FUNDATIA IOAN BARBUS

Japonia oferă sute de miliarde companiilor ca să-și mute producția înafara Chinei

Japonia a alocat sute de miliarde de yeni din stimulentele pentru combaterea efectelor coronavirus companiilor sale producătoare ca să-și mute fabricile din China comunistă înapoi în Japonia sau în alte țări. 

„Bugetul suplimentar, alcătuit pentru compensarea efectelor devastatoare ale pandemiei, include 220 de miliarde de yeni (2 miliarde de dolari) pentru companiile care mută producția înapoi în Japonia și 23,5 miliarde de yeni pentru cele care doresc să își mute producția în alte țări, potrivit detaliilor despre planul publicate online ”, a informat Bloomberg News prin South China Morning Post. „Acest lucru a reînnoit discuțiile despre reducerea dependenței companiilor japoneze de China ca bază de producție. Guvernul nipon a discutat nevoia relocării înapoi îm Japonia a produselor cu valoare adăugată ridicată și a relocării în Asia de Sud-Est a celorlalte bunuri. ”

Această decizie vine după ce China comunistă a mințit despre amploarea focarului de coronavirus din țara lor și a încercat să o ascundă, ceea ce a dus la răspândirea extrem de rapidă a focarului în întreaga China și în cele din urmă în restul lumii.

“În condiții normale, China este cel mai mare partener comercial al Japoniei, dar importurile din China au scăzut la aproape jumătate în februarie, pe măsură ce boala  provoca închiderea fabricilor, lăsând producătorii japonezi fără componente necesare”, a adăugat Bloomberg News. „Japonia exportă multe piese componente și bunuri parțial finisate în China decât alte mari țări industriale, conform datelor întocmite pentru comitetul guvernamental. Un sondaj realizat în februarie de Tokyo Shoko Research a constatat că 37% din cele peste 2.600 de companii care au participat la sondaj au mutat achizițiile în alte locuri decât China, în contextul crizei coronavirusului.”

Este probabil ca măsurile Japoniei împotriva Chinei să fie urmate deacțiuni similare ale altor țări, inclusiv Statele Unite.

Citiți și Vicepremierul Japoniei: OMS ar trebui să se numească Organizația Chinezească a Sănătății

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian