FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

BBC va crește numărul de angajați și invitați homosexuali, pentru a combate „cultura heteronormativă”

BBC va crește numărul de persoane LGBT care apar în programele sale de știri și divertisment, ca parte a noilor reforme ale diversității.

Acestea vor fi apariții „incidentale”, ceea ce înseamnă că sexualitatea lor nu va fi direct relevantă pentru emisiunea în curs de desfășurare. Cu alte cuvinte se va da impresia că „așa s-a nimerit”, iar în acest fel se intenționează ca apariția programată a persoanelor LGBT să fie percepută drept cât se poate de naturală.

În general angajații LGBT vor fi încurajați să „aducă întreaga lor personalitate la locul de muncă” și să fie deschiși față de propria sexualitate.

Alte recomandări includ folosirea pronumelor non-binare atunci când este cazul și promovarea unei rețele de „aliați heterosexuali”, care își vor anunța statutul prin folosirea de ecusoane vizibile sau semnături speciale de e-mail.

Pronumele așa-zis „non-binare” sunt o invenție lingvistică de dată recentă, prin care se încearcă modificarea limbii engleze astfel încât pronumele obișnuite care desemnează o persoană funcție de genul masculin sau feminin să fie înlocuite cu alte pronume, desprinse de semnificația masculin-feminin. Pe scurt, este vorba despre introducerea unei păsărești neinteligibile în locul vorbirii normale. De exemplu:

 Română 
el, ea

 Engleză 
he, she

 Păsăreasca LGBT 
ze

Toate aceste schimbări sunt incluse într-un nou raport bazat pe un sondaj de opinie al angajaților BBC care se autoidentifică drept LGBT. Aceștia percep BBC drept o companie cu o cultură predominant „heteronormativă”. Heteronormativ este un alt cuvânt încetățenit în păsăreasca LGBT, care vrea să însemne că dualitatea masculin-feminin are un caracter normativ în societate și prin urmare este câh.

Grupul LGBT din cadrul BBC reprezintă 11% din forța de muncă totală și 12% din personalul superior. Șefii BBC spun că au acționat astel pentru a se asigura că îi păstrează și atrag în continuare pe cei mai buni lucrători LGBT, dar și pentru ca BBC să devină mai atractiv pentru publicul tânăr.

James Purnell, directorul radiodifuziunii, a declarat: „Una dintre marile noastre sarcini din prezent este să ținem cont de publicul tânăr. Într-un sondaj recent efectuat de YouGov, numai 51% dintre persoanele de 18-24 ani au declarat că se identifică exclusiv drept heterosexuali. Nicio organizație cu o cultură heteronormativă nu va fi pe placul acestor tineri, fie ca angajator sau ca furnizor de emisiuni radio și tv. Noi ne străduim să creăm o cultură cât mai deschisă și mai inclusivă.”

Un studiu intern efectuat pe un eșantion de 300 angajați LGBT de la BBC a relevat o serie de domenii care necesită îmbunătățiri, cum ar fi prevalența culturii interne heteronormative, nevoia de a adopta un limbaj non-binar, sprijinul insuficient pentru angajații trans-sexuali și necesitatea de afiliere la mișcarea LGBTQ sau LGBTQ+.

De asemenea, s-au exprimat preocupări legate de faptul că bărbații homosexuali sunt cei mai vizibili membri ai comunității LGBT din cadrul companiei (sunt oare lesbienele discriminate), că intersecționalitatea dintre rasă și proveniența socială din cadrul comunității LGBT nu este evidențiată suficient și că este nevoie de lideri LGBT mai vizibili.

Karen Millington și Matt Weaver au declarat: „Sperăm că aceste schimbări îi vor face pe toți să se simtă inclusi – indiferent dacă sunt genderqueer, bisexuali, homosexuali, lesbiene, transgender, non-binari, pansexuali, intersex, asexuali, queer, interogativi sau doar aliați”.

În încheiere vă prezentăm un scheci umoristic difuzat de BBC în anul 1970. Un astfel de umor este inadmisibil la BBC în ziua de azi. Gluma de atunci a devenit realitate: homosexualitatea nu mai este opțională, a devenit obligatorie.

Comedianul irlandez Dave Allen într-un scheci umoristic despre homosexualitate – BBC 1970

SURSA   Telegraph

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

3 Comments

  1. Cristi
    22 October 2018

    majoritatea oamenilor educati (prieteni de-ai mei) sutin astfel de demersuri.
    halucinant. o dementa colectiva.

  2. lola
    22 October 2018

    Sunt doar lași și oportuniști.E materialul din care sunt făcute toate nenorocirile colective.Mă întreb, retoric firește, dacă „tinerii” chestionați de bbc sunt aceeași care violează prin parcuri și dau foc la mașini sau doar dhimmi locali.

  3. PPN
    22 October 2018

    Este contra legilor naturii. Așa cum în anii ’60 și ’70 s-a crezut, că ne putem juca cu legile naturii , pt că natura înghite toate „dejecțiile” aruncate în aer, apă și sol, așa se crede și acum. Natura atunci s-a răzbunat crunt. Așa se va întâmpla și acum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *