început. Acum ar trebui să vedem BBC cum își cere scuze și pentru a fi fost parte a Corului Mincinoșilor (secțiunea tenori spinto) care a interpretat Aria Calomniei vreme de doi anișori, cântând cu lux de amănunte despre cum a fost implicat Trump în conspirația alături de ruși și cum urma, mai mult ca sigur, să fie destituit pe chestia asta.

 4. adi
  29 March 2019

  @ Victor L, deontologia BBC s-a dus de rapa de foarte multa vreme…

 5. TheConservative
  29 March 2019

  Sa si ceara scuze si sa plateasca daune si lui Tommy Robinson pt inscenarea care vroiau sa o faca in Panoram

 6. Dorin
  29 March 2019

  Gândiți-vă când va fi evenimentul că agenții sau trompetele media alde russiatoday sau „vorbește moscova” își vor cere scuze pentru fakenews !!!

  Cam ăla va fi ecartul între occident și asiaticii respectivi = SUTE DE ANI !!! (degeaba lansează sateliți, asta o fac și coreenii-nordiști, și pakistanezii…)

 7. Florin
  29 March 2019

  Oameni buni, mass-media nu se mai vindeca in veci, sunt infectati cu marxism pina’n maduva oaselor! Tot ce mai astept si sper e un al doilea Special Counsel, care sa investigheze:
  – Uranium One;
  – Fundatia Clinton (aici intra si scandalul emailurilor);
  – abuzurile FISA facute de administratia Obama.
  Daca se merge cu investigatiile astea pina la aflarea intregului adevar, n-o sa mai vorbim de deontologie, o sa vorbim de puscarie pentru multe personaje care s-au crezut deasupra legii!

 8. .
  29 March 2019

  Nu bbc plătește despăgubiri, ci contribuabilul englez, mințit pe banii lui.Interesante ar fi fost câteva concedieri la nivelele gulerelor albe, dar, instituție de stat fiind, răspunderea dispare ca prin farmec sau se disipă într-o cacofonie generală, folosită ca mijloc de protecție întocmai ca în turme sau bancuri de pești, unde e imposibil să urmărești un individ.

 9. Cristi
  29 March 2019

  BBC a ajuns sa inoate in gunoi. Politica de personal a acestui candva respetabil trust media este oficial anti-white. Iar cand sefii sunt luati la intrebari pt aceasta politica, nu numai ca nu neaga, dar au justificari pt disciminarea asta mizerabila impotriva albilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi