FUNDATIA IOAN BARBUS

“Căutând originea coronavirusului Wuhan”, documentar The Epoch Times

Un documentar pe cît de interesant pe atît de tulburător care ridică serioase semne de întrebare, exprimate de experți în domeniu, cu privire la ipoteza cvasi-oficială că virusul ar proveni din așa numita “piață umedă” din Wuhan. Cred ca este nevoie mai mult ca oricind, nu doar pentru acest moment ci in principal pentru viitor, de o privire critica care sa iasa din sabloanele de abordare curente. E important cum va arata lumea post-criza, scrie jurnalistul Alexandru Lăzescu pe profilul său de Facebook, despre documentarul realizat de The Epoch Times, Tracking Down the Origin of the Wuhan Coronavirus (“Căutând originiea coronavirusului Wuhan”, trad. ed.)

Documentarul a fost subtitrat în românește și poate fi urmărit mai jos, sub titlul Misterele virusului Wuhan. Lucruri pe care mainstream media nu le discută (notă ed.)

Între elementele de reținut din acest documentar care merită cu siguranță văzut, scrie Alexandru Lăzescu.

1. din analiza secvenței genetice a virusului, spun experții, este mai degrabă vorba de un virus produs în laborator;

2. există numeroase dovezi (lucrări publicate chiar de către cercetători chinezi în publicații prestigioase ca The Lancet sau Nature sau în cadrul unor conferințe) ale unor cercetări de lungă durată, aproape două decenii, efectuate în China privind modificări ale virusului inițial SARS (epidemia din 2003) legate de creșterea capacității acestuia de a se transmite de la om la om;

3. suspiciunile sunt alimentate și de faptul că după declanșarea crizei o serie întreagă de informații potențial incriminatorii au fost șterse de pe website-urile unor instituții din China (universități, centre de cercetare, etc)

4. China are în prezent cel mai extins programe militar de arme biologice din lume (sunt peste 30 de laboratoare ale armatei implicate);

5. nu se merge neapărat pe ideea că ar fi vorba de o acțiune deliberată a autorităților de la Beijing ci mai degrabă de o scăpare accidentală dar nici nu se elimină cu totul această ipoteză făcîndu-se trimitere la doctrina de securitate oficială a Chinei care discută despre “unrestricted war”, adică de o strategie care nu exclude nici un fel de mijloace în confruntarea cu Statele Unite (confruntare care a fost caracterizată cu un în urmă de canalele media oficiale ale Partidului Comunist Chinez drept “un război al întregului popor chinez împotriva Americii”.

Din prezentarea documentarului:
“Analizând originea pandemiei contemporane Coronavirus (COVID-19) din ianuarie până în aprilie 2020, Joshua Philipp, un reporter de investigații la The Epoch Times din New York, a pornit într-o călătorie jurnalistică pentru a scoate la lumină adevărul din spatele originii virusului.

De la piața fructelor de mare din Huanan până la scandalurile legate de Institutul de Virologie din Wuhan, de la experimentări virale de lungă durată la implicarea armatei, activități suspecte apar la fiecare colț. Prin investigații în profunzime și conectarea informațiilor ascunse, se dezvăluie astfel o înțelegere mai completă a situației din jurul ascensiunii acestei pandemii. Suspiciunile descoperite din analiza rapoartelor oficiale și din informațiile disponibile în spațiul public au generat multe întrebări, ceea ce a dus la constatări și concluzi surprinzătoare”.

Alexandru Lăzescu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian