FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Din 2018, Georgia nu va mai cumpăra gaz din Rusia

Etichete:

foto: protest în Georgia împotriva negocierilor dintre Tbilisi și Gazprom (2016) 30 ianuarie 2018 – Din acest an, Georgia nu intenționează să mai cumpere gaze din Rusia, deoarece necesarul de acest tip de combustibil este acoperit de livrările din Azerbaidjan, a declarat ministrul adjunct al economiei Georgiei, Gheorgy Cikovani, citat de Rado Liberty, scrie 10tv.md. Opoziția …

foto: protest în Georgia împotriva negocierilor dintre Tbilisi și Gazprom (2016)

30 ianuarie 2018 – Din acest an, Georgia nu intenționează să mai cumpere gaze din Rusia, deoarece necesarul de acest tip de combustibil este acoperit de livrările din Azerbaidjan, a declarat ministrul adjunct al economiei Georgiei, Gheorgy Cikovani, citat de Rado Liberty, scrie 10tv.md.

Opoziția georgiană a afirmat anterior că guvernul nu este în măsură să cumpere gaze naturale de la compania Gazprom după ce, anul trecut, Moscova și Tbilisi au convenit să „monetizeze” plata pentru tranzitul de combustibil către Armenia. Oficialul a respins aceste declarații.

„Nu putem spune că nu avem destui bani pentru a cumpăra gaze rusești, în orice caz, compensația monetară este destul de mare”, a spus ministrul adjunct. El a subliniat că, în momentul de față, „Georgia pur și simplu nu are nevoie de gaz rusesc, pentru că este suficient cel din Azerbaidjan”.

SURSA   10tv.md

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *