FUNDATIA IOAN BARBUS

Ministerul de Externe al Poloniei a concediat toţi diplomaţii cu studii la Moscova

Ministrul de Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz a anunțat că în instituția pe care o conduce nu au mai rămas absolvenți ai Institutului diplomatic de la Moscova (MGIMO), citat de deschide.md.

„Putem vorbi despre schimbarea în proporție de 100% a echipei de conducere a Ministerului”, a declarat oficialul polonez într-un discurs susținut în fața viitorilor diplomați de la Varșovia, notează PolskieRadio.

Șeful diplomației poloneze a menționat că nici în cadrul Ministerului de Externe și nici în misiuni diplomatice nu mai sunt absolveți ai Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGHIMO), iar în 2016 au fost angajați 435 de noi diplomați.

Jacek Czaputowicz, care a preluat portofoliul de șef al diplomației polone în luna ianuarie a acestui an, a menționat că cei angajați în Ministerul de Externe trebuie să se identifice cu politica statuluiu și cu cursul său extern.

SURSA   Deschide.md

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

4 comentarii

  1. Stefan
    10 septembrie 2018

    Dl. Rasvan Roceanu, as fi de acord cu dumneavoastra daca nu am sti cu totii cum actioneaza Statul Adanc.
    In cazul Poloniei, stim cu totii.
    Intrebarea nu este daca scoala de diplomatie de la Moscova este buna, ci la ce este buna.

  2. victor L
    10 septembrie 2018

    @ Rasvan Roceanu ,
    nu despre calitatea invataturii diplomatice e vorba, ci despre microbii cu care poti fi infestat (cam in genul insinuarilor tale).

  3. Sogorea
    10 septembrie 2018

    Dar Romnia cand va proceda la fel ? Dar stai ca la noi inca la carma externelor e un kgb- ist sadea Melescanu. Deci cand vom scapa de valetul asta al rusilor putem sa punem pe liber toti diplomtii romani si basarabeni cuibariti la MAE al Romaniei.

  4. Dorin Boilă
    10 septembrie 2018

    Încă o dată – BRAVO polonezilor !! Mereu avem exemple de măsuri politice, de securitate, economice și culturale care marchează drumul spre normalitate al Poloniei, spre deosebire de celelalte țări din sistemul Vișegrad, dar pe care ciudații și interesații din conducerea U.E. le pun în aceeași oală…
    Șogorea – aveți dreptate cu cuibul de kgb-iști din MAE, care se regăsește și în celelalte ministere și cam în toate partidele din România. Ăștia ne fac să mergem cu frâna trasă, din sabotaj în sabotaj, conform învățăturii comuniste pt. o țară colonizată !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian