FUNDATIA IOAN BARBUS

Doi ani de la invazia rusă din Ucraina: Marș de comemorare și protest la ambasada Rusiei organizate de comunitatea refugiaților ucraineni de la București

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai grave crize de securitate în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.” Marșul începe la ora 14:00, din Piața Victoriei spre ambasada Ucrainei, unde vor fi comemorate victimele războiului, iar de la ora 15:30 va avea loc o acțiune de protest la ambasada Rusiei.

Dragi prieteni,

În ultimii aproape doi ani, România, o țară de o ospitalitate remarcabilă, ne-a deschis larg porțile, oferindu-ne refugiu nouă, refugiaților din Ucraina, forțați să ne părăsim casele din cauza unui război devastator. Pentru această generozitate fără margini și sprijinul neclintit, suntem profund și sincer recunoscători.

Ne apropiem de comemorarea unei zile îngrozitoare: pe 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina.

În semn de solidaritate și pentru a nu uita, comunitatea ucraineană din București organizează un marș. Scopul nostru este de a reaminti lumii că tragedia războiului nu s-a încheiat și de a onora memoria celor care și-au pierdut viața.

Facem apel la toți prietenii noștri, precum și la toți cei care împărtășesc preocuparea pentru soarta Ucrainei și, într-un sens mai larg, a Europei, să se alăture acestui moment de comemorare.

Pentru a evita incidentele cu posibili provocatori, organizatorii roagă presa să contacteze organizatorii pentru interviurile din timpul protestului:

Stimați reprezentanți ai mass-media românești,

Începem prin a vă mulțumi, în numele întregii comunități ucrainene din România, pentru sprijinul pe care ni l-ați oferit în ultimii doi ani, de când am fost cu toții martorii unei agresiuni ce a schimbat cu totul percepția privind securitatea la nivel mondial.

Prin modul în care ne-ați fost alături în ultimii doi ani, și prin modul în care o faceți în continuare, noi, cei care am fost forțați să ne părăsim casele, vă suntem profund și sincer recunoscători.

Comunitatea ucraineană din București are deosebita plăcere să vă invite alături de noi, într-un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai grave crize de securitate în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, comunitatea ucraineană din București organizează un marș de comemorare iar scopul nostru este de a reaminti lumii că tragedia războiului nu s-a încheiat și, bineînțeles, de a onora memoria celor care și-au pierdut viața.

Marșul va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2024, începând cu ora 14:00.
I. Pentru buna organizare a evenimentului, solicităm respectuos reprezentanților mass-media care ne vor fi alături, ca pentru interviurile din timpul protestului să ia legătura cu organizatorii evenimentului. În acest sens vom fi evitate incidente cu posibili provocatori.
II. Totodată, doar organizatorii anunțați oficiali sunt în măsură să aibă legătură cu evenimentul în cauză și sunt responsabili de organizarea acestuia.
Pentru orice întrebare legată de acțiunea de protest și stabilirea unor interviuri, nu ezitați să ne contactați: Oleksandra Sierova +40 737 945 257

Calendarul protestului din București privind comemorarea a doi ani de la invadarea Ucrainei de către Federația Rusă:
24.02 Sâmbătă la ora 14:00
punctul de adunare 📍Piata Victoriei
14:00-14:45 📍Piata Victoriei – început, reprezentație și discursuri.
14:45-15:00 Marș către Ambasada Ucrainei!
15:00-15:30 📍Ambasada Ucrainei! Onorarea victimelor.
15:30-15:45 Marș către Ambasada rusiei. Acțiune de protest.

.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian