FUNDATIA IOAN BARBUS

Administrația Obama: “Comunismul chinezesc funcționează… planurile cincinale, o idee bună pentru SUA”

Jeffrey Immelt, Președintele Consiliului pentru locuri de muncă al Administrației Obama a spus despre comunismul chinezesc, în timpul unei discuții cu Charlie Rose (care a fost de acord cu el): “poate nu îți place comunismul de stat, dar guvernul lor funcționează. Au planuri cincinale, mereu spun echipei noastre să citească al 12-lea plan cincinal, care se desfășoară acum[…], pentru SUA nu cred că e un lucru rău.” (sursa)

În Administrația Obama au existat, de-a lungul timpului, mai mulți admiratori ai comunismului chinezesc. Un exemplu este Anita Dunn, Director de comunicare al Casei Albe în 2009, cînd a spus că “doi dintre gînditorii mei politici preferați sînt Mao Țe Tung și Maica Tereza”. (sursa)

Un alt exemplu este Ron Bloom, fost “Țar al manufacturii”, numit de Obama, care spunea în februarie 2008, în timpul unui discurs despre sindcate și sindicalism în New York: “În general, am înțeles gluma. Știm că piața liberă este un nonsens, știm că scopul e de fapt păcălirea sistemului […], sîntem oarecum de acord cu Mao care spunea că puterea politică vine în primul rînd de pe țeava puștii.” (sursa)

Există și alte exemple de oameni apropiați lui Obama cu simpatii comuniste deschise și asumate. Mao Țe Tung, cel mai sîngeros tiran din istorie, care a “produs” 70 de milioane de morți și a terorizat sute de milioane de chinezi în “Revoluția culturală” începută în 1966, a fost omagiat în bradul de Crăciun din Casa Albă în 2009 (detalii aici).

Chinezii îi întorc favoarea, au creat un tricou cu ObamaoMao Ţe-Tung + Obama = Love. Este astfel de înțeles susținerea în alegeri și bucuria cu care a fost întîmpinată realegerea lui Obama de dictatori și diferiți comuniști din America și din lume, printre care Hugo Chavez, familia Castro, Partidul Comunist din SUA, Bill Ayers etc. Detalii – Am spus eu că Obama e comunist?

Ponta, plagiator și plagiat

Administrația Obama îl plagiază pe primul plagiator al țării noastre, VV Ponta, care spunea acum aproape 2 ani, într-un interviu cu Dan Tăpălagă că trebuie strînse legăturile cu China și trebuie emulat comunismul chinezesc pentru că “este cea mai performantă economie ca sistem”. Cînd Dan Tăpălagă i-a atras atenția asupra modelului chinezesc, Ponta a dovedit că a rămas prizonier gîndirii lui Ion iliescu: “Asta-i o gândire a Războiului Rece, sper că dumneavoastră aţi iesit din chestia asta cu banii care sa te controleze economic. Nu cred că va controla China economic Spania sau Grecia, că-s ţări ale UE. Asta-i o gandire a Războiului Rece, ieşiţi din ea.” Atît Obama, cît și Ponta își manifestă simpatia pentru un regim dictatorial comunist, pentru care muncitorii chinezi sînt semi-sclavi, “capitalismul” se desfășoară în limitele impuse de guvernarea comunistă, iar disidența este pedepsită cu închisoarea și moartea. Cîteva detalii despre regimul tiranic din China: Liu Xiaobo și Cine este Liu Xiaobo şi ce este China. Tot interviul Câte ruble face Ponta.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

8 comentarii

  1. Daniel Francesco
    11 decembrie 2012

    Bill Ayers, fostul terorist/anarho-comunist, prieten cu Obama si in prezent profesor vorbeste despre puterea stangii si despre spalarea creierelor pe care o face in scoli, comunitati etc:

    http://mypetjawa.mu.nu/archives/214505.php

  2. Costin Andrieş
    11 decembrie 2012

    cincinalul in 4 ani si jumatate, hei-hei, mai pui de zmei!

  3. paul
    11 decembrie 2012

    Intr-adevar economia chineza la nivel de produs intern brut merge foarte bine , cu exporturile stau deasemenea foarte bine dar cu ce pret se intampla aceste lucruri? Boomul economic chinez se bazeaza pe forta de munca prost platita , pe nerespectarea conditiilor decente de munca , lipsa de libertate a sindicatelor. Am vazut anul trecut un documentar despre muncitorii din constructii chinezi care au lucrat pentru orasul olimpic de la Beijing , conform producatorilor documentarului foarte multi muncitori au avut tentative de suicid din cauza conditiilor de lucru.
    Aveti dreptate cand spuneti ca muncitorii chinezi sunt semisclavi.
    In plus sa nu uitam ca exista si o zona rurala foarte saraca.
    La aceste lucruri putem adauga lipsa de libertate a presei , a religiei(bisericile neoprotestante ,,neiregistrate,, sunt persecutate), partidul-unic.
    Dupa parerea mea China trece printr-un fel de Noua politica economica leninista , o struto-camila capitalisto-comunista .
    Desigur nu putem nega ca pentru o minoritate de chinezi sistemul a fost ceva pozitiv dandu-le ocazia sa se imbogateasca . Mijloacele sau cauzele acestei imbogatiri nu au fost cele mai cinstite , morale si corecte. Asa ca e mare greseala ca Obama sau Ponta sa preia modelul chinezesc.
    Desigur nu spune nimeni sa nu ai relatii comerciale sau culturale cu China dar nu sa faci ce fac ei. asta e crima contra democratiei

  4. Silvapro
    11 decembrie 2012

    ObaMao – buna poanta!

  5. Pataphyl
    11 decembrie 2012

    Silva, colegii din București au niște stickere din astea:

  6. Silvapro
    11 decembrie 2012

    Misto de tot. Trebuia s-o foloseasca Romney!

  7. Costin Andrieş
    11 decembrie 2012

    via Raven RX


    Breitbart: DEPARTMENT OF EDUCATION FEATURES MAO QUOTE ON WEBSITE

    On Friday at the National Center for Education Statistics website, the Department of Education posted a quote of the day from a great hero of the Obama administration: Mao Zedong. “Our attitude towards ourselves should be ‘to be satiable in learning’ and towards others ‘to be tireless in teaching.’”
    As of this afternoon, the quote had been removed.

  8. Ariadna
    11 decembrie 2012

    Poate unii au uitat, dar Ponta s-a şi căsătorit în China. Cine dracu’ şi-ar alege China ca loc de căsătorie secretă şi de ce, dacă nu e obligat să locuiască acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian