FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Avarvarei, Che Guevara și ușoara trecere de la socialism la libertarianism

Tinerele vlăstare TSD şi Che Guevara

Vezi mai multe video din politica

Adrian Avarvarei era acum 2 ani un convins TSD-sit:

https://inliniedreapta.net/vechii-comunisti-si-tinerele-vlastare/

2 ani mai tirziu, Adrian ne vorbeste critic despre Che Guevara:

Tinerii care poarta tricouri cu chipul lui Che nu cunosc nimic despre viata sa; el nu le-ar fi permis sa-si exprime opiniile liber si probabil multi dintre ai ar fi ajuns in inchisorile comuniste din Cuba sau in fata plutonului de executie… https://www.avarvarei.ro/che-guevara-erou-simbol-si-criminal/


De ce aduc vorba de Adrian? Acum 2 ani primeam jigniri anteniste de la Adrian, acum e un foarte activ membru al unui grup de libertarieni de pe facebook:
https://www.facebook.com/groups/romanian.libertarians/10150599899241685/

Adrian e acum un PDL-ist convins, se pretinde a fi un om de dreapta, dar luînd în calcul fostul lui entuziasm TSD-ist și reacțiile lui încă anteniste, tind să cred că presupusa lui conversie nu e autentică.
P.S. ce mi se pare de fapt fascinant, cum poate fi un tînăr PSD-ist? Cum poate el să se pupe la congrese cu iliescu și ce fel de om trebuie să fii. Pînă acum am aflat că un om care ieri a fost PSD-ist, azi e PDL-ist și libertarian, mîine cine știe, legionar, dar există o constantă: cinismul și părerea hipergonflată despre sine.
P.S.2 Proaspătul om de dreapta vorbește:

Aversiunea mea fata de dreapta se datora in cea mai mare masura religie si nationalismului. Intre timp, vazand din interior cum functioneaza lucrurile d.p.d.v. economic si administrativ, mi-am dat seama ca social-democratia nu poate fi o solutie. Asta nu inseamna ca brusc am devenit PDL-ist, nu vad vreo diferenta intre partidele de la noi si nu inteleg de ce trebuie sa gandim in logica asta duala „daca nu esti cu noi esti impotriva noastra”. Din punctul meu de vedere, libertarianismul nu e „de dreapta” si nu ar avea decat de pierdut daca ar fi asociat cu fundamentalistii crestini militaristi (cum s-a intamplat cu Tea Party).

Cel puțin un lucru l-a înțeles corect: libertarianismul nu prea e de dreapta.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. George Daniel
  1 aprilie 2012

  Libertarianismul e guevarismul hipsterilor care nu suporta pesedeul. Aud si eu tot mai des tot felul de imbecili ce se cred libertarieni, si nu ma refer doar la Dinu Patriciu.

 2. mariusmioc
  1 aprilie 2012

  E îmbucurător să vezi foşti socialişti treziţi din utopiile lor. Nu moartea păcătoşilor ci îndreptarea lor trebuie urmărită.

 3. Vlad M.
  1 aprilie 2012

  Ceea ce ignora stimatul domn Mioc e ca unii au dat utopia socialista pe utopia anarhista si au cazut din lac in put. Despre moartea pacatosilor, banuiesc ca nu e nevoie sa comentez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian