FUNDATIA IOAN BARBUS

A început de ieri să cadă

A început de ieri să cadă cîte-o centrifugă. Nici azi n-a stat.

20 decembrie

Încă două explozii azi. Una la marea rafinărie de la Ishafan, cealaltă la baza foarte importantă a Gărzilor Revoluţionare din Kerman, unde se află statul major al operaţiilor din Est (te gândeşti la Afganistan, etc.). Nu dispun de un număr de victime, dar explozia de la Kerman a fost mare.

PJ Media

30 noiembrie

O construcţie iraniană nucleară a fost ţinta unei explozii enorme, a doua în această lună, dând naştere la speculaţii că instalaţiile militare şi nucleare iraniene se află sub atac.

Imagini din satelit văzute de Australian Times confirmă faptul că o explozia care a zdruncinat luni oraşul Ishafan a lovit instalaţia locală de îmbogăţire a uraniului, în pofida dezminţirilor de la Teheran.

Imaginile arată clar fumul şi distrugerea, negând afirmaţiile de ieri ale Teheranului, conform cărora nu a avut loc nicio explozie. Surse israeliene din aparatul de inteligenţă au confirmat pentru Times că „nu există dubii” că explozia a lovit instalaţiile nucleare şi că „nu a fost un accident”.

The Australian

12 noiembrie

O explozie a omorât 17 persoane la un depozit de muniţie, în vecinătatea capitalei Teheran, au declarat persoane oficiale.

Se pare că explozia a avut loc la o bază aparţinând Gărzilor Revoluţionare de la periferia satului Bidganeh, la o distanţă de 25 mile vest de Teheran. Alţii au fost grav răniţi. Un purtător de cuvânt al acestor forţe de elită a declarat că trupele transportau muniţie la momentul exploziei. Rapoartele de presă afirmă că explozia a distrus geamurile caselor din suburbiile vestice ale Teheranului.

Parviz Soroori, reprezentant oficial al regimului, a fost citat de situl web al parlamentului iranian declarând că el nu consideră incidentul drept un act de sabotaj.

Sky News

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

15 comentarii

 1. Nea
  22 decembrie 2011

  Or fi pocnitori de anul nou..

 2. Nea
  22 decembrie 2011

  Acum o să vedem la piaţă curmale iraniene fluorescente.

 3. roadrunner
  22 decembrie 2011

  See also:
  http://inliniedreapta.net/newt…..ment-56438

 4. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Cand a aparut stuxnet, „un grup de cercetatorri” americani il „cerceta” ca nu stiau de unde vine si cum a fost implantat. Acum este pus pe seama administratiei actuale. Pe timpul discursului lui Bibi care a primit aplauze deschise in congresul american – Obama a plecat in Europa sa primeasca aplauze timide pentru planurile sale de bailout. Mai mult ca sigur ca actuala administratie e cea mai mare prietena a Israel :).

 5. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Ca sa nu mai pomenesc de drona minune scapata de sub control cu toate datele aferente.

 6. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Ca sa nu mai pomenesc de Egipt sau Libianul Gadhafi, ca sa nu mai pomenesc de Sarcozy, ca sa nu mai pomenesc de Honduras, Venezuela, Brazilia si Polonia sau retragerea trupelor din Iraq. Pina la urma actuala administratie lupta mai abitir ca orice republican pretendent la raspindirea democratiei/libertatii in lume. Dar doar libertarienii isi dau seama. Si cu socialistii, evident.

 7. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Vai! pe patruped am acoperit subiectul despre vasul plin de armament rusesc pierdut de rusi, „plin cu cherestea” ce se indrepta catre Iran interceptat de mossad. Toata lumea diplomatica era ingrijorata ca „cargoul de cherestea” ar fi cazut in mina piratilor. Nimeni nu stia unde se afla vaporul cu pricina. Apoi, un comando rusesc – ar fi recuperat vasul cu ajutorul informatiilor israeliene. Nimeni nu stie nici acum unde a fost vasul in acea perioada, cei care atacasera vasul stiau unde sunt implantate sisteme GPS iar echipajul. odata ajuns in Rusia a fost acuzat de adanca tradare. Si asta pentru ca rachetele disparusera subit. Nu mai stiu daca Mr. Obama era presedinte pe vremea aceea – dar cu siguranta a fost umbra dinsului :).

 8. dr pepper
  22 decembrie 2011

  ah! http://www.ynetnews.com/articl…..15,00.html

  deci prin 2009 s’a intamplat.

 9. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Tot in acelasi an – in Honduras: http://en.wikipedia.org/wiki/2…..7%C3%A9tat

  Presedintele Manuel Zelaya a vrut sa devina presedinte pe viata.Precum Chavez sau Castro. Noroc cu Mr. President Obama draga Silvapro. ???? ???? ????

 10. roadrunner
  22 decembrie 2011

  See also:

  http://www.cbsnews.com/video/w…..ncol;lst;1
  http://www.cbsnews.com/8301-20…..ColumnArea

 11. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Russia abandons plans for rocket battery as Putin praises Obama’s ‘brave’ decision to scrap missile shield


  No Radar. Russia won,’ the largest Czech daily, Mlada Fronta Dnes, declared in a front-page headline.

  U.S. website Politico.com quoted two Polish government sources who claimed Mr Tusk turned down the call from Mr Obama because he wanted to be fully prepared.

  Se intimpla exact in ziua premergatoare comemorarii invaziei rusesti in urma contractului ribbentrop-molotov.
  Pentru binele Poloniei, polacilor tineti minte cuvintele runner-ului.

 12. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Cat de convenabil, la un an – tot guvernul polonez conservator murea in accident de avion la katyn….

 13. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Si acum ganditi’va la libertarieni care ar fi dat in judecata pe Putin si Ahmadindangnong, Stalin, Hitler, KIm sau Ceausescu. Nu sunt de tot risul?

 14. dr pepper
  22 decembrie 2011

  Se prea poate ca eu sa fiu motivul principal care tine departe cititorii cu spamurile mele, insa ce sa’i faci daca nu ma pot abtine?

  Un alt punct de vedere via American Thinker: Obama’s Stealth Betrayal of Israel?

  On December 8, 2011, Iran displayed to the world what they claimed was an American RQ-170 Sentinel stealth drone captured by Iranian forces. The story of how it was captured, as told by Iran, seems fanciful. The story told by U.S. officials is not much better. Questions about the loss are many. How could this happen? Was it equipment failure? Operator error? Old-fashioned incompetence? Did Obama wimp out, or was it a purposeful surrender of advanced U.S. technology and intelligence data?

  Pe data de opt decembrie, Iranul a aratat lumii drona invizibila americana RQ-170 pe care sustine ca a fost capturata de fortele iraniene. Varianta iraniana pare cel putin fantezista. Varianta oficiala americana nu este nici ea prea departe. Intrebarile insa persista. Cum de a fost posibil asa ceva? Este vorba de o functionare defectuoasa a echipamentului? Sau mai degraba greseala de pilotaj? Incompetenta obisnuita? Lipsa de a lua o decizie a Presednitelui Obama sau un act intentionat de a face cadou inamicilor ultima tehnologie americana si informatii utile?

  Ei bine, in context nu apare apetitul libertarienilor si socialistilor pentru teoriile conspiratiilor. Doar Bush ar fi fost in stare de asa ceva.
  Varianta Iraniana sustine ca a „doborit” santinela cu ajutorul unui dispozitiv electronic avansat care nu numai ca a „orbit” semnalul GPS transmis de satelitii americani dar in acelasi timp l’a si decodat ca apoi sa piloteze si aterizeze drona intr’o zona sigura. Mai sa fie!
  Intre timp, cu toate ca „specialistii” americani sustin versiunea iraniana, sustin deasemenea ca le va fi greu sa decodeze datele culese de catre drona spion. Ciudat, nu? Deci iranienii au fost in stare nu numai sa „orbeasca drona” ci in acelasi timp sa decodifice semnalul GPS, sa o preia si sa o aterizeze – insa cand vine vorba de date – mosule! mai greu!
  Bine, daca cineva m’ar intreba pe mine – eu cred ca aici a fost mina si lui Kim care stie cum sa manipuleze vremea si dincolo de moarte care nu a fost chiar asa – coroborat cu ferma din Texas a lu’ Bush care detine butonul de declansare seismica!
  Fapt dovedit dealtfel in Indonezia si Japonia.

  Yet Iran does have it — and all the secrets it contains. Most likely, targeting data and reconnaissance intel regarding Iran’s nuclear and military facilities. Information desperately needed by Israel. And information that the Iranians now have.

  Si cu toate acestea, iata ca Iran-ul o detine cu toate secretele de care dispune. Cu siguranta date despre tintele utilitatilor nucleare si a obiectivelor militare. Informatii de o reala importanta pentru Israel. Aceeasi informatie de care – iata! acum Iranul dispune.

  dr spam isi retine comentariul.

  President Barack Obama was presented with three options to make sure that the Sentinel did not fall into Iranian hands. Strangely, he rejected all three.

  So says former Secretary of Defense and Vice President Dick Cheney. According to Cheney, Obama could have ordered an air strike on the drone or had it recovered/destroyed by ground forces. What Cheney didn’t say is that U.S. drones, like many classified military systems, contain self-destruct mechanisms that can be remotely activated. Obama’s decision? Do nothing.

  Presedintelui Barack Obama i’au fost prezentate trei variante pentru ca santinela sa nu ajunga in mina iranienilor. Si in mod ciudat acesta le’a refuzat pe toate trei. Asa sustine fostul ministru al apararii si Vice Prim-Ministrul Dick Cheney. Potrivit lui Cheney, Obama ar fi putut ordona distrugerea acesteia la sol printr-un atac aerian, recuperarea acestuia cu ajutorul unui commando sau distrugerea acesteia de catre acelasi commando. Ceea ce a omis Cheney este faptul ca si acea drona precum multe alte metode de spionaj detine un sistem de autodistrugere ce poate fi activat de la distanta. Decizia Presedintelui? Impasibila.

  Bine, acum teoriile conspiratiilor pot functiona si vice-versa: Drona respectiva cu informatiile aferente a fost special ghidata sa aterizeze in mainile inmamicilor cu ajutorul lui Kim si Bush – ceea ce denota ca americanii vor sa invadeze Iranul. Presedintele Obama insa, din functia de castigator a premiului nobil pentru pace a impiedicat asta in ultimul moment.

  It’s no secret that Barack Obama is, at best, a reluctant ally of Israel. His personal animosity toward Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu is well-known and was famously observed,…

  Nu mai exista nici un secret in faptul ca Barack Obama este cel putin un aliat reticent al statului Israel. Animozitatea acestuia vis-a-vis de premierul Bibi este binestiuta si bine documentata…

  Oh! De aici nu mai pot traduce. Atita minciuna!
  Doar toata lumea stie foarte bine ca e vina lui Bush!
  Mai bine cititi voi mai departe.

 15. dr pepper
  22 decembrie 2011

  mi’am format obisnuinta de a a’mi salva comentariile pe site-ul israelienei

  just in case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian