FUNDATIA IOAN BARBUS

ILD pe MeWe – o altenativă de etapă la cenzura politică sufocantă a Big Tech

MeWe a devenit în ultimele săptămâni principala alternativă la Facebook, după ce, într-un gest de cenzură politică fără precedent în SUA, cele mai mari platforme de socializare din lume au blocat accesul președintelui (încă, pe atunci) Donald Trump. Atunci când acesta era încă, nominal, cel mai puternic om din lume.
Am creat astfel o pagină MeWe, În Linie Dreaptă – ILD și un grup cu același nume

Câteva ore mai târziu după ce Facebook a blocat pe termen nedefinit accesul lui Trump, Michelle Obama, soția fostului președinte din partea Partidului Democrat, Barack Obama, a cerut companiilor din Silicon Valey să îi interizcă lui Trump “permanent” accesul pe platformele de socializare. Zis și făcut. Două zile mai târziu, Twitter supralicitează și elimină “definitiv” contul președintelui american.

Milioane de utilizatori în căutarea unei alternative migrează pe Parler; apoi, câteva zile mai târziu, Parler e efectiv scos de pe internet într-o acțiune coordonată a celor mai mari companii din Big Tech – Google, Apple, Amazon.

MeWe a devenit astfel, momentan, principala alternativă la Facebook.  Am creat o pagină MeWe pentru În Linie Dreaptă – ILD și un grup cu același nume. La momentul publicării articolului, pagina ILD de MeWe are 470 de urmăritori și peste 200 de persoane fac parte din grup.  De asemenea, am creat și un profil Costin Andrieș.

Vă așteptăm pe Mewe!

P.S. MeWe e posibil să se dovedească o simplă alternativă de etapă. Donațiile făcute în politica americană din 2018 până acum de patronul MeWe, Mark Weinstein, sunt în proporție covârșitoare direcționate către stânga americană, tabără din politica americană care a ajuns azi manifest pro cenzură – cu consecințe în întreaga lume. Încerc să nu îmi fac iluzii, e posibil să contribuim la creșterea unei platforme care, când va deveni destul de puternică pentru a atrange investitori importanți, va avea probabil același tip de comportament abuziv ca Facebook, Twitter etc.

Puteți citi și: Mihai Popa: Socialiștii aplaudă cenzura pusă în practică de niște miliardari. MeWe, o variantă de rezervă pentru conservatori

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

 1. Stefan
  28 January 2021

  Deocamdată sunteți singurii mei prieteni pe MeWe.
  Motiv suficient ca sa rețin aplicația.

  Este posibil ca Weinstein sa alăture pe MeWe cenzurii, este posibil ca establishmentul sa-l scoată de pe linie pentru simplul motiv ca-i face concurența Facebookului.
  Economia americana este deja pe orbita capitalismului monopolist-fascist al lui Hitler si Mussolini, in care conducerea politică si cea economica se imbina ca două miini stranse “in prietenie”. Establishmentul politic foloseste legea si violenta ca sa distruga fizic orice concurență marilor monopoluri.

  Asta s-a văzut anul trecut când guvernatorii si primarii Democrati nu s-au mulțumit cu folosirea pandemiei pentru închiderea micilor prăvălii, dar au contribuit la incendierea si jaful centrelor comerciale a propriilor satrapii, ca sa consolideze monopolul lui Bezos & Co. Uite așa Zuckerberg si-a sporit averea cu 70% in anul in care ceilalți s-au ruinat.

  Macar Weinstein n-are algoritmii si banii ca sa practice cenzura in limba română.
  Eu mi-am șters Facebook cand a devenit complet plictisitor, cand nu eram eu suspendat erau prietenii mei.

  Pe Instagram ma uitam la poze de natură, dar l-am șters când a fost șters Trump, pe care nu-l urmăream. Nu pot suferi gândul ca bag macar o fracțiune de bănuț in buzunarul lui Zuckerberg.

  Contrar a cea ce se spune, invazia Capitolului a fost coordonată pe (si de) Facebook, operația fiind modelata după incendierea Reichstagului din 1933, ordonată de Goering.
  Mare parte din participanți sunt anarhiști Antifa-BLM.

  Parler nu a jucat absolut nici un rol, a fost scos din funcțiune numai din cauza crimei inadmisibile ca face concurența Facebookului.

  Gab.ai își face reclamă ca este rețeaua socială anti-cenzura, dar n-am dat pe el decât de neo-nazistii si antisemitii cei mai dezgustători. L-am șters.

  Om trai și om vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi