FUNDATIA IOAN BARBUS

Rusia în cifre: colaps şi degenerare

(…)

În fiecare an mor 900.000 de ruşi. Ca urmare a depopularii, în ultimii 20 de ani au dispărut de pe suprafata ţarii 23.000 de localitati. In medie, o femeie din Rusia are 1.17 copii, în timp ce rata de fertilitate, pentru a permite înlocuirea generaţiilor este de 2,1. În fiecare zi se fac 10 de mii de avorturi, deşi 7 milioane de cupluri nu au copii. Durata medie de vârstă a bărbaţilor este de doar 58 de ani, ceea ce face ca rusul mediu, de sex masculin, sa nu apuce varsta pensiei. Anual mor din cauza supradozarii cu droguri 100.000 de persoane, 80.000 sunt ucişi, iar in accidente de maşină mor 30.000.

Societatea rusă este afectata de patologii diverse, de exemplu 6 milioane de oameni sufera de boli mintale, tot atatia sunt infectati cu HIV, şi 5,000,000 rămân dependenţi de droguri. Genotipul rus este si el distrus sistematic de alcool – dupa diferite date statistice, un locuitor al acestei ţări consumă anual 14-18 litri de alcool pur.

În închisorile din Federaţia Rusă se afla în prezent peste 1.000.000 de persoane. Numărul de orfani este de 750.000 şi este mai mare decât cel de după al doilea război mondial, când erau 687 000. Din cei 31 de milioane de copii sub 18 ani de ani, aproape 2 milioane sunt analfabeţi, iar 1.000.000 de dependenţi de droguri. Doar 30 la suta dintre ei sunt pe deplin sănătosi.

În schimb, in Rusia, este în continuă creştere birocraţia. Administraţia de stat dă de lucru deja la 1,5 milioane de angajaţi. Conform datelor de la organizaţii internaţionale, suma şpăgilor date în fiecare an în această ţară este de 33,5 miliarde de dolari. In ranking-ul de transparenţă, anunţat în ultimii ani, Rusia este în mod constant de aproximativ pe locul 100 din 175 de ţări ale lumii. Pe o scală de 10 puncte, eficienţa administratiei a fost evaluata la 3,8 puncte, iar respectarea legii la 1,9 puncte.

(…)

PRELUAT DIN FRONDA.PL

FOTO: Gueorgui Pinkhassov/Magnum Photos | Aprelevka train station, Russia, 1997, NYBOOKS.COM

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian