FUNDATIA IOAN BARBUS

VIDEO exclusiv: Proces electoral tensionat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

La Varnita, in zona de demarcatie dintre Republica Moldova și regiunea transnistreană, localnici și veterani din războiul de pe Nistru din 1992 încearcă sa oprească accesul la sectiile de votare din dreapta Nistrului a mercenarilor electorali din Transnistria trimiși de ruși sa-l voteze pe Igor Dodon.

Rusii îl ajuta pe socialistul Igor Dodon sa câștige. Guvernul socialist pro-rus a înființat 42 secții de votare in dreapta Nistrului, unde pot vota cetățenii din stânga fluviului, din regiunea separatista transnistreană. Aceștia sunt trimiși la vot, iar la plecare primesc bani și indicația sa-l voteze pe Dodon.

Punctele de trecere a liniei de demarcatie sunt închise ca restricție din cauza pandemiei Covid, însă pentru a-l ajuta pe Dodon, regimul separatist de la Tiraspol a decis ca prin excepție sa se permita trecerea in ziua alegerilor.
Comisia Electorala Centrală a interzis transportul cu autocare la sectiile de votare și atunci alegătorii transnistreni sunt aduși la sectiile de votare de autoturisme și microbuze care fac mai multe curse.

ILD Contributor

ILD Contributor

Comentarii

  1. crsSpune:

    Răspunde
    noiembrie 1, 2020

    Ce zice rasia, e scris in limba moldoveneasca ?

    Arda-i-ar iadul pe veci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian