FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Donald Trump mai popular decât a fost Barack Obama în această perioadă a primului său mandat, raportează Rasmussen Reports

Rasmussen Reports este una dintre cele mai reputate firme de sondare a opiniei publice din SUA. Este și singura care efectuează și publică un sondaj de opinie care urmărește evoluția zilnică a indicelui de aprobare din partea publicului a felului în care președintele SUA își îndeplinește funcția.

Pentru ziua de luni 2 aprilie anul curent, acest indice arată că 50% dintre votanții probabili din SUA sunt mulțumiți (aprobă) de felul în care Donald Trump își îndeplinește funcția, iar 49% sunt nemulțumiți (dezaprobă).

Această statistică arată și că 33% aprobă cu fermitate performanța președintelui, iar 39% o dezaprobă cu fermitate. În virtutea acestor cifre, indicele de aprobare al președintelui este -6 (diferența dintre cifra care reprezintă aprob cu fermitate și cifra care reprezintă dezaprob cu fermitate).

Aceste cifre arată că, pentru acest moment în timpul președinției sale (2 aprilie 2018), Donald Trump este văzut mai favorabil de către votanții americani decât a fost Barack Obama într-un moment echivalent al primului său mandat (2 aprilie 2010).

Donald Trump – 2 aprilie 2018:

  • Indicele de satisfacție: -6
  • Aprobă ferm: 33%
  • Dezaprobă ferm: 39%
  • Aprobă în total: 50%
  • Dezaprobă în total: 49%

Barack Obama – 2 aprilie 2010:

  • Indicele de satisfacție: -10
  • Aprobă ferm: 31%
  • Dezaprobă ferm: 41%
  • Aprobă în total: 46%
  • Dezaprobă în total: 53%

Sondajul Rasmussen ia în considerare numai votanți probabili și este realizat pe un eșantion de 500 respondenți pe noapte, iar rezultatele se calculează pentru trei nopți consecutive. Așadar, sondajul prezentat aici se bazează pe un număr total de 1500 respondenți. Pentru date suplimentare referitoare la metodologie, consultați sursa indicată mai jos.

SURSA   Rasmussen Reports

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

11 Comments

  1. Toiu
    4 April 2018

    Mi se pare si normal.
    Ideea de baza este sa nu-l mai „sape” tradatorii de RINO.
    Daca reuseste sa inceapa constructia Wall-ului (singura posibilitate ar fi prin bugetul armatei) republicanii vor castiga (respectiv nu vor pierde) alegerile din toamna.

  2. Manole
    4 April 2018

    Interesant, dar oe de altă parte, irelevant.
    Ce nu pricep neam este cum de ai intreba ZI DE ZI același lucru!? Dacă e soare, ești mai mulțumit, dacă e copilul bolnav, nu etc.
    Ce afli din sondajul ăsta? Nimic, de fapt.

  3. Emil Borcean
    4 April 2018

    Manole. Faptul că nu pricepeți nimic din acest sondaj are importanță zero. Dar am luat notă de sinceritatea dumneavoastră.

  4. Adi
    4 April 2018

    Situatia economica si politica din 2010 era alta acum 8 ani.
    Iar sondajul asta este instantaneu in timp. Trebuie sa-l derivam pe o perioada mai lunga, asa cum facem la mate: dx/dt ca sa aflam defapt tendinta reala a aprobarii celor doi presedinti.
    Fara alte adaugari in articol din partea autorului cu relatari sau investigatii a celor doua date in timp, ii dau dreptate lui Manole: irelevant. Si comentariul ulterior despre importanta de valoare zero a comentariului precum ca sondajul e irelevant denota faptul ca autorul prefera sa ne piarda timpul si sa mai dea zaharel trumpishtilor.

  5. Emil Borcean
    4 April 2018

    E o știre simplă și clară. Dumneata ia rigla de calcul și derivează, nu te împiedică nimeni.
    Arată lumii tendința reală și primești și zăhărel.

  6. edmond serban
    4 April 2018

    Mi se pare corect sondajul; dincolo de imaginea din mass media, cetateanul american vede ca i-au scazut impozitele, ca a crescut numarul locurilor de munca, se repatriaza industria. Ce motive ar avea sa fie pesimist ? E drept, n-au niste rezultate „triumfale” ca guvernele PSD, dar se multumesc cu ce au – spre deosebire de noi.

  7. Toiu
    4 April 2018

    Situatia economica si politica era alta in 2016, acum 1 an si jumatate , cand a plecat Marele Zero, zis si demolatorul de WC-uri, posesorul unui premiu Nobel pentru nimic.
    De atunci situatia politica si economica s-a imbunatatit continuu. In schimb situatia emotionala a leftistilor s-a deteriorat grav iar daca facem d(stare generala leftist)/dt aflam ca tendinta este dramatica.
    Se poate si mai bine cu derivata? Bineinteles, Trump isi poate imbunatati performantele.

  8. Florin C.
    4 April 2018

    @Adi (4)
    Ca să vă scutesc de calvarul derivării cu rigla sugerat în mod perfid de dl. Borcean, vă suflu eu din banca alăturată:
    http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/political_updates/prez_track_apr04
    Găsiți acolo un grăficel colorat, pe înțelesul tuturor. Înțelegeți din el cât vreți, cât puteți, după caz.

  9. alex
    4 April 2018

    rasmussen e singurul sondaj care aplica filtrul likely voters, nu all voters ca celelalte. la alegeri vin likely voters, nu toti votantii. de asta rasmussen il dadea atunci pe obama mai jos, pentru ca barack era popular printre oamenii care nu prea vin la vot (tinerii, minoritatile)

  10. Adi
    4 April 2018

    Mersi Florin. Daca ma uit eu mai bine la graful ala, poate pun si rigla sa vad incotro e trendul, observ ca de pe la mijlocul lui decembrie ’09 popularitatea Obama incepe sa creasca in timp ce in aceeasi perioada ce-a lui Trump este in stagnare. De asemenea, analizand graficul in mare vedem ca Trump a avut o cadere de popularitate mai mare per total decat cea lui Obama (ne referim la intervalul Ianuarie ’09/’17 – Aprilie ’10/’18).
    Io nu sunt cu Obama… Marele Zero cum spuneti… Nobel Pis Praiz… am trait cu voi cei 8 ani de Omaba… dar, dati si voi stiri mai relevante ca altfel nu va ia lumea in serios.
    Emil, zaharel te rog! ????

  11. Adi
    4 April 2018

    @9 … hai ca le-am incurcat. Emil, lasa zaharelul. Graficul verde e a lui Trump si ala albastru a lui Obama. Greseala nevinovata, dar de nota 4 oricum… my bad!
    Putem citi si altfel: Obama a avut un trend mai stabil pe cand cel a lui Trump este mult mai „zgomotos”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *