FUNDATIA IOAN BARBUS

Actualizare linkuri 14-15 ian. 2010

Lui Sarkozy i-a crescut ceva coloană vertebrală: Burqa ”nu e bine-venită” în Franța
burqa

Un raport parlamentar privind problema este așteptat la sfârşitul lunii ianuarie.
Sarkozy nu a cerut explicit interzicerea, precizând: ”nimeni nu ar trebui să se simt stigmatizat” de o eventuală lege. Partidul său UMP va prezenta un proiect de lege în această lună de interzicere a vălului islamic în public, ca un mijloc de apărare a Franţei împotriva ”extremiștilor”. Sarkozy a spus: primul pas ar trebui să fie ca Parlamentul să adopte o rezoluţie, care să condamne fără echivoc burqa – şi apoi se va trece mai departe la discutarea despre o eventuală interdicție ….

Naționala de fotbal a Egiptului: nu avem nevoie de infideli în echipă

Antrenorul naționale de fotbal a Egiptului (Hassan Shehata) a spus că-și dorește doar jucători care respectă Islamul, iar selecţia echipei sale se bazează în mod egal pe evlavia religioasă şi competență.
El a fost citat de mai multe ziare din Cairo, spunând că doar pregătirea nu va garanta nimănui un loc în Naţională. ”Evlavia” este principalul criteriu de selecție, a spus antrenorul.
”Nu vom selecționa niciun jucător fără evlavie, indiferent de potenţialul său. Am făcut mereu eforturi pentru a mă asigura că cei care poartă tricoul Egiptului se află în termeni buni cu Allah”.

Libia: memorarea Coranului în schimbul eliberării

Învăţarea pe de rost a versetelor din Coran ar putea duce în curând la eliberarea înainte de termen pentru criminalii de drept comun în Libia. Măsura nu a fost încă pusă în aplicare, dar propunerea este în curs de examinare de către Consiliul Suprem de Justiţie, cea mai înaltă autoritate judiciară din Libia. O măsură care ar putea deveni în curând un sistem diferit de a ieşi din închisoare înainte de termen, într-o ţară care implementează politici de amnistiere chiar și pentru terorişti.

se declară că

studiul cărții sfinte va fi o metodă de reabilitare a prizonierilor de drept comun.

cu alte cuvinte: apuci un ”găinar”, îl îndoctrinezi bine cu ”morala” și psihoza Profetului (rușinea fie în veci asupra lui) și-l ”reabilitezi” pentru JIHAD. De la condamnat de drept comun la client potential pentru Codul Penal. Superb!

Programul nuclear al Iranului este acum de neoprit

Președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat pe 14 ianuarie că programul nuclear al Iranului a atins punctul în care duşmanii Teheranului nu vor mai fi capabili să-l oprească. El a spus: inamicii Iranului se vor preda datorită realizărilor sale nucleare.

Tabari IX:113 ”Tratați-vă femeile bine, pentru că sunt ca animalele domestice/de pe lângă casă”
Clericul egiptean Hassan Abu Al-Ashbal a spus: Este OK să divorțezi de soția ta, la fel cum este OK să scapi de un animal, care îți mănâncă nervii sau de un apartament, care are vecini răi.
QURAN 4:34 Bărbaţii au autoritate asupra femeilor, deoarece Dumnezeu l-a făcut superior ei şi pentru că aceștia își cheltuiesc bogăţia ca să le întreţină. Femeile bune/adevărate sunt cele ce se supun.


Islamul permite maltratarea femeii, doar să nu se întâmple în fața copiilor și nu este îngăduit să-i rupi femeii niciun os sau să o umpli de sânge

(https://barenakedislam.wordpress.com)

Israel şi Egipt au căzut de acord: construirea zid de securitate este o idee bună

și în final o ”poveste” ce ar merita dezbătută pe larg, într-o zi
If You Thought the EU Was Bad, Try EuroMed

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

9 comentarii

 1. costin
  14 ianuarie 2010

  Vlad, despre primul link am scris si eu acum citeva luni:
  Sarkozy: “Burka nu e binevenită în Franţa”
  plus:
  Franţa: ameninţări cu terorismul pentru burka

 2. costin
  14 ianuarie 2010

  De la Pat Condell, din nou, citeva cuvinte despre islam si Marea Britanie:

 3. vlad
  14 ianuarie 2010

  da, Costin, dar luna aceasta se lucreaza la un proiect de lege, deci este un pas in fata. am postat aici stirea si n-am mai stat sa caut postarile mai vechi pentru ca e doar o actualizare/trecere in revista rapida a ultimelor linkuri aparute peste zi (sau la intersectia zilelor – pentru Emil si romanii de pe alte meridiane). ne mai usuram astfel cautarile unii, altora. de asta invitam in precedentele Actualizari sa completeze si restul echipei cu linkurile interesante peste care se intampla sa dea

 4. Imperialistu'
  14 ianuarie 2010

  Degeaba, Condell tot este un idiot corect politic ce mananca rahat cu Islamul deturnat de cei cativa extremisti care , vezi Doamne, au deternunat sensul religiei islamice, in timp ce ne mai serveste din cand in cand cu un atac la adresa crestinismului pentru ca, de!, religia e pentru retardati. Poate data viitoare nu il mai bagi in seama pe bolovanul asta stangist. N-are decat sa il publice Charles Johnson pe blogul lui de tovarasi de drum.

 5. Transsylvania Phoenix
  14 ianuarie 2010

  Condell greseste in 2 aspecte fundamentale:

  1. Nu exista muslulmani moderati fiindca Islamul in sine este un cult al violentei si al mortii. Asa-zisii „moderati” sint persoane de origine musulmana care insa nu practica Islamul asa cum a fost el lasat de Mahomet (piss be upon him). Sa ne reamintim ca exista milioane de evrei sau crestini care se considera evrei sau crestini insa nu se duc la templu/biserica, nu postesc si n-au citit o singura pagina din Torah sau Noul Testament.
  Insa…in momentul in care un credincios are ca exemplu scriptura si incearca sa traiasca dupa regulile si exemplu dat de Moise sau Iisus, el devine o persoana mai buna, mai altruista si mai iubitoare a aproapelui, in alte cuvinte un adevarat Crestin. In momentul in care aceasi persoana incearca sa traieasca dupa exemplul si regulile date de Mahomet, sansele sint ca acea persoana sa devina un terorist, criminal, violator, pedofil si talhar. Adica, un adevarat Musulman.

  2. Ateismul d-lui Condell nu poate stavili invazia Islamismului. Domnia sa ar face bine sa se uite in propria ograda, adica in Marea Britanie; acolo un guvern ateist si socialist impreuna cu o populatie care nu mai crede in Dumnezeu isi reneaga filozofia si principiile Crestine pe care intrega lor civilizatie este bazata. Acest act echivaleaza cu o auto-castrare; in momentul au cea mai mare nevoie de aceste principii pe care sa isi bazeze lupta impotriva navalitorilor, dinsii se gasesc lipsiti de vlaga si vointa ca sa-si apere cultura si societatea fiindca ateismul este o filozofie goala, lenesa si impotenta.

 6. Imperialistu'
  14 ianuarie 2010

  Pe mine ma mira reclama care i se face in cercurile blogosferei care se revendica de la principiile dreptei. Tipul este un socialist, iar diferentele dintre el si discursul de stanga sunt minore.

 7. costin
  14 ianuarie 2010

  imperialistu’,
  decit sa cazi in chestii de genu’

  Tipul este un socialist, iar diferentele dintre el si discursul de stanga sunt minore

  mai bine ai explica de ce greseste, cum a facut TP. Da, dintr-un motiv sau altul Pat Condell nu intelege ca libertatile pe care le apara au rezultat din viziunea crestina despre valorii individului. El crede ca libertatile astea sint ceva picat din neant, de aici vine confuzia care o face punind semnul egalitatii intre crestinism si islam (budismul am inteles ca ii place). In acelasi timp, articuleaza foarte bine niste idei care trebuiesc spune, si asta nu vrei sa intelegi tu cind te miri de reclama facuta. putina lume are curajul sa vorbeasaca atit de deschis despre lucrurile astea, stii bine, dar el o face si pentru asta merita reclama.

 8. Imperialistu'
  14 ianuarie 2010

  Mare act de curaj, sa denunti „radicalii” din Islam. ????

 9. costin
  14 ianuarie 2010

  „Invadatorii,
  Au sosit in oras,
  Invadatorii,
  Transpirati si nerasi..”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian