FUNDATIA IOAN BARBUS

Merkel a cauzat un “risc masiv de securitate”, afirmă fostul șef al serviciilor secrete germane

Dr. August Hanning, fostul director al serviciului de informații externe al Germaniei, a declarat duminică în Regatul Unit că Angela Merkel a pus în pericol siguranța Germaniei prin decizia ei de a permite o imigrație fără limite.

Potrivit unui raport din ziarul Sunday Express, Hanning a declarat că Merkel a creat o „criză de securitate” pentru Germania și pentru celelalte state membre ale Uniunii Europene. Ziarul l-a citat pe Hanning: „Vedem consecințele acestei decizii în opinia publică germană și în siguranța internă. Avem probleme în fiecare zi.”

El a declarat, în scurta sa vizită în Marea Britanie, că „Avem criminali, suspecți de terorism și oameni care folosesc identități multiple. Cei care au executat atacurile de la Berlin au folosit 12 identități diferite”, adăugând apoi „Cu toate că astăzi situația este mai strict controlată, avem în continuare 300.000 de persoane în Germania de ale căror identități nu putem fi siguri. Acesta este un risc masiv de securitate.”

Un terorist tunisian afiliat cu Statul Islamic a folosit un camion pentru a-i ucide pe cetățeanul israelian Dalia Elyakim și alți 11 în timpul Crăciunului de la Berlin, în 2016.

Hanning, care a condus agenția de informații externe în perioada 1998-2005, a fost de asemenea și secretar de stat pentru ministerul federal de interne, din 2005 până în 2009.

Fostul șef al spionajului german a declarat pentru presa britanică: „Între timp Merkel însăși dă răspunsuri contradictorii: pe de o parte ea susține că nu a greșit, în timp ce pe de altă parte se angajează ca o situație asemeni celei create de ea să nu se mai întâmple vreodată. Toate acestea au la origine neputința ei politică.”

Hanning a menționat că „acea decizie a dus la creșterea extremei drepte, iar acest lucru reprezintă un alt risc de securitate. AfD nu ar fi câștigat niciodată sprijin popular dacă nu ar fi fost acea decizie.”

Partidul Alternativa pentru Germania este un partid anti-imigrație din Bundestag.

Potrivit ziarului englez, Hanning a mai spus că politica de imigrare necorespunzătoare a lui Merkel a afectat capacitatea ei de a „dezvolta relații personale bune cu liderii străini”.

Merkel a respins cererile din partea comunității evreiești germane, care cuprinde aproape 100.000 de cetățeni, precum și din partea guvernului american, de a scoate organizația teroristă libaneză Hezbollah complet în afara legii.

Ambasadorul american Richard Grenell, despre care Jerusalem Post a aflat că susține o interdicție completă a Hezbollah la fiecare întâlnire cu oficialitățile germane, a scris săptămâna trecută în Die Welt: „O sursă legală competentă pentru o interdicție completă a Hezbollah există deja. Curtea Administrativă Federală din Germania a transferat, în noiembrie 2015, jurisprudența adoptată în privința Hamas asupra Hezbollah. Conform acestei decizii, Hezbollah s-a dovedit a fi în întregime orientat ‘împotriva ideii de înțelegere internațională’. Printre altele a fost citat apelul Hezbollah care cheamă la exterminarea Israelului.”

Consiliul Central al Evreilor din Germania i-a cerut lui Merkel, în luna mai, să scoată în afara legii întreaga mișcare Hezbollah, pe fondul creșterii urii față de evreii din țară.

Jerusalem Post a raportat în 2017, citând un raport al serviciilor de informații germane, că numeroși combatanți Hezbollah au intrat în Germania de la jumătatea anului 2015, ca parte a valului de refugiați din Siria și din alte părți din Orientul Mijlociu.

Conform acelui raport, „De la mijlocul anului 2015 există numeroase indicii potrivit cărora luptători din milițiile șiite au început să intre în Germania ca refugiați legali”.

„Indicațiile referitoare la aproximativ 50% [dintre luptători] arată o legătură directă cu Hezbollah”, se menționează în raport.

Rapoartele din 2019 ale serviciilor de informații germane arată o creștere a membrilor Hezbollah de la 950 în 2017, la 1.050 anul trecut.

În timp ce Germania a interzis doar așa-numita aripă militară a Hezbollahului, alte țări precum SUA, Marea Britanie, Canada, Israel, Olanda și Liga Arabă au proscris întrega organizație, desemnând-o în întregime drept o entitate teroristă.

Hezbollah este format din două structuri: aripa politică și cea militară. Prima poate activa în Germania, în timp ce a doua a fost interzisă.

Hezbollah, care în arabă înseamnă “Partidul lui Allah”, este un grup șiit bazat în Liban și înființat în anii 1980, ca parte a efortului iranian de distrugere a statului Israel.

SURSA   Jerusalem Post

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. DorinSpune:

  Răspunde
  septembrie 17, 2019

  Este bună luarea de poziție a lui Hanning, doar că nu suflă o vorbuliță despre șefii merkăloaiei și ai partidului AfD…
  „Toate acestea au la origine neputința ei politică” — nici vorbă, domnu* Hanning !! La origine este obediența neo-bolșevică față de kremlin.

  Hanning a menționat că „acea decizie a dus la creșterea extremei drepte, iar acest lucru reprezintă un alt risc de securitate…” Nici vorbă ,domnu* Hanning !! AfD este un partid de stânga-dreapta, conform rețetei contemporane kremliniste.

  Și tot așa… Din păcate, noi, românii, suntem în poziții și mai defavorabile – la noi tot guvernul și aproape toate „serviciile” sunt conduse de la moskowitz…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian