FUNDATIA IOAN BARBUS

Opriți genocidul energetic comis de Rusia în Ucraina! Un nou protest, sâmbătă, de la ora 17, în Piața Universității

Asociația „21 Decembrie 1989”, în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 10 decembrie 2022, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 9 luni. Manifestația va avea loc în Piața Universității din București, la borna „Kilometrul Zero al Democrației”, și se va intitula „Opriți genocidul energetic comis de Rusia!”.

Rusia a intensificat genocidul împotriva poporului ucrainean prin recurgerea la resortul terorismului energetic. În urma atacurilor desfășurate de Rusia asupra infrastructurii energetice critice din Ucraina, milioane de ucraineni au rămas în beznă, în frig și fără apă curentă. Vladimir Putin folosește iarna ca armă, temperaturile fiind deja în toată Ucraina sub zero grade pe parcursul nopții. Mai mult decât atât, terorismul energetic al Kremlinului a depășit granițele Ucrainei, atacurile trupelor ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene afectând în mod direct și Republica Moldova, care a rămas la rândul ei în beznă. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea din România electricitate în Republica Moldova.

Automobile circulă pe o stradă cu Catedrala Sf. Sofia silueta pe fundal din Kiev. Foto:  Sergei Supinsky/AFP

În această situație extremă, reiterăm că lumea liberă trebuie să fie mai unită ca niciodată și să amplifice sprijinul militar acordat Ucrainei, pentru a combate astfel inclusiv terorismul energetic exercitat de Putin.

Vom continua să ne manifestăm solidaritatea cu poporul asuprit de hoardele Kremlinului și nu vom uita niciodată crimele comise în prezent de ruși împotriva ucrainenilor, dar nici pe cele comise de ruși de-a lungul istoriei contra popoarelor, inclusiv poporul român.

Noi vom solicita imperativ delimitarea totală, în plan diplomatic și economic, de Federația Rusă, inclusiv interzicerea activității Lukoil și Gazprom în România. Nu mai trebuie să sprijinim financiar statul terorist rus!

Veniți la cea de-a 31-a acțiune de solidaritate cu Ucraina organizată, începând cu 24 februarie 2022, de Asociația „21 Decembrie 1989” și partenerii săi!

Sâmbătă, 10 decembrie, români și ucraineni, vom fi solidari în capitala României pentru a susține pacea și independența Ucrainei!

Parteneri: Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Asociația Foștilor Deținuți Politici, RePatriot.

Veniți alături de noi!

Glorie Ucrainei! 🇺🇦 Слава Україні! 🇺🇦

Glorie României! 🇷🇴 Слава Румунії! 🇷🇴

Asociația „21 Decembrie 1989”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian