FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Explozie masivă la un depozit de muniție din Siberia

Etichete:

Un depozit de muniție de la o bază militară rusă a explodat luni, declanșând incendii care au rănit câteva persoane, a informat presa rusă. Explozia a avut loc în Achinsk, un oraș militar din regiunea Krasnoyarsk din Siberia. „Explozia s-a produs într-un depozit de muniții și în prezent se efectuează evacuarea”, a declarat agenției de …

Un depozit de muniție de la o bază militară rusă a explodat luni, declanșând incendii care au rănit câteva persoane, a informat presa rusă.

Explozia a avut loc în Achinsk, un oraș militar din regiunea Krasnoyarsk din Siberia. „Explozia s-a produs într-un depozit de muniții și în prezent se efectuează evacuarea”, a declarat agenției de presă Tass o sursă afiliată cu serviciile de urgență din zonă.

„Două locații sunt afectate de incendii”, a adăugat sursa. „În total erau depozitate aproximativ 40 mii de obuze de artilerie, cu un calibru de 125 și 152 mm.” Ministerul rus al apărării a declarat că în depozit se aflau și „încărcături de praf de pușcă pentru obuze de artilerie”, a informat Associated Press.

Rapoartele inițiale au confirmat cel puțin patru persoane care au fost rănite, suferind arsuri și alte răni. De atunci acest număr a ajuns la opt, a raportat presa rusă, citând profesioniști din domeniul medical.

Tot personalul a fost evacuat de la fața locului, iar rezidenții locali aflați la 20 de kilometri distanță de bază sunt de asemenea evacuați „pentru a asigura siguranța populației așezărilor situate în apropierea depozitelor de muniție”, a comunicat direcția principală a ministerului rus pentru situații de urgență din regiunea Krasnoyarsk.

Se estimează că 11.000 de persoane au fost evacuate, a informat Sputnik, o altă sursă din presa rusă.

Exploziile care afectează depozitele de muniție nu sunt neobișnuite în Rusia, sau pe fostele teritorii sovietice. O astfel de explozie din Chapaevsk, în regiunea Samara, la o locație unde erau depozitate aproximativ 13 milioane de obuze, a rănit aproximativ 30 de persoane în 2013.

Iată imagini care prezintă explozia recentă din Achinsk.

SURSA   Business Insider

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *