FUNDATIA IOAN BARBUS

Președintele Braziliei pregătește legislație pentru protejarea școlarilor de ideologia de gen LGBT

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a anunțat că administrația sa pregătește legislație pentru a interzice răspândirea ideologiei de gen în școlile primare publice din republica Sud-americană.

Președintele Bolsonaro a anunțat pe Twitter că a însărcinat Ministerul Educației din Brazilia să elaboreze un proiect de lege pentru a proteja minorii din școală de ideologia de gen, scrie lifesitenews.com.

El a scris pe 3 septembrie că Procurorul general al Braziliei a indicat ce parte a guvernului are competența de a decide cu privire la viitorul ideologiei controversate în școli. „Procurorul general a declarat cine este responsabil pentru legiferarea ideologiei de gen, din moment ce este vorba de o competență federală. Am cerut Ministerului Educației, în vederea unei protecții complete a copiilor, să pregătească un proiect de lege care interzice ideologia de gen în școlile elementare ”, a scris președintele brazilian pe Twitter.

Bolsonaro a intrat în funcție la 1 ianuarie a acestui an și a îndeplinit astfel una dintre promisiunile de campanie. Un sondaj de opinie din octombrie 2017 arată că nouă din zece brazilieni resping ideologia de gen în școli.

Bolsonaro a scris pe Twitter în 2018, în perspectiva președinției sale: „Unul dintre obiective, pentru a scoate Brazilia din cele mai proaste poziții în clasamentul internațional al educației, este combaterea gunoiului marxist care s-a răspândit în instituțiile de învățământ.”

Litesitenews scrie că declarația lui Bolsonaro are probabil legătură cu un caz din statul Paraná, în derulare la Curtea Supremă, care ar interzice ideologia de gen în școlile publice.

Guvernatorul din Sao Paulo, João Doria, un posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2022, a scris pe Twitter, pe 3 septembrie, că distribuirea materialelor care promovează ceea ce el numește “ideologia de gen” elevilor din clasa a VIII-a din școala publică a statului a fost o „greșeală inacceptabilă” . Doria a ordonat ca materialul să fie scos imediat din școli.

Într-o conferință de presă, Doria a insistat că administrația sa „nu face ideologie de gen”, în timp ce a reiterat că materialele jignitoare vor fi eliminate. „Nu este rezonabil ca copiii și adolescenții să aibă acest tip de subiecte în școală. Dimineața am fost informat despre existența acestui text. L-am contactat pe secretarul Rossieli Soares, care a fost surprins de această problemă.” Odată ce Doria a aflat de la Soares că materialul a fost într-adevăr găsit în școli, a ordonat scoaterea lui.

Camera Deputaților din Brazilia a exclus în mod special materialele despre probleme de gen din Planul național de educație din Brazilia. Guvernele de stat și locale au urmat exemplul guvernului național.

Termenii „identitate de gen” și „orientare sexuală”, incluși inițial în ghidurile naționale ale curriculei din Brazilia, au fost eliminați din text în timpul administrației fostului președinte Michel Temer. Temer a ocupat funcția de președinte interimar (2016-18) în urma demiterii fostului președinte de stânga Dilma Rousseff, care a favorizat cauza LGBT.

Bolsonaro a promovat o politică privind educația pe care a numit-o „Educație liberă de partid”. El și membrii cabinetului său au fost critici față de ceea ce ei consideră ca fiind îndoctrinare ideologică a studenților la nivel primar, secundar și universitar. Încă din 2014, în timp ce lucra în legislatura națională, Bolsonaro a susținut acest proiect de lege.

SURSA   Life Site

Puteți citi și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

  1. DorinSpune:

    Răspunde
    septembrie 18, 2019

    Aștept cu legitim interes să văd care va fi președintele român ce va acționa în același mod, ca să apere mintea și sufletul copiilor români !!

    Unde mai punem că a avea o curricula ce prevede concomitent „problemele de gen” și Religie, este de o schizofrenie totală ! Mi-e și teamă de un referendum pe acest subiect, care ar scoate la suprafață toate frustrările sexuale ale populațiunii de toate vârstele, plus ura abisal-irațională față de preceptele Creștine…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian