FUNDATIA IOAN BARBUS

Lituania critică dur atitudinea “imolară și ipocrită” a Germaniei în relația cu Rusia și China. “Germanii au uitat deja că americanii le asigurau securitatea în timpul Războiul Rece”

Acțiunile Berlinului „produc o linie de diviziune între vest și est în Europa”, spune ministrul Apărării Artis Pabriks, citat de Politico. Ministrul leton al Apărării, Artis Pabriks, a reacționat la ceea ce el numește relația „imorală și ipocrită” a Germaniei cu Rusia și China.

Acțiunile Berlinului creează o fisură între țările din vestul și estul Europei, a spus Pabriks într-un interviu pentru Financial Times. Pabriks a spus că răspunsul occidental la acțiunile Rusiei, care adună peste 100.000 de soldați și echipament militar la granița cu Ucraina, demonstrează că acesta își confundă dorinţele cu realitatea (“wishfull thiking”).

Oficialii est-europeni au reacționat cu neîncredere la refuzul Berlinului de a trimite arme letale în Ucraina, refuzând totodată să dea Estoniei permisiunea de a trimite obuziere germane vechi. Până acum, Germania a spus că va trimite ucrianenilor 5.000 de căști și un spital de campanie.

Pabriks a criticat poziția Germaniei față de obuziere – precum și pe cea față de unele afaceri germane care amenințau că se vor retrage din Lituania din cauza disputei țării cu China, pe măsură ce Vilnius își adâncește relațiile diplomatice cu Taiwan.

„Cum te comporți când vine vorba de Lituania, Rusia, China?” întrebă Pabriks. „Este imoral și ipocrit. Creează o falie între vest și est în Europa.”

„Germanii au uitat deja că americanii le asigurau securitatea în timpul Războiul Rece”, a adăugat ministrul apărării. „Dar ar trebui să [amintească]. Este datoria lor morală”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian