FUNDATIA IOAN BARBUS

Primarul cubano-american din Miami organizează un concert anticomunist, replică la declarațiile pro-Castro ale lui Bernie Sanders

Orașul Miami a răspuns declarațiilor pro-comuniste ale socialistului Bernie Sanders de duminică seară anunțând că orașul sponsorizează oficial un concert anti-comunist pentru a celebra libertatea, scrie The Daily Wire.

“Primarul orașului Miami Francis Suarez, împreună cu Joe Carollo, membru în comisia legislativă a orașului [și fostul primar al Miami n.red.], s-au coalizat luni în promovarea unui „concert anticomunist”, ce va fi organizat pentru 11 aprilie în James L. Knight Center din centrul orașului”, scrie The Miami Herald.

Fostul primar din Miami, Joe Carollo e membru al Partidului Republican și s-a născut în Cuba în 1955; actualul primar Francis Suarez este fiul lui Xavier Suarez, care în 1985 a ajuns primul primar născut în Cuba al orașului Miami.

„De fapt, toți funcționarii aleși ai orașului au fost de acord: Comisia a votat cu 5 voturi pentru și 0 împotrivă pentru cofinațarea evenimentului de la Knight Center și a declarat că orașul va susține cu până la 21.500 de dolari cheltuielile cu chiria, taxele de difuzare, cu poliția și pompierii.”

Suarez a răspuns la comentariile lui Sanders pe Twitter:

„Puțini înțeleg drama comunismului mai mult decât comunitatea din exilul cubanez de la #Miami. Glorificarea socialismului de către @BernieSanders omite impunerea forțată a puterii lui Castro atacând drepturile omului și libertatea de exprimare, suprimându-i pe cei care au luptat să se elibereze de puterea sa sufocantă. “

Francis Suarez, primarul cubano-american al orașului Miami

Suarez a menționat Cuba, Venezuela și Nicaragua, spunând: „Orașul nostru reprezintă poveștile nenumăratelor persoane care și-au riscat viața pentru a fugi de comunism. Fiecare persoană care a fugit din comunism a dovedit că dorința de democrație și libertate, chiar și în fața opresiunii, nu poate fi niciodată suprimată sau redusă la tăcere.”

„Douăzeci și doi de artiști sunt programați, printre care legendarul trompetist cubano-american Arturo Sandoval și cântăreții Willy Chirino și Amaury Gutiérrez”, a adăugat The Herald. „De asemenea, Emilio Estefan a spus că intenționează să participe la concert, deși nu va concerta.” Artiștii au fost cu toții de acord să cânte gratuit, încasările de la eveniment vor acoperi cheltuielile și toți banii suplimentari vor fi donați către organizații non-profit care ajută prizonieri politici din Cuba.

În timpul unei conferințe de presă de luni, Suarez l-a criticat pe Sanders pentru declarațiile sale pro-comuniste din emisiunea „60 de minute”.

“Din păcate, chiar și acum, vedem indivizi care apără și chiar promovează comunismul și socialismul”, a spus Suarez. „Ieri, candidatul la președinție Bernie Sanders a glorificat socialismul într-un interviu la 60 de minute apărând elemente ale regimului lui Castro.”

Suarez a continuat, „Ceea ce senatorul Sanders a omis în mod convenabil din caracterizarea sa plină de culoare a Cubei comuniste a fost impunerea forțată și violentă a puterii lui Castro, atacând drepturile omului și libertatea de exprimare, suprimându-i pe cei care au luptat ca să se elibereze de puterea sa sufocantă.

Sanders a fost criticat duminică pentru numeroasele remarci pozitive pe care le-a făcut despre dictatorii comunisti ucigași în trecut, inclusiv Fidel Castro.

Declarația lui Sanders, care e falsă pentru că e propagandă comunistă, a fost criticată de întreg spectrul politic.

„Ne opunem puternic naturii autoritare a Cubei, dar știți, este nedrept să spunem că totul este rău”, a spus Sanders. “Știi? Când Fidel Castro a intrat în funcție, știi ce a făcut? A pornit un program masiv de alfabetizare. Este un lucru rău? Chiar dacă Fidel Castro a făcut-o?”, a spus Bernie Sanders.

Opozanții guvernului de la Havana spun că programul de alfabetizare era de fapt un program de indoctrinare care a ușurat preluarea totală a puterii în Cuba de către Castro.

“Toată lumea știe să citească, dar nu e nimic de citit”, spune o veche glumă cubaneză.

“Într-adevăr e o mare diferență când cei pe care îi ucizi pe plutonul de execuție știu să scrie și să citească”, a scris pe Twitter Ted Cruz, senator republican de descendență cubaneză.

“Absolutely impressed by the Soviet Union…”

În 1988, Bernie Sanders a făcut o vizită de 10 zile în URSS, în timpul lunii de miere, iar la întoarcere în Statele Unite a ținut o conferință de presă unde a lăudat comunismul sovietic:

Inevitabil, ideile lui Bernie Sanders atrag personaje pestrițe care sunt de acord întru totul cu parerile despre Uniunea Sovietică  din tinerețe. Și mai mutl decât atât, în ianuarie jurnalistul american James O’Keefe a publicat prin Project Veritas un interviu cu Kyle Jurek, unul din coordonatorii echipei de campanie a lui Bernie Sanders în care acesta spune că după ce câștigă alegerile, îi va trimite în Gulag, la “denazificare”, pe alegătorii lui Donald Trump și pe cei care se opun revoluției.

“This one is for USR Tineret”

Pe 1 februarie, chiar în ziua în care începea referendumul intern al USR, prin care partidul avea să se definească, cu 91% din voturi, drept de “centru dreapta modern”, Nicu Ștefănuță, vicepreședintele USR și europarlamentar la Bruxelles din partea Alianței USR-PLUS, făcea o vizită în SUA, unde l-a vizitat pe Bernie Sanders în timpul alegerilor primare pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din toamnă.

“This one is for USR Tineret”, a scris vicepreședintele USR sub selfie-ul cu Bernie Sanders, publicat pe contul lui de Instagram, recomandându-l pe senatorul socialist membrilor mai tineri ai partidului din conducerea căruia face parte.

SURSA  Daily Wire | Twitter 1, 2 Facebook 1,2

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

 1. crs
  27 February 2020

  Iaca usr.

 2. crs
  27 February 2020

  Cunoastem discursul, exista si mai exista la noi.
  Ce bine era sub Ceausescu, ce bun era invatamantul, eram respectati samd.
  Aia care incercau sa fuga si/sau erau gauriti in tentativa erau golanii care nu vroiau sa se dea pe brazda, care nu vroiau servici ci doar plete, blugi si droguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi