FUNDATIA IOAN BARBUS

Eroism pentru Libertate: Dezbatere și comemorare a eroilor Revoluției Române

Asociația “21 Decembrie 1989” organizează un eveniment special intitulat “Eroism pentru Libertate” pentru a comemora eroii și martirii Revoluției Române, pe cei uciși, răniți, reținuți și maltratați în perioada 14 decembrie 1989 – 18 iunie 1990. Evenimentul are loc la sediul Asociației „21 Decembrie 1989”, str. Romulus nr. 6,  joi, 13 iunie, începând cu ora 13:00.

Evenimentul își propune să aducă un omagiu celor care s-au sacrificat în lupta pentru libertate. Programul include discursuri și discuții cu antreprenorul și „Golan” al revoluției Marius Bostan, profesorul universitar și autorul Armand Goșu și Colonel (R) și magistratul Vasile Doană, urmate de dialoguri cu revoluționari, profesori, studenți și elevi, jurnaliști „golani”, oameni de cultură.

Dezbaterea urmărește să scoată în evidență importanța istorică a sacrificiului de sânge din Decembrie 1989 până în iunie 1990. Atrocitățile comise de autoritățile statului român în perioada decembrie 1989 – iunie 1990, au fost încadrate de către CEDO ca fiind „Crime împotriva umanității”. Deciziile CEDO obliga statul roman la anchetă efectivă pentru fiecare victimă în parte, identificarea și tragerea la răspundere a vinovaților precum și acordarea de daune morale și materiale, victimelor acestora.

Această comemorare este un moment important pentru a ne aminti de sacrificiul făcut de acești eroi și de lupta lor pentru libertate și democrație.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian