FUNDATIA IOAN BARBUS

Finalanda se aștepta ca cele două milioane de măști importate din China să fie defecte. Australia interceptează măștile defecte

foto: secretarul permanent al Ministerului Sănătăţii, Kirsi Varhila, și Tomi Lounema, responsabil cu materialul logistic pentru lupta împotriva pandemiei (8 aprilie 2020)

Două milioane de măşti cumpărate de Finlanda din China cu scopul de a proteja în faţa noului coronavirus nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital, a făcut cunoscut miercuri guvernul de la Helsinki, notează Agerpres.

Marţi, ministrul sănătăţii, Aino-Kaisa Pekonen, a publicat pe Twitter o fotografie de la sosirea pe aeroportul din Helsinki a primului transport din cele două milioane de măşti chirurgicale şi 230.000 de măşti de protecţie de tip N95 venind din China, precizând că materialele vor fi „verificate şi testate” înainte de folosire.

Miercuri însă, responsabili finlandezi au descoperit că măştile nu respectă normele de protecţie împotriva coronavirusului cerute pentru a fi folosite în spital.

Finlanda era conștientă de riscul ca echipamentul să nu îndeplinească așteptările, a declarat secretarul permanent al Ministerului Sănătăţii, Kirsi Varhila.

Măştile vor putea fi, totuşi, folosite, de asistenţii sociali care efectuează vizite la domiciliu, a subliniat ea.

Şi alte ţări europene au avut aceeaşi surpriză neplăcută cu materialele venite din China, pentru că piaţa chineză este „foarte haotică” din cauza cererii uriaşe de măşti, a subliniat Tomi Lounema, responsabil cu materialul logistic pentru lupta împotriva pandemiei.

În ultimele săptămâni,mai multe țări din Europa (Spania, Cehia, Turcia, Olanda și Georgia) au respins ca necorespunzătoare materialele medicale cumpărate din China.

„Preţurile cresc încontinuu, trebuie să cumperi rapid şi să plăteşti înainte””, a explicat el. „Riscul comercial este foarte ridicat”, a mai spus Tomi Lounema.

Autoritățile din Australia au început să blocheze măștile de față defecte și alte materiale de protecție fabricate în China pentru a ajuta la stoparea răspândirii coronavirusului, scrie ABC.

Ofițerii de frontieră australieni (ABF) au interceptat mai multe livrări de echipamente de protecție personală (PPE) care s-au dovedit a fi contrafăcute sau defecte, scrie ABC.

Un oficial australian citat de ABC a estimat că au fost confiscate deja 800.000 de măști în valoare de peste 1,2 milioane de dolari australieni.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian