FUNDATIA IOAN BARBUS

Explozie masivă la un depozit de muniție din Siberia

Un depozit de muniție de la o bază militară rusă a explodat luni, declanșând incendii care au rănit câteva persoane, a informat presa rusă.

Explozia a avut loc în Achinsk, un oraș militar din regiunea Krasnoyarsk din Siberia. „Explozia s-a produs într-un depozit de muniții și în prezent se efectuează evacuarea”, a declarat agenției de presă Tass o sursă afiliată cu serviciile de urgență din zonă.

„Două locații sunt afectate de incendii”, a adăugat sursa. „În total erau depozitate aproximativ 40 mii de obuze de artilerie, cu un calibru de 125 și 152 mm.” Ministerul rus al apărării a declarat că în depozit se aflau și „încărcături de praf de pușcă pentru obuze de artilerie”, a informat Associated Press.

Rapoartele inițiale au confirmat cel puțin patru persoane care au fost rănite, suferind arsuri și alte răni. De atunci acest număr a ajuns la opt, a raportat presa rusă, citând profesioniști din domeniul medical.

Tot personalul a fost evacuat de la fața locului, iar rezidenții locali aflați la 20 de kilometri distanță de bază sunt de asemenea evacuați „pentru a asigura siguranța populației așezărilor situate în apropierea depozitelor de muniție”, a comunicat direcția principală a ministerului rus pentru situații de urgență din regiunea Krasnoyarsk.

Se estimează că 11.000 de persoane au fost evacuate, a informat Sputnik, o altă sursă din presa rusă.

Exploziile care afectează depozitele de muniție nu sunt neobișnuite în Rusia, sau pe fostele teritorii sovietice. O astfel de explozie din Chapaevsk, în regiunea Samara, la o locație unde erau depozitate aproximativ 13 milioane de obuze, a rănit aproximativ 30 de persoane în 2013.

Iată imagini care prezintă explozia recentă din Achinsk.

SURSA   Business Insider

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian