FUNDATIA IOAN BARBUS

PETIȚIE: Asociația 21 Decembrie cere oprirea căldurii și electricității la Ambasada Rusiei. Semnați ca să-l lăsăm în beznă și frig pe ambasadorul Rusiei la București!

Asociația 21 Decembrie 1989 cere Ministerului Afacerilor Externe al României și companiilor și instituțiilor din domeniul energetic să oprească furnizarea de curent electric, apă și gaz către Ambasada Rusiei de la București, dar și către celelalte clădiri deținute de Kremlin pe teritoriul țării noastre. Cererea a fost făcută într-o petiție inițiată ieri, pe care o puteți semna și dvs. aici.

„Oficialii ruși trebuie să aibă parte de tratamentul la care au supus poporul ucrainean. Dorim totodată ca prin această petiție să arătăm poporului ucrainean că suntem alături de el în lupta sa pentru libertate. Acest demers a fost inițiat în Cehia. Considerăm că este o datorie civică și morală să participăm la extinderea acestui demers extraordinar la nivelul lumii democratice.”

Asociația 21 Decembrie 1989

Oficialii ruși trebuie să aibă parte de tratamentul la care au supus poporul ucrainean.

Regimul terorist de la Moscova, suferind înfrângeri semnificative pe câmpul de luptă, recurge din ce în ce mai intens la folosirea iernii ca armă împotriva populației civile din Ucraina. Milioane de oameni din Ucraina se confruntă în plină iarnă cu întreruperi de curent, ca urmare a atacurilor desfășurate de hoardele rusești.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, le-a transmis pe 1 decembrie rezidenților să se aprovizioneze cu apă, mâncare și haine groase pentru scenariul unei pene totale de curent cauzate de atacurile rusești. Klitschko a mai precizat că în situația în care în Kiev ar rămâne fără căldură mai mult de 12 ore, iar temperatură înregistrată ar fi de -5 grade celsius, atunci autoritățile ar fi nevoite să golească apa din sistemele rezidențiale de încălzire pentru a preveni astfel deteriorarea permanentă a acestora. Rezultatul ar fi catastrofal, o criză umanitară de proporții. „Nu am putea restabili acest sistem până în primăvară și ar fi o mare provocare”, a avertizat edilul.

Atacurile rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene i-au afectat și pe cetățenii din Basarabia, care au rămas în repetate rânduri în beznă. Chiar dacă România furnizează electricitate pentru frații de peste Prut, interconectarea energetică a celor două state lasă de dorit, în mare parte din cauza guvernelor rusofile care s-au perindat la putere la Chișinău. Deputatul PAS Radu Marian avertizase că nu există o linie directă de mare tensiune care să conecteze Republica Moldova cu România.

Dorim totodată ca prin această petiție să arătăm poporului ucrainean că suntem alături de el în lupta sa pentru libertate. Acest demers a fost inițiat în Cehia. Considerăm că este o datorie civică și morală să participăm la extinderea acestui demers extraordinar la nivelul lumii democratice, încheie Asociația 21 Decembrie 1989.

Click aici pentru a semna petiția

În urmă cu o săptămână, cehii de la „Darek pro Putina” („Un cadou pentru Putin”), care strâng fonduri pentru ajutor armat pe care îl trimit Ucrainei, cereau într-o petiție deconectarea ambasadei Rusiei de la gaz, lumină și apă. Este o reacție la distrugerea sistematică a infrastructurii energetice ucrainene de către ocupanții ruși, scrie site-ul ucrainean de limbă română bucpress.eu.

„Rusia a decis evident să pună în genunchi Ucraina cu întuneric și frig… solicităm distribuitorilor de energie de stat și privați relevanți să le permită diplomaților ruși de la Praga să  guste din propriul medicament. Solicităm ca toate clădirile deținute de Federația Rusă să fie tăiate de la gaz, apă și electricitate”, se arată în petiție.

„Lasă-i să înghețe în întuneric, ca oamenii din Kiev”. „Solicităm deconectarea tuturor proprietăților Federației Ruse de la gaz, apă și electricitate.”

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian