FUNDATIA IOAN BARBUS

VIDEO exclusiv: Proces electoral tensionat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

La Varnita, in zona de demarcatie dintre Republica Moldova și regiunea transnistreană, localnici și veterani din războiul de pe Nistru din 1992 încearcă sa oprească accesul la sectiile de votare din dreapta Nistrului a mercenarilor electorali din Transnistria trimiși de ruși sa-l voteze pe Igor Dodon.

Rusii îl ajuta pe socialistul Igor Dodon sa câștige. Guvernul socialist pro-rus a înființat 42 secții de votare in dreapta Nistrului, unde pot vota cetățenii din stânga fluviului, din regiunea separatista transnistreană. Aceștia sunt trimiși la vot, iar la plecare primesc bani și indicația sa-l voteze pe Dodon.

Punctele de trecere a liniei de demarcatie sunt închise ca restricție din cauza pandemiei Covid, însă pentru a-l ajuta pe Dodon, regimul separatist de la Tiraspol a decis ca prin excepție sa se permita trecerea in ziua alegerilor.
Comisia Electorala Centrală a interzis transportul cu autocare la sectiile de votare și atunci alegătorii transnistreni sunt aduși la sectiile de votare de autoturisme și microbuze care fac mai multe curse.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

ILD Contributor

ILD Contributor

Un comentariu

  1. crs
    1 noiembrie 2020

    Ce zice rasia, e scris in limba moldoveneasca ?

    Arda-i-ar iadul pe veci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian