FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

John Bolton, viitorul consilier pentru securitatea națională, pregătit să concedieze zeci de oficiali ai Casei Albe rămași de pe vremea administrației Obama

Etichete:

Viitorul consilier pentru securitatea națională, John Bolton, este pregătit să concedieze zeci de oficiali ai Casei Albe când își începe noul serviciu, la începutul lunii viitoare. Printre cei care vor fi concediați vor fi angajați rămași de pe timpul administrației Obama și oricine nu este loial președintelui Trump, au declarat surse pentru politica externă. „Bolton …

Viitorul consilier pentru securitatea națională, John Bolton, este pregătit să concedieze zeci de oficiali ai Casei Albe când își începe noul serviciu, la începutul lunii viitoare.

Printre cei care vor fi concediați vor fi angajați rămași de pe timpul administrației Obama și oricine nu este loial președintelui Trump, au declarat surse pentru politica externă.

„Bolton poate și va curăța casa”, a declarat un fost oficial al Casei Albe.

Joi, Trump a anunțat că Bolton îl va înlocui pe H.R. McMaster ca șef al Consiliului Național de Securitate – o decizie care va intra în vigoare pe 9 aprilie.

Bolton, care a îndeplinit funcția de ambasador american la Națiunile Unite pe vremea fostului președinte George W. Bush, a sugerat joi, într-un interviu cu Fox News și Fox Business, că se va implica puternic pentru a rezolva problema persistentă a Casei Albe în legătură cu scurgerile de informații, în special cele de natură să pericliteze securitatea națională.

„Nu este la latitudinea lor să pună în pericol peste 300 milioane de cetățeni americani, doar pentru că ei au impresia că moralitatea lor este mai bună decât a tuturor celorlalți”, a declarat Bolton despre cei care scurg informații confidențiale.

Problema este atât de răspândită, a raportat New York Times vineri, încât însuși Trump i-a spus lui Bolton că trebuie să oprească scurgerile.

Demisia lui McMaster s-a produs după o scurgere recentă, în urma căreia au ajuns în presă informații confidențiale pregătite de consilierii de securitate națională ai lui Trump, pentru o convorbire telefonică cu Putin.

SURSA   Washington Examiner

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. alexSpune:

  Răspunde
  martie 26, 2018

  stai ca imediat vor veni analistii romani (care ii copiaza pe cei straini) si vor zice ca bolton e de fapt agent kgb si prieten cu vladimir putin. mai ales analistii care vorbesc la radio sau dau alerte false de cutremur.

 2. Emil BorceanSpune:

  Răspunde
  martie 26, 2018

  Alex, iata un exemplu de „analist” roman, de pe vremea Cotidianului vechi:

  Cu Laura despre John Bolton şi alte cestii arzătoare

 3. alexSpune:

  Răspunde
  martie 26, 2018

  bolton, giuliani si newt gingrich s-au intalnit des in ultimul an cu Maryam Rajavi
  , sefa MEK, organizatie care incearca anul asta sa faca schimbare de regim in iran. bolton a spus ca in 2019 se vor intalni cu rajavi la teheran, nu la paris. se pare ca si ahmadinejad miroase ceva si critica regimul ayatollahilor. acordul cu iranul va fi anulat peste o luna si trump va pune o presiune economica uriasa asa cum a facut in cazul coreei de nord. va fi regimul rasturnat prin revolte populare? daca da, atunci hamas, hezbollah si guvernul assad se vor dezintegra.

 4. Emil BorceanSpune:

  Răspunde
  martie 26, 2018

  Alex, multam pentru informatii. Iata ceva care trebuie urmarit cu atentie.

 5. CristiSpune:

  Răspunde
  martie 26, 2018

  John Bolton e un tip perfect. Nu da doi centi pe politicile corecte, are experienta politica, o sa faca treaba buna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *