FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Victorie neașteptată pentru Dreapta australiană în alegerile parlamentare de sâmbătă

Sâmbătă 18 mai au avut loc alegeri parlamentare federale în Australia. Guvernul Coaliției Liberal-Naționale s-a întors la putere, în ciuda sondajelor care au prezis în mod constant victoria Partidului Laburist din opoziție.

Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, dar, cu peste 75% de voturi numărate, situația se prezintă astfel: Coaliția Liberal-Națională a obținut 73 de locuri în viitorul parlament, Partidului Laburist îi revin deocamdată 65 de locuri, iar 6 locuri au fost adjudecate de alții. Șapte locuri urmează să fie determinate. Partidul Laburist s-a recunoscut înfrânt.

Mesajul Coaliției s-a concentrat pe revitalizarea economiei (în special a sectorului minier și energetic), crearea de noi locuri de muncă și opoziția față de o taxă pe carbon. Mesajul laburiștilor s-a concentrat pe adoptarea unor măsuri care să combată încălzirea globală, crearea de noi programe sociale și parteneriatul strategic cu China.

Victoria Dreptei a fost percepută ca un șoc de magnitudinea Trump sau Brexit, mai ales după ce, în ultimele luni, toate sondajele de opinie și cercetările sociologice i-au dat pe laburiști drept favoriți fără drept de apel.

Certitudinea victoriei laburiste a fost atât de puternică încât casa de pariuri Sportsbet a onorat toate pariurile care îl dădeau câștigător pe Bill Shorten, liderul laburist, cu două zile înainte de alegerile propriu-zise. Unul dintre puținii jucători care au pronosticat victoria Coaliției a câștigat 1,3 milioane de dolari australieni.

Acest rezultat neașteptat a cauzat șoc și furie în rândurile comentariatului australian. Jane Caro, feministă, comentator social și co-autoare a cărții „O țară idioată: Cum Australia demolează învățământul public”, a anunțat sâmbătă prin Tweeter că Australia „a decis să fie o țară înapoiată”. „Îmi doresc să fi fost nou-zeelandeză”, a continuat ea.

Meshel Laurie, personalitate tv, tot pe Twitter: „Australienii sunt proști, răi și lacomi. Recunoașteți.”

Prezentatorul de televiziune Phillip Adams și-a exprimat consternarea compunând un tweet în care a afirmat că rezultatul alegerilor este „un act de nebunie colectivă”.

De asemenea: “Australia a acordat al treilea mandat propriei versiuni abjecte, ignorante și corupte a administraței Trump”.

Detective Chimp, un utilizator Tweeter din Noua Zeelandă, a oferit o consolare: „Hei, prieteni australieni. Sunteți bineveniți aici dacă aveți nevoie de refugiu după ce se pare că va fi încă un rând de rezultate electorale de rahat”.

SURSA   News.com.au

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

9 Comments

  1. Nicu Todor
    19 May 2019

    Încep națiunile lumii să reia exercițiul gândiri și să analizeze logic oferta socialistilor-progresisti ,să vadă efectele politicilor ideologice falimentare și să schimbe direcția opțiunilor politice. Așteptam Europa. Rezultatul Europarlamentarelor poate schimba direcția UE. de la dictatura Comisie U.E., la suveranitatea consensuală a națiunilor din blocul comunitar. O victorie a așa zișilor,,populiști „,ar forța rediscutarea tratatului de la Lisabona și ar reglementa ordinea democratică a organizarii U.E.Din păcate România nu are nici o forță politică care să adere la noul bloc care se prefigurează și în campania electorală nu a U venit mesaje care să dezbată problema reală a structurii U.E.,cu excepția candidaților independenți, toate partidele vorbesc despre,,mai multă Europă, mai multe fonduri și diferite nuanțe nesemnificative de la un partid la altul. Mi -e greu să cred că nu au identificat problemele reale ale relației cu UE, ca membru al uniunii. Ori sunt complici în acest joc,ori sunt prizonieri prin corupție morală.

  2. DanS
    19 May 2019

    Așa este, din păcate iar voi vota doar anti-PSD… Oferta USR-PLUS e aceeași ca a PSD-ului, nu e direct cu Putin, trece prin filtrul Macron-Merkel, adică tot aia.

  3. dorin
    19 May 2019

    Dupa reactiile stangii, Australia a ales foarte bine si va cunoaste o perioada de prosperitate !!
    Este insa intristator cata lume proasta s-a dezvoltat in aceste tzari avansate, si cat tupeu au ajuns sa aiba, colonizand mass-media !!
    In Europa, pe langa “mahalalele inepte” crescute in umbra lui “ *68” mai avem si procentul marit de imigranti dn culturi anti-europene!! Cum sunt in Romania tziganii si membrii udmr…

  4. Lazar
    19 May 2019

    Pentru europarlamentare recomand Peter Costea candidat independent! Conservator creștin autentic.

  5. Stefan
    19 May 2019

    Interesant daca institutiile australiene vor accepta victoria conservatorilor sau vor incerca la o lovitura de stat, precum in SUA.
    Va amintesc ca ambasadorul (comisionerul) Australiei la Londra a fost parte esentiala in complotul CIA-FBI-MI6 de a rasturna ordinea constitutionala din SUA, potcovindu-l pe Trump cu asa-zisa coluziune cu Rusia. El l-a tras de limba pe asistentul campaniei prezidentiale republicane pe nume Papadopoulos, iar spionajul australian a furnizat informatia falsa ca Trump a primit de la Kremlin e-mailurile campaniei Clinton.
    Aceasta a fost baza oficiala care a permis FBI-ului sa intercepteze ilegal toate comunicatiile presedintelui Trump si a tuturor ajutoarelor sale.

    Sa vedem ce-o sa faca banditii care conduc spionajul si diplomatia Australiei la ei acasa. Nu le e frica de Dumnezeu.

  6. Anca Cernea
    19 May 2019

    Nu voi vota Petre Costea.
    Omul poate că e bine intenționat, dar calcă absolut în toate străchinile care îi ies în cale, nu ratează nici una singură.

    În principiu, este foarte greșit ca noi, creștinii conservatori, să ne „specializăm” doar pe pro-life și pro-familie, și să nu mai vedem nimic în jur.
    Un candidat creștin conservator trebuie să aibă o viziune mai amplă, să arate că înțelege marea miză, care este Civilizația Iudeo-Creștină, nu doar să se baricadeze în ultima redută a ei (apărarea vieții umane nevinovate și a familiei).

    Dacă un om politic creștin nu înțelege asta, cum e cazul lui Petre Costea, ajunge să se afișeze alături de Titus Corlățean, PSD, colegul de partid al lui Remus Cernea, coleg de partid european al lui Edite Estrela. Dintr-o astfel de alăturare, de câștigat are PSD, nu Petre Costea și creștinii care îl susțin, nici cauza cea bună pe care vrea să o servească. PSD, să nu uităm, este partidul lui Remus Cernea, este un partid membru al Socialiștilor Europeni PES, partid din care fac parte și Edite Estrela, și mai toți sexomarxiștii, de la care se trag mai toate inițiativele legislative anti-life, anti-familie din Parlamentul European.
    (De altfel, PSD este și fostul PCR, se trage direct din partidul care a nenorocit România, din cozile de topor ale rușilor, care ne-au omorât sfinții și eroii, PSD e și partidul lui Iliescu, cel care poartă pe mâini sânge de la Revoluție și de la mineriade, PSD, cel mai important centru al corupției din România, principala cauză a lipsei de perspective, care a determinat milioane de români să plece din țară. Cum e posibil ca un tânăr creștin să intre într-un asemenea context, nu doar să intre, ci să facă și carieră, să ajungă ministru, fără să-i miroasă urât mediul local/internațional în care a decis să se angajeze? De ce nu s-a gândit Costea să-i pună lui Corlățean această întrebare? De ce nu și-a pus-o el despre Corlățean?)

    Petre Costea nu pricepe astfel de lucruri, și se supără dacă i le zici.

    Pe de altă parte, ar trebui ca, în rândul creștinilor conservatori de toate confesiunile, să aibă loc un bilanț al referendumului pentru familie 2018.
    Pentru că era mai bine să nu fie inițiat, decât să fie pierdut.
    Dacă avea un pic mai multă înțelepciune, Costea vedea că nu are ce căuta alături de indivizi precum „Strategul” Bogdan Stanciu, agent de influență al Rusiei, de pe lista lui Dughin.
    Dacă agenții de influență ai Rusiei vor referendum, nu este pentru că Rusia vrea ca familia să fie protejată în România, ci pentru că Rusia vrea ca societatea românească să fie dezbinată, să se polarizeze între două false opțiuni – rusofilă-antioccidentală sau UE-sexomarxistă.
    Asta s-a obținut, nimic altceva.

    Asocierea cauzei familiei cu PSD a fost o altă eroare imensă, atât dpdv moral, cât și de PR.

    Ar trebui să discutăm despre responsabilitățile pe care și le-au asumat inițiatoriii referendumului și despre rezultatul acestuia și ar trebui trase câteva concluzii – nu de alta, dar măcar să învățăm din greșeli.

    Costea nu e singurul exemplu de cum fiii luminii se arată mult mai puțin inteligenți decât fiii veacului acestuia.

    Nu de astfel de candidați și de eurodeputați avem nevoie.

    Avem nevoie de oameni care să priceapă de unde vin atacurile cu care ne confruntăm, the big picture.
    Dacă ne ocupăm doar de pro-life și pro-family, le lăsăm dușmanilor vieții și familiei tot restul. Evident, o să pierdem și ceea ce avem.
    Dacă nu vedem nimic altceva decât pro-life și pro-family, ajungem să ne aliem cu PSD și cu rușii (ba unii în Occident sunt în stare să se alieze și cu musulmanii) pt că par să zică la fel ca noi.
    Înseamnă că nu pricepem pe unde trece linia roșie.

    Dacă vrei să aperi Civilizația Iudeo-Creștină, nu ai ce căuta alături de dușmanii ei – comuniști, postcomuniști, putino-neo-kaghebo-pseudopravoslavnici, takia-jihadiști, etc. Altfel, nu faci decât să înscrii autogoluri, unul după altul.

    Petre Costea e exact exemplul de cum nu trebuie să se orienteze un om politic creștin.

  7. Dorin
    19 May 2019

    Anca Cernea – foarte bine punctat !
    Deși vor sări toți ortodoxiștii care n-au viziunea întregului ! Mai zic o dată – discernământul, cum ziceau A. Papahagi, pr. R. Preda, pr. E. Tănăsescu este o DATORIE creștină !!

  8. Nicu Todor
    19 May 2019

    Doamna Anca Cernea, cu tot respectul pe care vi-l porni,permiteți-mi să vă dau o replică la comentariul dumneavoastră. De când PNȚ-CD-ul ,singurul partid care a fost reprezentativ pentru valorile creștin conservatoare, nu mai contează în viața politică decizională, dreapta Românească nu mai reușeste să se coaguleze și să poată forma o formațiune politică care să treacă pragul electoral și să revină unde îi este locul. Mai grav decât atât, oameni cu valori și principii din cultură și viața socială, nu mai au curajul să se implice la o construcție politică pentru că ,la prima inițiativa se izbesc de contestare, contrare ideologică sau de acuze la diferite afinități pe care le au.În concluzie, dreapta romanească este ,, vanitoasă și orgolioasă ” și asta împotriva valorilor pe care le are.De ce să nu încercăm să trecem peste micile diferențe care le avem și să începem odată construcția dreptei că o să mai treacă ani buni și în felul ăsta no să reușim nimic. Haideți să luăm lucrurile bune de la toți care se pozitionează pe valorile iudeo-creștine și detaliile să le clarificăm după ce avem o construcție. Titus Corlățean este un câștig pentru noi, e un om care și-a schimbat viziunea și viața intr-un context nevavorabil întru-un partid socialist-feudal în care încearcă să aducă lumina și înțelepciune și se lasă călăuzit de Dumnezeu. În fond Sfântul Apostol Pavel, NE îndeamnă să ,,ne facem Iudei cu Iudeii, Greci cu Grecii și păgâni cu păgânii că sa-i căstigam pentru Cristos”.Domnul Bogdan Stanciu are intr-adevar unele convingeri pro ruso-ortodoxe, dar nu putem nega faptul că în esență este un apărător al valorilor comune și un militant activ al lor. La fel și Peter Costea, chiar dacă a abordat în campania electorală doar subiectul pro familiei și educație, nu-l putem contesta că e irelevant. La urma urmei el este singurul candidat care a abordat altceva decât restul partidelor, care s-au complacut în subiectul ,,justiție, pușcărie pentru Dragnea și promisiuni fabulate cu fondurile Europene. Cred că după alegeri, dacă va câștiga,va avea un aport în plus în noul grup parlamentar care se prefigurează, antielitist și pro suveranitate consensuală. Și acolo vor fi probleme, pentru că uni sunt extremiști, alții nationaliști radicali, alții anti unioniști, dar va fi nevoie de un consens ca să se poată relansa proiectul European. În fond și la urma urmei, acesta este un principiu al conservatorilor: să acceptăm că oamenii sunt greșiți și să căutăm un sens comun în mersul vieții, fără a dăuna principiilor și valorilor care le respectăm. Vă mulțumesc, și VĂ ASIGUR DE TOT RESPECTUL ȘI CONSIDERAȚIA MEA.

  9. Anca Cernea
    19 May 2019

    Nicu Todor

    Abia acum am văzut acest comentariu.

    Nu, Domnule, nici gând!

    NU există posibilitatea de a colabora în niciun fel cu indivizi precum Corlățeanu, un personaj care se pretinde creștin, dar se bagă de bunăvoie în gruparea numită PSD – că „partid” e mult spus, cel mai corect e să-i zicem „ciumă” – urmașul PCR, partid care aparține acum în PE acelui partid de la care vin toate atacurile anticreștine (se bagă, și face carieră în PSD). Nu PCR i-a băgat pe țărăniști în pușcărie, i-a chinuit și i-a omorât? Nu PSD, sau cum-se-numea-el în anii 90, era la butoane când a avut loc operațiunea de infiltrare și distrugere a PNȚ?

    Nu-mi vine să cred că putem să discutăm ca, în numele tradiției PNȚ, să ne aliem acum cu pesedistul Corlățeanu!!!

    Cum puteți critica politicile anticreștine ale UE, luând în brațe pe un reprezentant al grupării care chiar lansează aceste enormități?!!!

    NU există posibilitatea de a colabora cu un individ precum Bogdan Stanciu, agent de influență al Rusiei, descris ca atare de însuși satanistiul Dughin.
    Cum e posibil să discutăm așa ceva pe ILD?
    Se întorc în mormânt Maniu și Mihalache, tatăl și bunicul meu, și toți frații lor de luptă și suferință din PNȚ !!!!
    Ce creștinism e ăla, dacă e compatibiul cu gașca lui Dughin?
    Ce patriotism românesc e ăla, în care te faci agent de influență al Imperiuliui Răului, ai cărui șefi amenință România cu ocupația militară?

    Nicu Todor, este atât de irațional să argumentați cu Biblia astfel de „alianțe”, încât mă întreb ce vreți de fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *