FUNDATIA IOAN BARBUS

Doar Rusia și China mai pot salva Occidentul capturat de evreii care nu există – ne avertizează Corvin Lupu, profesor universitar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Corvin Lupu este un profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu care s-a dus în octombrie la Beijing ca să participe la summitul Belt and Road ca invitat al statului chinez la recomandarea a ceva care se numește „Partidului Comunist Român – Secolul XXI”; vizita a fost făcută pe banii regimului comunist chinez. Asumându-și rolul de propagandist feroce al unei dictaturi inumane, el face de râs titulatura de „profesor universitar doctor”, dar și universitatea sibiană la care predă de câteva decenii, comentează Grigore Cartianu pentru ziaristii.com.

Niciun oficial român nu a fost prezent la Summit-ul „Belt and Road” („Centura și Drumul”), zis și „Summit-ul dictatorilor” – o uriașă operațiune de propagandă organizată de statul comunist chinez în perioada 16-22 octombrie 2023, la Beijing, notează Cartianu. Singurul demnitar din Uniunea Europeană care a acceptat invitația Chinei a fost premierul maghiar Viktor Orban – care s-a mândrit să dea mâna, la Beijing, cu dictatorul Chinei, Xi Jinping, și cu cel al Rusiei, Vladimir Putin.

Și totuși, a existat și un cetățean român care a participat la „Summit-ul dictatorilor”, în calitate de invitat: istoricul Corvin Alexandru Lupu (70 de ani), „profesor universitar de istorie contemporană și recentă” și doctor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, instituție educațională de stat, finanțată de Ministerul Educației.

Corvin Lupu la Beijing

Corvin Lupu este de asemenea membru fondator al Fundației „Panteonul României” a Academiei Române și membru al Comisiei de Istorie Economică a Academiei Române, conform unui articol elogios publicat de tribuna.ro – informație imposibil de verificat online, din moment ce numele lui nu apare nici măcar o dată pe site-ul Academiei Române.

Corvin Lupu: „Am fost recomandat – pentru că era nevoie de o recomandare organizațională – de Consiliul Român al Păcii, care e afiliat la Consiliul Mondial al Păcii, de domnul Constantin Crețu. Dânsul a făcut propunerea – că trebuia făcută o propunere”.

Pe 19 octombrie, notează Grigore Cartianu, pagina de Facebook a Partidului Comunist Român – Secolul XXI, Filiala Argeș, a difuzat emisiunea din seara precedentă de la Curier TV, în care invitat a fost același Constantin Crețu, cu următorul text explicativ (extrem de agramat, cum se poartă la comuniști, dar nu-i nimic, am corectat noi, „mass-media proo-occidentală, aservită, mincinoasă și manipulantă”!): „O analiză a situației din Orientul Mijlociu și cu privire la activitățile celui de-Al 3-lea Forum de Cooperare Internațională «O Centură, un Drum», care se desfășoară la Beijing și la care participă și Pofesorul Corvin Lupu, propus de Consiliul Român pentru Pace!”.

Revenit în țară, Corvin Lupu a publicat două articole – găzduite de revista Art-Emis – cu care s-ar rușina și o râmă dotată cu minimă decență, comentează Cartianu. O propagandă atât de scârboasă, în favoarea celei mai mari dictaturi din lume (China comunistă) și a celui mai mare agresor de pe planetă (Rusia putinistă), este cu adevărat șocantă într-o țară democratică!

Cele două articole de propagandă ale lui Corvin Lupu: 5 noiembrie: Proiectul Noului Drum al Mătăsii schimbă radical Lumea a Treia; 13 noiembrie: China globalizează Lumea finanțându-i dezvoltarea

Vizita în cea mai mare țară comunistă a lumii, la recomandarea celui mai mic partid comunist din istorie, nu îl împiedică pe Corvin Lupu să îl laude la întoarcere nu doar pe președintele Xi, dar și pe partenerul lui, Vladimir Putin, pentru că „merge duminica la Biserica Ortodoxă Patriarhală din Moscova și sărută mâna Patriarhului Chiril, apoi se reculege în rugăciune”.

Despre Revista Art-Emis nu sunt multe de zis: o publicație din zona fostei conduceri a Securității lui Ceaușescu (ca gen. Aurel Rogojan etc), are printre personalitățile de frunte la care se raportează cu admirație pe fostul satrap român și pe mareșalul Antonescu.

Fragmente din Corvin Lupu, culese și comentate de Grigore Cartianu:

„China președintelui Xi Jinping” are un mare proiect prin care vrea să dezvolte omenirea, „un proiect colosal, cel mai mare din întreaga istorie”. Un proiect care „va depăși mult ca dimensiune financiară Planul Marshall”. Și oricum Planul Marshall „a condus la supunerea totală a statelor finanțate de americani”, în timp ce proiectul chinezesc, „net superior modelului globalist piramidal oligarhic iudeo-american”

„China dorește să dezvolte toate statele” care aderă la proiectul lui Xi Jinping, pentru că „a conceput acest proiect în interesul oamenilor, al popoarelor”. De aceea, „oferta Chinei devine cea mai atrăgătoare din întreaga istorie universală”, ducând la „abandonarea de către majoritatea popoarelor Lumii a proiectului globalist oligarhic american, bazat pe jefuirea statelor și a popoarelor în beneficiul unui foarte mic număr de familii de multimiliardari khazaro-evrei de pe Wall Street”.

Al doilea motor al dezvoltării omenirii este „Rusia președintelui Vladimir Putin”, care, pe lângă faptul că ne va scăpa de „regimul khazaro-evreiesc de la Kiev”, va salva și creștinismul ortodox. „Rusia s-a schimbat radical, doar că în România nu se prea știe”: Marele Președinte Vladimir Putin „merge duminica la Biserica Ortodoxă Patriarhală din Moscova și sărută mâna Patriarhului Chiril, apoi se reculege în rugăciune”.

„Globalizarea chineză respectă toate culturile tradiționale”, nu ca „regimurile progresist-globaliste din sfera americană de influență”, care „a promovat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului..”

Sancțiunile și embargourile internaționale n-au avut ca scop temperarea unor dictatori și descurajarea unor războaie, ci „au fost impuse de Occidentul colectiv împotriva statelor care au vrut să fie libere și nu s-au supus tartorilor”. Exemple: „Irakul lui Saddam Hussein, Libia colonelului Muammar Gaddafi, Iugoslavia președintelui Miloșevici sau România lui Ceaușescu”.

 În 2013, prim-ministrul Victor Ponta deschisese ușa „ofertelor generoase” ale Chinei comuniste, dar apoi, „la ordinul stăpânilor noștri de la Bruxelles, am fost obligați să le refuzăm”, rămânând astfel „o colonie a Occidentului decadent”. Și ce construcții mărețe voiau să ne facă tovarășii chinezi: o linie ferată de mare viteză Curtici – București – Giurgiu – Constanța; modernizarea și extinderea portului Constanța; repornirea Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea; o mulțime de crescătorii de porci, cât să hrănească toată România și o parte din China. (Tovarășul Corvin Lupu omite să ne spună că, în contul acestor investiții, România ar fi devenit colonie chineză pentru 100 de ani și ar fi plătit de 4-5 ori costul real, așa cum li s-a întâmplat multor state din lume, inclusiv foarte-aproapelui Muntenegru și cum i se întâmplă acum și-mai-apropiatei Serbii.)

 Analize serioase au arătat că modelul chinezesc este unul de împingere a țărilor astfel „ajutate” într-un sclavagism crâncen, de-a dreptul inuman, scrie Cartianu. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută. Acestea ajung să plătească anual chiar și peste 30% din PIB către Beijing, rămânând fără bani pentru funcționarea statului, notează Cartianu.

La Summit-ul de la Beijing, mai scrie Corvin Lupu, „figura centrală dintre invitați a fost președintele Vladimir Putin”, care „a intrat în sală foarte volubil, dar sobru, ca de obicei, chiar dacă a aruncat în stânga și în dreapta unele zâmbete amicale numeroșilor șefi de state și guverne prezenți”. Pe scurt: „a stârnit admirație”.

Ni se recomandă un model aflat chiar aici, lângă noi: Ungaria lui Viktor Orban, care „a cerut ajutor politic, economic și financiar Federației Ruse, a rupt acordul cu bancherimea jefuitoare de la FMI” și „a arătat că și o țară mică, dar demnă, poate să învingă în lupta cu sistemul ticăloșit iudeo-occidental”.

Un model de urmat este și Venezuela lui Chavez și Maduro, unde „la mari adunări populare se scandează «Moarte SUA!», se dă foc drapelului american”.

Evreii care nu există controlează tot

Dragostea profesorului universitar de la Sibiu pentru Rusia și China izvorăște, cel puțin declarativ, din aversiunea față de evreii care, deși nu există (nu-s evrei, ci „khazari”), ne fac sclavi zi de zi, ceas de ceas și în fiecare secundă:

Conflictul din Ucraina este o confruntare între naționaliștii ruși și puterea evreiască de la nivel mondial, cu sediul la Washington. După 24 februarie 2022, Federația Rusă s-a eliberat în mare parte de sub controlul oligarhic evreiesc-globalist”;

„În contul datoriei foarte mari acumulată de statul ucrainean, președinții evrei-khazari Poroșenko și Zelenski au predat familiei Rothschild toate activele statului ucrainean”;

„Evreii khazari dețin în mod real și efectiv puterea în sfera euro-atlantistă de influență. Evreii controlează Statele Unite de foarte multă vreme. Doar doi președinți nu s-au supus, Lincoln și Kennedy – și parțial Trump. Și am văzut ce au pățit… Evreii khazari sunt, așadar, elementul trans-național care controlează scena mondială”;

„Cel puțin 80% dintre cei care își asumă astăzi etnia evreiască nu sunt evrei, ci khazari”.

sursa: „Incorect Politic”, publicați rusofilă și virulent antisemită

Cartianu remarcă faptul că în cele două texte de pe Revista Art-Emis, profesorul universitar de la Sibiu folosește de 12 ori termenii „evrei”, „iudei” sau „khazaro-evrei”, de fiecare dată cu conotații negative și cu învinuiri îngrozitoare – evident închipuite și conspiraționiste. Concret: istoricul anti-occidental otrăvește opinia publică îi înfierează pe „khazaro-evreii” de pe Wall Street, evident „miliardari” sau chiar „oligarhi” (de 6 ori), pe „evrei” în general (de două ori), „modelul iudeo-american” (de două ori) sau „iudeo-occidental” (o dată) ori „oligarhia iudeo-americană” (o dată),

Linia Lupu-AUR există și trece prin Călin Georgescu

În februarie, Lupu a vorbit la Sibiu la lansarea cărții „Marea Renaștere – Ieșirea din Matrix” a lui Călin Georgescu, unde, „în fața unui public majoritar de pensionari, multe foste cadre militare, MAI și SRI din Sibiu”, scrie sibiuindependent.ro, a acuzat „intervenții evreiești” care au încercat să împiedice evenimentul.

Corvin Lupu, Cristian Troncotă și Călin Georgescu. foto: sibiuindependent.ro

Călin Geogescu e faimos în ultimii ani pentru elogiile pe care le-a adus lui Zelea Codreanu și mareșalului Antonescu, a fost numit de George Simion în 2020 ca propunerea AUR pentru funcția de Premier; în 2022 AUR se dezice de el, doar pentru ca anul acesta, Simion să spună din nou că Georgescu e binevenit în AUR.

La final, 5 întrebări de la Grigore Cartianu

Întrebarea nr. 1: Ce are de spus conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu?

Întrebarea nr. 2: Ce au de spus colegii de catedră și studenții profesorului Corvin Lupu?

Întrebarea nr. 3: Ce are de spus Consiliul Națioal pentru Combaterea Discriminării (CNCD)?

Întrebarea nr. 4: Ce are de spus Institutul „Ellie Wiesel”?

Întrebarea nr. 5: Ce are de spus Ambasada SUA la București?

foto copertă: sibiuindependent.ro

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. Stefan
    23 noiembrie 2023

    Corvin Lupu si situl „Incorect Politic” sunt bolnavi mintali si infractori. Sunt obsedati de iudeo-X unde X poate fi inlocuit cu orice.Boala asta mintala este singura posibila dezvinovitare pentru incitarea la ura antisemita fara margini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian