FUNDATIA IOAN BARBUS

„Să punem Rusia la zid!”: Expoziție la Chișinău dedicată desecretizării Pactului Ribbentrop-Molotov

Astăzi, 1 septembrie, în scuarul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt de la Chișinău a fost inaugurată o expoziție dedicată Pactului Ribbentrop-Molotov și desecretizării protocoalelor adiționale, expoziție organizată de Partidul Liberal. 

La 1 septembrie 1939, armata germană atacă Polonia, iar la 17 septembrie URSS invadează estul Poloniei, în virtutea pactului Ribbentrop-Molotov, semnat în 23 august 1939. Anume în baza acestui pact și a protocoalelor secrete a fost încheiată înțelegerea deliberată între Rusia și URSS de a fi început cel de-al Doilea Război Mondial.

După 50 de ani în care Rusia a negat existența protocolului secret, și după încă 30 de ani de duble standarde, Rusia a fost nevoită să recunoască adevărul. Ocupația Basarabiei din 28 iunie 1940, nu mai poate fi contestată de nimeni, a fost recunoscută de însăși agresorul – Rusia, prin desecretizarea arhivelor sovietice.

În cadrul expoziției sunt prezentate documente-crimă care au dus la ocupația Basarabiei la 28 iunie 1940 și dezmembrarea României. Documentele atestă faptul că Uniunea Sovietică şi Germania au discutat în deplină confidenţialitate chestiunea delimitării sferelor de interese de ambele părţi ale Europei de Est, iar Basarabia a fost pentru URSS ”unul dintre obiecte” pe care le-a anexat în urma protocolului secret.

„Să punem Rusia la zid!”

La inaugurarea expoziției a vorbit Dorin Chirtoacă, lider unionist, primar al Chișinăului timp de 11 ani, din partea PL.

Fotografii de la expoziție:

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

 1. Dorin
  1 septembrie 2019

  În momentul în care atârni rusia pe gard, trebuie să afișezi alături și soluțiile – care sunt forțele democratice și patriotice care acționează spre binele provinciei ( rezultatele concrete obținute) și unde se pot adresa oamenii ce vor să lupte pentru viața lor liberă în Europa !!
  Tocmai pentru că în rep. Moldova există multă ceață politică și ideologică și prea mulți trădători de neam.

  Pârghiile mafioților sunt foarte bine puse la punct și slugoii lor au sufletele vândute definitiv – am probat toate astea foarte recent în insula grecească Creta – toate stațiunile sunt împânzite de sute de „agenții turistice” conduse de ruși, care se ocupă de toate serviciile posibile (cazare, închirieri mașini, bărci, organizări de tururi în toate limbile, etc,etc…). Cele verificate de mine au aproape exclusiv personal tânăr rusesc, cunoscător de engleză, evident că la mica înțelegere obții chestii mai ieftine dar fără garanții (automobil cu casco limitat,etc.), iar când văd că ești din România au ghizi și agenți cunoscători de limba română… Aceștia se prezintă ca basarabeni, dar toți sunt nativi ruși, cel mult din familii mixte – când vorbesc între ei e totul numai pe rusește ! Am ajuns acolo printr-o agenție bucureșteană mascată sub nume neutru, dar plină de funcționari rusofoni…

  Ne-am simțit efectiv deranjați de această fojgăială de cetățeni vorbitori de rusă (ca agenți comerciali și ca turiști), de parcă nu mai eram în Uniunea Europeană !! Nu știu de ce au acceptat grecii o asemenea situație, când la ei șomajul juvenil este la cote alarmante…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian