FUNDATIA IOAN BARBUS

Sfat de la un cititor

Mihai Ionescu ne-a trimis prin email:

printre voi exista un frustrat pe nume emil care si-a permis el sa isi dea cu parerea si sa il judece pe Che Guevara….
prietene el e erou national in cuba si la fel este vazut mai peste tot in lume si tu esti un amarat care scrie pe un blog…prefer sa ma abtin
mai citeste carti inainte sa vorbesti si sa critici in halul asta un personaj care pentru multi este un model de curaj, ambitie, determinare, altruism…as putea sa o continui asa pana cand termini tu de citit cartile despre El.
imi pare sincer rau ca ti am trimis mesajul asta dar nu m am putut abtine.

P.S. ne-am bucura daca te-ai lasa de scris pe blog…nu iti face bine.

Zău, nu ştiu ce ţi-a căşunat pe mine. M-am uitat peste toate articolele etichetate Che Guevara şi am observat o statistică intrigantă: pe blog au fost publicate 13 articole referitoare la Dînsul, iar producţia mea în domeniu este cea mai anemică. Francesco, Imperialistu’ şi costin i-au întinat cel mai mult Scumpa Memorie, în special Francesco! Eu n-am cîrtit decît o singură dată în front… şi atunci te întreb, aşa ai învăţat de la Guevara? Să discriminezi?! Păi ce facem, măi compañero?

Acuma, pentru că tot mă freci la ridiche, mă văd nevoit să recuperez cantitativ şi trebuie să dau drumul la această postare… mă strădui să merit aşa amar de indignare.

Viaţa lui Guevara naşte şi azi controverse. Unii zic că „este un model de curaj, ambiţie, determinare, altruism”, iar alţii zic că a fost un ucigaş comunist megalomaniac, al cărui acces la celebritate l-a constituit o fotografie din 1960.

Mult mai puţin controversată mi se pare transformarea lui Guevara după moarte. Din cadavru…


mort_ca_guevara

… nu în oale şi ulcele. Pentru Guevara, celebritatea continuă.


chiloti_guevara

În loc să-l descompună viermii şi bacteriile, îl descompune capitalismul… ştii tu care, acela în putrefacţie, pe care Guevara l-a urît din tot altruismul său. Bună treabă, se pare că istoria are un simţ morbid al umorului.

Erecţie plăcută!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

18 Comments

 1. Transsylvania Phoenix
  14 January 2010

  All I can say is…

 2. Imperialistu'
  14 January 2010

  Tovarase Ionescu, iti multumim ca existi. Lasandu-i la o parte pe comunistii guevaristi autohtoni, va recomand urmatorul clip – aceasta April care il suna pe Rush Limbaugh este un exemplu clasic de cetatean cu creierul spalat. Orice i-ai spune, nu o intereseaza. Adevarul nu conteaza, importanta este doar acuzatia.

 3. Riddick
  14 January 2010

  Check this out: :mrgreen:

  Photo of the Day: The „Che” Tee Shirt For Conservatives

  ConservativeChe2

  http://holgerawakens.blogspot……t-for.html

 4. vlad
  14 January 2010

  haha, altruism? sa le-o spui asta zecilor de victime ce-i apartin. nu a fost altceva decat un talhar cu adepti, ca toti din stirpea lui: a incercat sa-si cladeasca visul (a se citi nebunia), furand vietile altora. in speranta ca te vei apuca de citit intr-un final (CARTI, de preferinta) , iti uram desteptare grabnica.
  in ”lecturile” tale ai dat si peste aceasta zicere?

  Pentru a trimite un om în faţa plutonului de execuţie, dovezile judiciare sînt inutile. Aceste proceduri sînt doar nişte detalii arhaice şi burgheze. Aceasta este o revoluţie! Şi un revoluţionar trebuie să se transforme într-o maşină de ucis cu sînge rece motivată de ură pură.

 5. Imperialistu'
  14 January 2010

  Ceea ce nu vrei sa intelegi, Vlade, e ca socialismul a omorat si omoara pentru binele si progresul umanitatii. ????

 6. vlad
  14 January 2010

  nu vreau sa inteleg, refuz sa inteleg. este o minciuna sfruntata!

 7. Marcel
  14 January 2010

  Tipul care scrie desrpe che guevara ca e erou national,are o parere prea buna despre un ucigs de copii ca asta e in ultima instanta acest che guevara un fanatic pe care un om cit de cit rational nu da 2 bani,avea o anumitaa charisma ,dar asta nu il face erou,asa zisa popularitate de care se bucura in rindurile unora e bazata prea mult pe ignoranta ,majoritatea celor care poarta un tricou sau o sapca sau orice altceva cu che ,habar nu au ce e cu tipul asta,un fanatic care nu se deosebeste prea mult de altii de teapa lui gen Arafat care si el face figura de erou nu-i asa? sau alti asa zisi liderri revlutionari,

 8. vlad
  14 January 2010

  prietene, mai imparte fraza in propozitii. e greu de urmarit asa ????

 9. Imperialistu'
  14 January 2010

  Don’t Panic: DHS Is In Charge (PJTV’s Andrew Klavan)

  Andrew Klavan ne-a pregatit o editie extrem de amuzanta. ????

 10. Francesco
  14 January 2010

  @Mihai Ionescu,
  Prietene, o sa mai pregatesc o postare cu Che Guevara pe care o voi scrie cu dedicatie…
  Amigo, Emil nu are aproape ( :)) nicio vina! Imi fac mea culpa pentru articolele scrise (toate bazate pe marturii) si promit ca o sa iau legatura cu Tineretul Social-Democrat sa-i cert pen’ca l-au expulzat pe Che din situl lor.
  Mon camarade, ai dreptate, suntem niste amarati pentru ca am citit cartile care merita sa fie citite, nu cuvantarile lui Hugo Chavez.

  My friend, am lasat la urma cireasa de pe tort. Pe Lidia, pe numele sau intreg Lydia Guevara, nepoata lui Che. Fotografia o infatiseaza in postura de imitatoare a ilustrului to’a’as.

  lydiaguevara

  Lydia Guevara

  Tot sa mergi la rivulutie, nu-i asa?

 11. l'Avant-garde
  14 January 2010

  Lipsa de subiecte, baieti? Asa se practica acum cand nu mai ai despre ce sa scrii: descoperi cate un mail trimis de catre un comunist suparat si iata subiectul. E atat de penibil incat ma prapadesc de ras: leftistii ii trimit mailuri lui Emil pentru ca a scris un articol despre Che Guevara?!? Intr-adevar, i-a distrus „mai peste tot in lume” imaginea revolutionarului cubanez.

 12. Francesco
  14 January 2010

  @l’Avant-Garde’
  Fostul vostru tovaras Copita-cu-arc ne viziteaza aproape zilnic, dar nu scriem despre el. Nu de subiecte ducem lipsa, nici de subiecti; intelegem ca vrei sa te disociezi de „comunistul suparat” Mihai Ionescu asa cum te-ai disociat de virful icebergului combativitatii de pe blogul vostru. Pai cum ramane cu lupta de clasa, cu Internationala? Cui le lasati? Lui Copita-cu-arc, el este combatantul?

 13. costin
  14 January 2010

  deriere garde,
  nu am ramas fara subiecte, subiecte sint, timp nu prea este. ca nu sintem in liceu ca voi. postarea care o comentezi este un studiu antropologic (ca sa nu zic zoologic) despre formele pe care le poate lua prostia. postari de genul acesta vor mai exista, iar la un moment dat cred ca vom face chiar o sectiune speciala a blogului: ‘hapciupaliticii stingisti’, si slava domnului, e plina lumea de voi. am putea face un blog separat numai despre cei care bintuie blogosfera romaneasca, cu studii zoo..antropologice. dar ce vb eu? am putea face 100, dar nu avem cite 10 vieti asa ca voi puteti sa va mai bucurati doar de cite un articol dedicat, din cind in cind. banuiesc ca ai vazut, v-am facut promovare si pe facebook. incepe sa va stie lumea. ati vrut promovare, promovare ati primit.

  si apropo, da, Copita de arc intra in fiecare zi, citeodata de mai multe ori pe zi, sa vada daca nu cumva s-a mai scris un articol despre el. asta nu a fost exact despre voi, dar despre un speciem inrudit voua, si vad ca bucuria nu a fost mica.

 14. vlad
  14 January 2010

  sarmanul, cum a aparut postarea despre stangist, cum a fost pe faza l’Avant-Garde.
  lipsa de subiecte la voi?

 15. Imperialistu'
  14 January 2010

  Vlade, sa nu iei in desert numele Avangardei tale! ???? Cu atat mai mult cand – in caz ca nu stiai – este supusa blocajului informational. De cine? Agenturili, tovarasi! ????

  Francesco > Biata copita, fie ea si cu arc, epurata nu de reactionari, ci de ai ei. Greu cu socialistii astia.

 16. strelnikov
  14 January 2010

  ppl: wtf is goin on here? an online war? left vs right, all over again? ????

  si eu care habar n’aveam.

  btw se inflameaza rau rush ala in clip, poor fat guy.

 17. Imperialistu'
  14 January 2010

  Nu stiu ce clip ai vazut tu, dar te anunt ca nu se inflameaza defel. :mrgreen:

 18. strelnikov
  14 January 2010

  in sensu ca e deja gata inflamat [flambat] ????

  anyway simpatic locu asta. cand o sa am timp o sa’l scotocesc mai bine. imi place si looku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi