FUNDATIA IOAN BARBUS

ONU a ratificat Pactul pentru Migratie. Au votat impotriva SUA, Israel, Cehia, Polonia si Ungaria

Astazi, 19 Decembrie 2018, Adunarea Generala a ONU a ratificat Pactul pentru Migratie, semnat pe 10 si 11 Decembrie la Marakech. Ratificarea de astazi a consemnat 152 de voturi „pentru”, 5 voturi „contra” – SUA, Israel, Cehia, Polonia si Ungaria – 12 „abtineri” si… 24 de refuzuri – tari care au refuzat (!) sa participe la sedinta in plen a ONU!

In total, asadar, 41 de tari si-au exprimat in mod direct sau indirect dezaprobarea fata de acest Pact.

Asa cum se arata in comunicatul oficial al ONU, dat publicitatii in urma cu cateva ore, „desi nu este obligatoriu din punct de vedere juridic (ceea ce dna Merkel tocmai a dezmintit indirect, in plenul Bundestagului, cu doar cateva zile in urma s.n.), Pactul este rezultatul unui lung proces de negociere si ofera o platforma solida pentru cooperarea in materie de migratie, bazandu-se pe cele mai bune practici si normele dreptului international”, care – adaug, aici – au prioritate in fata dreptului intern, dupa cum se stie.

De remarcat, ca pe 10 si 11 Decembrie au semnat textul Pactului un numar de 164 de tari, pentru ca astazi votul de ratificare sa inregistreze doar… 152 de voturi „pentru”.

Dan Uncu

SURSA   FACEBOOK

ILD Contributor

ILD Contributor

7 comentarii

 1. Dorin
  19 decembrie 2018

  Este o mizerie de extremă-stânga !!
  Când a mai fost obligată o entitate juridică din lumea asta să primească o cifră fixă de imigranți , de orice proveniență ???

  Când și cine a hotărât că din orice țară din lumea asta, chiar dacă este dovedită a fi adăpost de teroriști, dubioși, infractori, poate pleca orice grup de emigranți – către orice destinație accesibilă „călăuzelor” posesoare de telefoane inteligente/bărci gonflabile/veste de salvare/truse de prim-ajutor/haine de campanie/genți de voiaj………???

 2. dan
  19 decembrie 2018

  Adica se confirma ca se spuneam. Romania a votat da! Ce frumos..

 3. dan
  19 decembrie 2018

  Dorin: Johannis, PSD si „pretenii” din Germania+UE!

 4. Pepe
  19 decembrie 2018

  Romania NU a votat — caci Romania are 20 000 000 de cetateni, care nu au avut de ales. Johannis a votat si cu santajabilii dela putere. Si santajati au fost cat incape, caci a ajuns si in ziare faptul ca li s-a explicat din … centru, cum sa voteze.

 5. Matei
  19 decembrie 2018

  Noua conducere braziliana a anuntat ca in ianuarie 2019 isi va retrage semnatura, iar opozita canadiana promite, daca va castiga alegerile din 2019, sa faca la fel.
  Romania a votat „abtinere”, pe cand R. Moldova a votat „pentru” in privinta Pactului.

 6. dan
  19 decembrie 2018

  Pepe: cum adica „Romania nu a votat – caci aci Romania are 20 000 000 de cetateni, care nu au avut de ales” ? Dar pe Johannis si PSD cine i-a votat? Trezeste-te la realitate, majoritatea romanilor sunt si au fost socialisti/comunisti ca de aia au tot votat PSD, PNL si mai nou USR.

 7. Calin
  19 decembrie 2018

  Problema Romaniei este o lipsa acuta de valori nationale!Suntem in ceasul al 12-lea , noi, Europa,suntem intre viata si moarte.Migratia absurda inseamna pieire nationala!Iar Romania mai are 18 978 223 cetateni dintre care 7400000 sunt in afara plecati!Nu romanii au votat PSD sau Johannis ci propaganda media finantata de stanga europeana i-a „convins” sa faca asta!Nu avem alternative reale de vot!Nu avem oameni corecti ci doar marionete penibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian