FUNDATIA IOAN BARBUS

„Nu avem încredere în Putin”și „nu vom avea niciodată”: Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley

Luni, 23 iulie, Christian Broadcasting Network (CBN) a difuzat un interviu cu ambasadarea SUA la ONU Nikki Haley. În timpul interviului, preluat de dailywire.com, gazda David Brody a întrebat despre relația actuală a Statelor Unite cu Rusia.

E o președinție neconvențională. Evident, a trebuit să existe acea întâlnire cu liderul Nord Coreean și acum cu Vladimir Putin… Ce părere aveți despre ce s-a întâmplat [la Helsinki]?

Nikki Haley a răspuns:

În primul rând, noi nu avem încredere în Rusia; nu avem încredere în Putin. Nu vom avea niciodată. Nu vor fi niciodată prietenii noștri. Acesta e un simplu fapt. Dar ce cred este că, fie când președintele discută cu Kim [Jong Un], sau cu Putin, acestea sunt lucruri care trebuie să se petreacă. Problemele nu pot fi rezolvate dacă nu există aceste conversații. Dacă au rezultate sau nu, e un lucru, dar trebuie cel puțin ca aceste conversații să existe.

Cred, de altfel, că a merge la Helsinki și a discuta era ceva ce trebuia să se întâmple. Existau o mulțime de nemulțumiri ce trebuiau exprimate; o mulțime de probleme ce treuia să le discutăm și cred că președintele a făcut acest lucru. Există, evident, controverse în privința întâlnirii de la Helsinki, dar dacă priviți controversa, aceasta e doar despre ce a spus.

Pe mine, ca persoană politică, mă interesează mai mult ceea ce face, înarmarea ucrainenilor împotriva Rusiei a fost importantă; atacul împotriva programului de arme chimice al lui Assad, chiar dacă Rusia s-a opus, contează. Ideea expulzării diplomaților și spionilor ruși din Washington și New York – toate acesta lucruri contează. Cred, de asemenea, că ceea ce e controversat sunt cuvintele rostite de el [Donald Trump], dar pentru mine, ceea ce face e singurul lucru care contează.

SURSA   Daily Wire

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian