FUNDATIA IOAN BARBUS

Fostul șef al armatei SUA in Europa: Est-europenii au știut mereu că rușii sunt capabili de cruzime, de omorârea civililor

Armata Rusiei suferă pierderi foarte mari în Ucraina și nu a reușit să obțină supremația aeriană pentru că forțele rusești nu au experiență și sunt prost instruite, spune fostul șef al trupelor SUA în Europa, Ben Hodges, într-un interviu acordat Hotnews

Rușii s-au dovedit nepregătiți pentru invazia din Ucraina. Armata rusă nu face suficiente exerciții militare, iar cele pe care le face sunt mai “mult la nivel de teatru, demonstrativ”, spune generalul american. “Nu sunt convins că rușii au această cultură a pregătirii, că piloții au suficient timp să zboare zi și noapte…. De aceea au eșuat în încercarea de a obține supremația aeriană în primele zile”, spune generalul Hodges.

“Când te gândești, de pildă, la acel convoi care doar stă la nord de Kiev: chiar și un proaspăt locotenent ar ști că nu se așează toate vehiculele pe un rând ca să nu te poți întoarce. Și apoi doar stau acolo, consumă provizii.”


“Cred că este rezultatul lipsei de experiență în operațiuni pe scară largă care consumă multă muniție, combustibil în cantități mult mai mari decât te poți aștepta.”

După eșecurile din primele zile, când rușii nu au reușit așa cum plănuiau să preia Kievul și să pună un președinte marionetă în locul lui Zelenski, aceștia au schimbat strategia și urmăresc acum să terorizeze populația ucraineană și Occidentul prin amploarea atacurilor împotriva civililor.

„”Vor să creeze o situația în care guvernele, nu numai din Ucraina, ci și din vest, să fie atât de îngrijorate de uciderea civililor astfel încât să ajungă să zică: „stop, nu mai facem nimic, doar opriți-vă”. Aceasta cred că este abordarea”, spune generalul Hodges. 

“Au făcut tranziția către o altă strategie și anume aceea de a pune la pământ apărarea ucraineană, de a distruge orașele, de a alunga civilii, împrăștia teroarea și a crea o imensă problemă a refugiaților pentru Ucraina și, de asemenea, pentru Europa.”

Orașul Borodianka distrus complet de invadatorii barbari ruși.

Dar nici această strategie a victoriei prin teroare nu le va reuși rușilor, spune generalul american, și dă trei motive ale eșecului:

  • “În primul rând, au nevoie de timp. Dar ei nu au timp. Efectele sancțiunilor vor fi simțite tot mai mult în următoarele săptămâni.
  • În al doilea rând au nevoie de provizii nelimitate de muniție. Ca să distrugi orașele ai nevoie de multe rachete și proiectile și deja am văzut rapoarte care arată că rezervele de muniții se epuizează.
  • În al treilea rând, au nevoie de tot mai mulți soldați ca să ocupe orașe mari precum Mariupol, Harkiv, unde nu au avut niște operațiuni de succes. Nu au suficienți oameni nici să incercuiască și să „curețe” Kievul.”

“Cred că Ucraina va câștiga, Kievul nu va cădea și nici orașele majore ale țării”, adaugă drept concluzie generalul american, atrage atenția și asupra faptului că rușii au luat în vizor R. Moldova. “Sunt foarte atent la Moldova și Transnistria și pot să-mi imaginez că rușii au Moldova în meniu și și-ar dori să ia Moldova pentru a-și extinde controlul asupra coastei Mării Negre.”

De asemenea, în legătură cu o posibilă confruntare dintre NATO și Rusia, fostul șef al trupelor americane în Europa spune că Rusia “ar pierde totul”, adăugând că “România este pentru SUA centrul de greutate în regiunea Mării Negre este o bază importantă, este motivul pentru care SUA continuă să aducă trupe în România”.

“Cred că ar fi inteligent să ne pregătim pentru probabilitatea ca rușii să vizeze porturile de la Marea Neagră”, a adăugat generalul american.

Ben Hodges, fostul șef al armatei SUA în Europa

“Est-europenii au știut dintotdeauna că rușii sunt capabili de cruzime, de omorârea civililor”

Unul din lucrurile pe care NATO le-a învățat din dimensiunea și cruzimea crimelor de care este posibil Putin este “cei mai mulți dintre membrii alianței de pe flancul estic au știut dintotdeauna că rușii sunt capabili de cruzime, de omorârea civililor, de a folosi forța pentru a schimba granițele europene. De ce atât de mulți oameni nu au vrut să creadă că acest lucru este posibil? Nu poți să scapi de amenințare ignorând-o, crezând că nu e adevărată. Pentru mine acesta este un lucru important cu care rămân.”

Întrebat dacă Rusia poate câștiga un război cu NATO, gen. Hodges nu a ezitat:

“Nu, absolut nu. Nici în cele mai bune zile ale lor și cele mai proaste ale noastre rușii nu pot câștiga un război cu NATO”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian