FUNDATIA IOAN BARBUS

Despre noul flux redacțional al ziarului New York Times

Am relatat cu puțin timp în urmă despre felul în care acest ziar american și-a modificat prima pagină deoarece nu satisfăcea umorile cititorilor devotați, între care și o serie de membri proeminenți ai partidului Democrat: New York Times la comandă.

Publicația de satiră Babylon Bee prezintă natura intimă a noului proces redacțional de la New York Times.

NEW YORK – În efortul de a îmbunătăți capacitatea ziarului de a comunica adevărurile pe care cititorii săi doresc să le audă, publicația New York Times a anunțat marți noul său proces de verificare a informațiilor: înainte de a fi trimise la tipar, toate informațiile și titlurile folosite în ziar vor fi aprobate în prealabil de către o gloată furioasă de stângiști.

Fiecare titlu și informație faptică vor fi verificate meticulos de către un grup de stângiști supărați, înainte de a fi aprobate pentru publicare.

„Ziarul a devenit cunoscut pentru faptul că pune la dispoziție toate știrile demne de tipar atâta timp cât nu contestă, în niciun fel, viziunea stângistă asupra lumii”, a declarat Dean Baquet, editorul executiv de la New York Times. „De aceea facem următorul pas, pentru a ne asigura că ideile, faptele și detaliile care contravin noțiunilor voastre preconcepute și liberale despre felul în care funcționează lumea vor fi decupate din articole și vor lua calea coșului de gunoi.”

Redactorii vor ține un exemplar tipărit al ziarului în fața echipei de revizuire, care constă din 300 de absolvenți șomeri ai secțiilor de științe umaniste din cele mai prestigioase universități. Dacă echipa de revizuire țipă și începe să arunce cu fecale, titlurile vor fi considerate problematice și vor fi trimise înapoi către scribii ziarului, pentru reevaluare. În cazul în care echipa de revizuire declară că un articol este „uimitor și curajos” și își manifestă aprobarea agitându-și mânuțele în aer, atunci titlul și relatarea vor fi tipărite așa cum au fost compuse inițial.

„Totul este în revizuire aici: opinii, încadrarea, titlurile și adevărul”, a declarat Baquet. „Misiunea noastră, ca jurnaliști, este de a ne asigura că dumneavoastră veți vedea numai ideile cu care sunteți deja de acord și noi suntem pe deplin dedicați acestei misiuni.”

PRELUAT DIN   Babylon Bee

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. StefanSpune:

  Răspunde
  august 8, 2019

  New York Times de mult timp este Pravda-by-the-Hudson. Aceleasi metode nerusinate de „sac cu fermoar”: se schimba „cerintele”, deschidem fermoarul adevarului si inlocuim continutul.
  In cazul de fata, NYT, si-a confirmat in vazul tuturor natura propagandistica de „organ de partid”.
  Era sa zic „si de stat”, dar printr-un accident, Obama a ratat in 2016 miruirea cucoanei Clinton ca presedinte in Casa Alba.
  Obama si cercul sau stiau in fundul sufletului ca Clintoneasa e suficient de tampita si de antipatica ca sa piarda alegerile, de aceea au pregatit faimoasa „operatiune Crosshurricane”, interceptarea ilegala a tuturor comunicatiilor campaniei lui Trump si Russia Hoax, povestea ca Trump este agentul lui Putin si a fost ales prin „interferenta” Kremlinului in alegeri.
  Dupa alegeri , operatiunea a evoluat intr-o lovitura de stat in toata regula, perpetuata de clica Deep State din FBI si CIA, concretizata in „ancheta” consilierului special Mueller.

  Acum operatia a esuat, Mueller n-a gasit nimic, dar altii au gasit ca Putin a intervenit, dar in favoarea lui Clinton. Acum stim ca „dosarul” spionului britanic Steele, baza „anchetei Mueller”, este o dezinformatie produsa la Kremlin.

  Ce o sa fie?

  Procedura de impeachment, dus de Democrati in Camera Reprezentantilor, este numai o fumigena, o diversiune care nu duce nicaieri: va fi oprita in Senat.

  Mai probabil este ca Deep State si Democratii sunt pusi pe o campanie de teroare si masacre, care nu se opresc in Texas si in Ohio.

  Intre timp, Antifa a manifestat in fata domiciliului lui Mitch McConnell, scandandu-se lozinci explicite pentru asasinarea liderului Republicanilor din Senat.

  Sansele Democratilor de a castigate prin vot fara furt sunt nule, platforma lor fiind tot mai extremista: etatizarea complete a sistemului de sanatate, ruina economica totala pe altarul Incalzirii Globale, stergerea conceptelor de FRONTIERA DE STAT si CETATENIE (oricine doreste va putea trace granita SUA si se va bucura pe loc de plati sociale, ingrijire medical si drept de vot).

  Ce le mai ramane Democratilor pentru a „convinge”, in afara de asasinat, teroare in masa si cate un masacru-doua pe saptamana?

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  august 8, 2019

  Ce le mai rămâne „democraților” ??
  Păi ar mai fi niște chestii:
  # să-și promoveze toate „vasilicile”, „ecaterinele”, carmendanele” și „gabifirele”, plus toți „orlanzii”, „ciolacii”, „federovicii”, „intoterii” și ăilalți ca ei…
  # să adopte ca ținte strategice ale luptei lor ideologia lgbtq^#*&+ plus încălzirismul global și la creiere
  # să-și pună toate fondurile și economiile lor familiale în băncile rusești și chinezești
  # să adopte îmbrăcămintea decentă a imamilor arabi, iar la doamne cu burka cu feregea !!

 3. crsSpune:

  Răspunde
  august 8, 2019

  Mai probabil este ca Deep State si Democratii sunt pusi pe o campanie de teroare si masacre, care nu se opresc in Texas si in Ohio.

  Da, insa ai grija, in contextual evenimentelor petrecute recent, e complet neavenit, vorba autorului, sa te gandesti la solutii viabile.
  Incet incet oameni cu mintea la locul ei vad viespile din casa, sobolanii din tevi, si iau masurile care se impun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian