FUNDATIA IOAN BARBUS

Rusia sare în ajutorul fondatorului Wikileaks, arestat la Londra: Assange „spune adevărul despre afacerile întunecate ale SUA”

Oficialii ruși au condamnat joi arestarea de către britanici a fondatorului Wikileaks, Julian Assange, exprimându-și speranța că drepturile lui de „whistleblower” vor fi respectate, scrie The Moscow Times.

Assange a fost arestat de Poliția Metropolitană din Londra după ce Ecuadorul și-a retras azilul care i-a permis, din 2012, să se refugieze în ambasada țării din Regatul Unit. Un video larg distribuit pe social media l-a arătat pe Assange scos din ambasadă și dus într-o dubă de poliție.

Assange a fost acuzat că a colaborat cu guvernul rus (vedeți și aici), în special pentru că a publicat e-mailurile pe care hackerii ruși le-au furat în timpul alegerilor prezidențiale din SUA din 2016, prin intermediul Wikileaks.

„Cu siguranță sperăm că toate drepturile lui vor fi respectate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Alexei Chepa, vicepreședinte al Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Dumei de Stat, a cerut, de asemenea, protecția drepturilor lui Assange.

„Trebuie să folosim toate oportunitățile internaționale pentru a proteja persoana care a încercat să expună adevărul și să aducă publicului informații pe care unele entități le ascundeau”, a declarat Cheia, citat de RIA.

„Toate țările și organizațiile politice care sunt interesate de dezvoltarea democrației ar trebui să ia parte la deciderea destinului acestui om”, a adăugat el.

Ministrul de Externe Maria Zaharova a condamnat arestarea, scriind că „mâna ‘democrației’ a strâns gâtul libertății” pe pagina ei de Facebook.

Senatorul Konstantin Kosachev, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse, a numit arestarea „un act de răzbunare mult așteptat” de la cei ale căror greșeli au fost expuse de „resursa de internet revelatoare” a lui Assange.

„Marea Britanie a promis președintelui Ecuadorului că Assange nu ar fi extrădat într-o țară unde se practică tortură sau există pedeapsa cu moartea – însă SUA va folosi tot ce are la dispiziția sa pentru a face un exemplu din el. Asta se va întâmpla cu toată lumea care îndrăznește să spună adevărul despre afacerile întunecate ale Statelor Unite „, a scris el pe pagina sa de Facebook.

SURSA   The Moscow Times

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian