FUNDATIA IOAN BARBUS

Publicația britanică Telegraph și Melania Trump

Industria de fake-news în acțiune: astăzi, 26 ianuarie, ziarul Telegraph își toarnă cenușă în cap pentru prostiile debitate despre Melania Trump într-un articol de fond din 19 ianuarie.

„Ca urmare a articolului Taina Melaniei publicat în ediția de sîmbătă 19 ianuarie a suplimentului revistă Telegraph, ni s-a cerut să clarificăm faptul că articolul conținea o serie de afirmații false, pe care acceptăm că nu ar fi trebuit să le publicăm. Tatăl doamnei Trump nu a fost o prezență înfricoșătoare și nu și-a controlat familia în mod abuziv. Doamna Trump nu a părăsit cursul de design și arhitectură de la universitate datorită absolvirii unui examen, așa cum se pretinde în articol, ci mai degrabă deoarece dorea să urmeze o carieră de succes ca model profesional. Doamna Trump nu era în situația de a răzbi cu greu în cariera ei de model înainte de a se întâlni cu dl Trump și nu a avansat în cariera ei datorită asistenței domnului Trump.

Acceptăm faptul că doamna Trump a fost un model profesional de succes pe cont propriu, înainte ca ea să se întâlnească cu soțul ei, și că a fost capabilă să obțină propriile contracte de modelare fără ajutorul lui. Doamna Trump l-a întâlnit pe domnul Trump în 1998, nu în 1996, așa cum se menționează în articol. Articolul a afirmat, de asemenea în mod eronat, că mama, tatăl și sora d-nei Trump s-au mutat la New York în 2005 pentru a locui în clădiri deținute de domnul Trump. Acest lucru nu este adevărat. Afirmația că doamna Trump a plâns în noaptea alegerilor este de asemenea falsă.

Ne cerem scuze fără rezerve față de Prima Doamnă și familiei ei, pentru orice situație jenantă cauzată de publicarea acestor speculații. În semn de regret, am fost de acord să plătim doamnei Trump daune substanțiale, precum și costurile legale.”

SURSA   Telegraph

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. dan
    26 ianuarie 2019

    din seria minciunii nemernice demontate: sugerez revizionarea interviului cu secretearul general al NATO care a avut loc ieri seara pe Fox News:

    https://video.foxnews.com/v/5995021316001/#sp=show-clips

    asta pentru ca in presa europeana, la fel de mincinoasa ca CNN s-a promovat o minciuna de la inceputul alegerilor lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian