Victor Ponta – batjocorirea istoriei, relativizarea nazismului

  10

  ponta_mazare

  Infamiile lui Victor Ponta la adresa lui Președintelui Băsescu reprezintă o instrumentalizare blasfemiatoare a istoriei și, de fapt, o relativizare a Holocaustului.

  Asemenea, comparațiile făcute de slujbașii lui Felix între condamnarea lui Năstase și Voiculescu pentru corupție și spălare de bani cu procesele înscenate de comuniști făuritorilor României Mari precum Iuliu Maniu au fost și ele, în fapt, o relativizare a crimelor comunismului.

  Ce ar putea înțege un adolescent luând de bune comparația făcut de Victor Ponta între regimul nazist și cele două mandate ale Președintelui Băsescu?

  Că opozanții lui Hitler aveau la dispoziție presă liberă în care să-l înjure?

  Că se plimbau în jurul Cancelariei Reichului urlând nestingheriți „Ieși afară, javră ordinară”? Că Hitler a trebuit să guverneze cu o majoritate parlamentară care l-a suspendat de două ori?

  Ce ar înțege de la slujbașii lui Felix care au relativizat crimele comunismului? Că Iuliu Maniu, cardinalul Iuliu Hossu, Dinu Brătianu, Pantelimon Halippa sau Gheorghe Brătianu au avut o armată de avocați și că au beneficiat de complicitatea judecătorilor tergiversându-și ani de zile procesele?

  „A compara România de astăzi, sau România ultimilor 25 de ani, sau 10 ani cu regimul nazist este cu totul şi cu totul de neadmis. Nu-i de admis”,

  a reacționat șeful comunității evreiești, Aurel Vainer.

  „Eu am trăit şi în Holocaust şi nici nu pot să cred că am trăit în aceşti ani într-un regim care a avut rezultate similare cu regimul nazist. De aceea, îmi exprim dezamăgirea totală şi convingerea fermă că este o greşeală politică imensă şi de neacceptat. (…) A spune că regimul Băsescu sau domnul Băsescu a avut rezultate asemănătoare cu regimul nazist e ceva incredibil. Nu se poate afirma aşa ceva. În fond, noi trăim într-o democraţie. Asta ar însemna că regimul Băsescu a fost dictatorial, a făcut ce a vrut şi, mai ales – cum nazismul este în mod firesc asociat cu Holocaustul -, a produs Holocaust. Nu cred că era cazul să se facă o astfel de afirmaţie. Sunt complet nedumerit. Nu pot înţelege cum se poate recurge la o astfel de comparaţie, oricât ar fi un preşedinte nu foarte democrat, ceea ce nu e adevărat, pentru că în toţi aceşti ani ai domnului Băsescu a funcţionat şi funcţionează democraţia românească, instituţiile parlamentare. Deci în niciun caz nu poate fi considerat un regim dictatorial. Este un om cu o voinţă mai puternică, e un jucător, cum spune dumnealui adeseori, dar a compara România de astăzi sau România ultimilor 25 de ani sau 10 ani cu regimul nazist este cu totul şi cu totul de neadmis.”

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  10 COMENTARII

  1. Buna ziua tuturor.
   Domnilor, ce ne facem ? Ce ma fac, ca mi-a lipsit acel “ceva” sa plec de aici ?
   Ce fac cu copilul meu ?
   Acest individ va fi presedintele Romaniei, este aproape sigur…

  2. Mai tineti minte discutiile savante de la Antena 3 despre fascistul Basescu? Parca si Zoe Petre vorbea la un moment dat despre „fascistul” Basescu.

  3. Of, Doamne ! Daca in cazul lui Zoe s-ar putea invoca ramolismentul (si nu ca scuza !), ce sa invocam in cazul lui Ponta ?
   Initial am fost tentat sa-l clasific retard, dar mi-e frica ca de fapt stie ce spune/face…si asta il face foarte periculos…

  4. Basescu poate fi catalogat oricum numai fascist sau nazist nu.
   Ponta si Sova ar trebui sa se mai recicleze … amandoi au comiso!
   Fascismul (ideologie de extrema dreapta) a fost o doctrina care a aparut dupa primul razboi mondial.
   Nazismul este o doctrina a fascismului german fondata si aplicata de hitler (nationalism extremist) .
   PS.In spania fascismul(franchism) a aparut dupa razboiul civil si a existat pana la plecarea lui Franco la 20 noiembrie 1975 cand Juan Carlos a devenit rege al Spaniei.

  5. Invidiez pe autor pentru capacitatea de a se indigna(inca) de enormitatile acestei non-entitati, avortonul viu Victor Viorel.

  6. Bill, e un pic mai complicat cu fascismul. Pe scurt, e nascut din socialism, e profund centralizator si incearca sa tina sub control intreaga societate. Nazismul e un caz aparte, un fascism cu o componenta rasista, pus pe razboi cu rasele. Fascistii si nazistii nu prea se aveau la inima unii pe altii. Pentru franchism as folosi termenul de “dictatura militara”. Revenind, long story short, fascismul e o ideologie a extremei stangi. 🙂

   P.S. Johan Goldberg a dezgropat programul partidului nazist tocmai pentru a arata cat de socialist era in realitate.

  7. Comparatia este total deplasata. Insa ascultand politicieni din Romania de astazi (si cei de la putere si cei din opozitie), imi vin in minte tot mai insistent cateva versuri ale geniului nostru Eminescu :

   Unde esti tu Tepes Doamne
   Ca punand mana pe ei
   Sa-i imparti in doua cete
   In smintiti si in misei

   Si in doua temniti large
   Cu de-a sila sai aduni
   Sa dai foc la puscarie
   Si la casa de nebuni

  8. ce face ponta,a facut si iliescu;este o alta forma de a nega faptul ca nazismfascismul are radacina in socialism,aceeasi ca a comunismului,fie inchis,deschis,cu masca democratiei-rusia sau nu-china,ele fiind tulpini,ramuri ale socialismului;totodata este o forma perversa de a minimiza pina la absurd pentru a intoarce de dos ceea ce inseamna crimele fascismnazismului;ce intelege un tinar,intelege mai mult decit ce este expus in articol,intelege ca nazismfascismul a facut justitie,a condamnat coruptii,ca reprezinta statul de drept,domnia legii,vazind realitatea,directia urii fata de nazismfascism si statul de drept,fiind indreptata simultan,le echivaleaza valoric,etic,inducind perceptia si ca totul e minciuna,venind de la niste mincinosi patologici,insa cu deductie confirmata rational si logic de acest timp al realitatii,foarte periculoasa in 2 directii,1.in lagarele nazistfasciste erau coruptii,infractorii de care societatea nu a putut scapa decit in acest mod,accelerat de a face justitie,2.holocaustul a fost o farsa,o propaganda,s’a intrat pe usa terana/din fata,s’a iesit pe alta subterana/din spate;cum toate variantele neaga adevarul,totusi realitatea traita azi in romania,are o mare putere de a’l inlocui cu adevarul trait,in beneficiul malefic al minciunii ;un alt fel de a calca cu minciuna pe adevar,cu adevarul presentului,in slujba aceleiasi minciuni criminale care se re/desparte,se re/uneste,se re/impeteste,re/croseteaza,re/inventeaza,mimeaza,re/integreaza,asimileaza tot si pe toti d/in cale,schimbindu’si fetele in functie de interesul de moment,pastrindu’l nealterat pe cel permanent pentru a arata cu degetul in/direct cine e vinovatul,cine sint vinovatii,tot cei care au fost,impotriva carora minciuna a actionat la timpul prezentului continuu,folosindu’se de ratiunea,logica existente,manipulindu’le [perfid,vicios,patologic precum socialismul cu originea in coruptul mental,predispus la infractiuni,la a nu le recunoaste,a nu fi raspunzator in fata cuiva,la a se situa de’asupra oamenilor,legilor, individul antisocial,sclav al minciunii salvatoare]astfel in timp si timpul in acelasi timp,constant,pasnic sau/si violent in favoarea ei.simplu spus,mincinosii,hotii,coruptii striga ca sint patrioti,cinstiti,nevinovati/mint pe/in fata,grobian,dar sint si vicleni/sint si nu sint ei,uite’i nu’s,unii facind pe clovnii neimportanti,altii,pe lei’paralei/zmei importanti,numitorul comun,toti si fiecare mint,in ultima instanta,cu mai mult/a sau mai putin/a voce/talent;chiar daca ramine doar pt.voi,analizati si ce reiese daca ponta s’a inteles cu victima tuturor timpurilor/prezentului oricarui timp,l’a convins pe cel care n’a inteles,ca l’a manipulat de media,de fapt-pe cel pe care l’a acuzat intr’o maniera perfida,explicata lejer de irational din postura de fat’frumos,prin lupta in paticular cu zmeul,dusa prin tv in public.

  9. Comentariul tau e real si bine documentat. Incearca ,totusi, sa scrii in fraze mai scurte pentru ca iti pierzi firul temei tratate. Intr-adevar nu pot sa cred cum toata lumea infiereaza nazismul care a fost ,totusi, o ideologie criminala dar nu infiereaza la fel crimele comunismului.
   Cine a trait perioada anilor 50,60 si a avut parinti,frati rude in gulagurile de la Sighet. Poarta Alba ,Jilava, Aiud etc,nu poate uita odioasele crime, jafuri, schingiuiri, batai pe care le practicau calaii comunisti, de cele mai multe ori racolati dintre hoti, tigani, criminali ,oameni educati sa ucida.Si daca observam cine e acum la guvernare? tot urmasii comunistilor care mint, fura jefuiesc si distrug tot . Nenorocirea e ca oamenii de rand inghit minciunile lor si-i voteaza cu entuziasm. Cele 9,5 milioane de alegatori care au votat pentru suspendarea lui Basescu in realitate nu au fost nici pe jumatate,o parte au fost adusi si platiti si culmea multi erau decedatii lui Dragnea si dintre ei multi au votat impotriva suspendarii. De ce credeti ca au facut atat tantam cu juramantul pe Biblie ? Nu pentru ca ii podideau lacrimile pe Ponta Dragnea ,Mazare,Hrebengiuc,Oprisan,Antonescu,Abramburica,etc,de mila oamenilo de la tara ci pentru ca oamenii cinstiti de la tara au spus adevarul si ca acesti sacali postcomunisti se tem pentru pieile lor netabacite .
   Uitati-va cat tantam fac pentru Voiculescu,un securist vorace si nesimtit,la lacheii lui de la Antena 3 ! Cata nerusinare pe acei lachei Badea,Gadea,Ciuvica,Ursu, Dana Grecu s.c.l. Au iesit sa se plimbe cu bata in mana si sa agreseze pe ziaristii care nu sunt vanduti lui Voiculescu.
   Nerusinarea,nesimtirea si ipocrizia nu mai au margini.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here