FUNDATIA IOAN BARBUS

“Este războiul tuturor națiunilor europene”: Copreședintele ECR, Ryszard Legutko, cere armament și sprijin militar pentru Ucraina și acceptarea în UE

 Politicianul conservator polonez Ryszard Legutko a pus la zid Germania, Franța, Comisia Europeana și “unele administrații americane”, pentru modul iresponsabil în care au înțeles să gestioneze de-a lungul timpului relația cu dictatorul de la Kremlin. “Armata ucraineană și poporul ucrainean se opun invadatorilor și au nevoie disperată de sprijin militar, arme și alte instrumente de apărare” a declarat europarlamentarul polonez din partea PiS copreședinte al grupului parlamenar al Conservatorilor și Reformistilor Europeni (ECR).

Discurs al copreședintelui ECR, prof. Ryszard Legutko, în timpul sesiunii plenare extraordinare a Parlamentului European, privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei:

“Doamnă președinte, 

Războiul a creat o situație cu totul nouă. Și trebuie să facem tot ce putem pentru a câștiga acest război. Pentru că este războiul nostru – războiul tuturor națiunilor europene. Odată ce Putin a decis să continue invazia, a devenit clar că este hotărât să supună Ucraina și nu va ezita să recurgă la măsuri extreme.

Putin a fost cel care a spus odată, permiteți-mi să vă reamintesc, că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare tragedie geopolitică a secolului. Deci, nu ar trebui să existe neînțelegeri cu privire la intențiile lui. Plănuiește să recreeze ceea ce a fost cândva Imperiul Sovietic, poate nu dintr-o singură lovitură, dar acesta este cu siguranță obiectivul său final. In plus, a fost mai mult sau mai puțin deschis în ceea ce privește această refacere a imperiului sovietic, tot timpul.

Armata ucraineană și poporul ucrainean se opun invadatorilor și au nevoie disperată de sprijin militar, arme și alte instrumente de apărare. Din fericire, după opoziția inițială a unor țări, în prezent sunt aproximativ 20 de guverne care au început să-i ajute pe ucraineni. Și, este foarte bine că în urmă cu ceva timp în statele membre UE au decis să creeze fondul “Facilitatea Europeană pentru Pace” iar acesti bani pot fi folosiți acum pentru a ajuta Ucraina. Sunt mândru să spun că guvernul meu (guvernul polonez – n.n.) a fost primul care a propus, încă de joi dimineață, activarea “Facilității Europene pentru Pace”.

Deci, fluxul de arme, fluxul de tehnologie necesară și alte mijloace de apărare trebuie să continue. Oricare ar fi efectele sancțiunilor, cine va câștiga războiul va fi hotărât în ​​cele din urmă pe câmpul de luptă.

Finalmente, trebuie să spun acest lucru: îmi pare rău! Trebuie să spun asta deoarce, ca de obicei, Uniunii Europene, cu înclinațiile sale narcisiste și auto-congratulatoare, îi place să scape de responsabilitate. De fapt, Putin a luat decizia (de a invada Ukraina – n.n), pentru că a fost încurajat de slăbiciunea Occidentului. Să fim sinceri: nu s-a gândit prea mult la liderii occidentali și asta se vede acum. Nu a ascuns acest lucru.

Și, într-un fel, era de așteptat, fiindcă a fost răsfățat de multă vreme de guvernele francez și german, de unele administrații americane, și de Comisia Europeană – care nu a putut și nu a fost dispusă să împiedice proiectele Nord Stream!

Acelor lideri și guverne occidentale care și-au asumat sarcina de a trata cu Rusia, în special politicienilor germani, dar nu numai lor, trebuie să le spunem astăzi: doamnelor și domnilor, ați dat-o in bară! Orice credibilitate a capacității voastre de leadeaship a dispărut!

Este timpul pentru o resetare!

Să începem prin a permite Ucrainei să adere la Uniunea Europeană!”

Traducere și adaptare – Daniel Uncu

* Ryszard Antoni Legutko – filozof și om politic polonez, profesor de filozofie la Universitatea Jagiellonian din Cracovia.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

ILD Contributor

ILD Contributor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian