FUNDATIA IOAN BARBUS

Explozie masivă la un depozit de muniție din Siberia

Un depozit de muniție de la o bază militară rusă a explodat luni, declanșând incendii care au rănit câteva persoane, a informat presa rusă.

Explozia a avut loc în Achinsk, un oraș militar din regiunea Krasnoyarsk din Siberia. „Explozia s-a produs într-un depozit de muniții și în prezent se efectuează evacuarea”, a declarat agenției de presă Tass o sursă afiliată cu serviciile de urgență din zonă.

„Două locații sunt afectate de incendii”, a adăugat sursa. „În total erau depozitate aproximativ 40 mii de obuze de artilerie, cu un calibru de 125 și 152 mm.” Ministerul rus al apărării a declarat că în depozit se aflau și „încărcături de praf de pușcă pentru obuze de artilerie”, a informat Associated Press.

Rapoartele inițiale au confirmat cel puțin patru persoane care au fost rănite, suferind arsuri și alte răni. De atunci acest număr a ajuns la opt, a raportat presa rusă, citând profesioniști din domeniul medical.

Tot personalul a fost evacuat de la fața locului, iar rezidenții locali aflați la 20 de kilometri distanță de bază sunt de asemenea evacuați „pentru a asigura siguranța populației așezărilor situate în apropierea depozitelor de muniție”, a comunicat direcția principală a ministerului rus pentru situații de urgență din regiunea Krasnoyarsk.

Se estimează că 11.000 de persoane au fost evacuate, a informat Sputnik, o altă sursă din presa rusă.

Exploziile care afectează depozitele de muniție nu sunt neobișnuite în Rusia, sau pe fostele teritorii sovietice. O astfel de explozie din Chapaevsk, în regiunea Samara, la o locație unde erau depozitate aproximativ 13 milioane de obuze, a rănit aproximativ 30 de persoane în 2013.

Iată imagini care prezintă explozia recentă din Achinsk.

SURSA   Business Insider

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian