FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonia sare în ajutorul Ucrainei după ce Rusia a tăiat gazul. Școlile din Ucraina au fost închise după decizia Gazprom

Compania rusă Gazprom a hotărât să rezilieze contractul de livrare și tranzitare a gazelor cu compania ucraineană „Naftogaz”, scrie agenția rusă RIA Novosti, citată de deschide.md. 

Anunțul a fost făcut de către președintele companiei Gazprom, Aleksei Miller. Acesta a subliniat că Gazprom nu este „obligat să soluționeze problemele economice ale Ucrainei din contul companiei” .

Astfel, Gazprom va începe imediat procedura de reziliere a contractului cu Naftogaz la Arbitrajul de la Stockholm. Anunțul încă nu a fost comentat de către Naftogaz.

Kievul a fost nevoit să închidă școlile după sistarea livrărilor de gaze ruse, scrie deschide.md. Activitatea instituţiior de învăţământ din Ucraina este sistată, începând de azi, până la 6 martie, ca urmare a deciziei Gazprom de a înceta livarea de gaze în ţara vecină, transmite Agenția UNIAN.

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a ordonat, pe 2 martie, tuturor instituțiilor de învățământ, inclusiv superior, să-și suspende activitatea pentru a nu admite o situație de criză energetică din cauza companiei ruse Gazprom care nu mai livrează gaze.

La 28 februarie, Curtea de Arbitraj de Stockholm a decis ca Gazprom să plătească Naftogaz compensatii de 4,63 miliarde de dolari pentru oprirea livrarilor de gaze conform contractului. Scazand datoria Ucrainei pentru gazul livrat în 2014-2015, Naftogat a calculat ca „Gazprom“ mai are de plătit 2,56 miliarde de dolari.

Ca reacție, Polonia a sărit în ajutorul Ucrainei, semnând  un contract urgent de livrare a gazelor cu compania din Polonia „PGNiG”, scrie într-un comunicat al companiei poloneze. Livrările de gaze vor începe chiar astăzi, 2 martie, prin conducta din Hermanivițe.

sursa   Deschide.md

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian