FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Năstase este condamnat la doi ani cu suspendare EXECUTARE, în dosarul „Trofeul Calității”

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat de Curtea Supremă, în dosarul „Trofeul Calității”.


Doi ani cu suspendare este condamnarea primită de Adrian Năstase, la completul de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia nu este definitivă. Simpozionul „Trofeul Calității în Contrucții” a fost organizat în 2004, iar procurorii susțin că cele 1,6 milioane de euro, strânse de pe urma achitării taxelor de participare, au ajuns, prin interpuși, la campania electorală a lui Adrian Năstase.
 

 

UPDATE via Hotnews.ro

UPDATE 1: Bogdan Popovici (presedinte Forum Invest) a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in acelasi dosar

UPDATE 2: Adrian Nastase este condamnat la plata in solidar cu alti inculpati la plata unor despagubiri civile catre Inspectoratul de Stat in Constructii

 

UPDATE 3: HOTNEWS spune ca este CU EXECUTARE.
Avocatul lui Nastase sustine ca a aflat de la televizor despre decizia curtii si ca nu stie nici el in momentele astea daca e cu executare sau cu suspendare.

UPDATE 4: COMENTARII
Ce putea fi mai rau pentru Nastase? A iesit si cu reputatia patata si nici de distractie nu are parte.

Sa si radem putin, da?:)

Povestea, asa cum a venit pe messenger:

“S-a balbait grefierul ca trebuia sa zica cu executare si suspendarea unor drepturi civile dar n-a zis decat suspendare si toata lumea s-a repezit sa dea stirea dar pe urma a revenit”.

Acum stim asa:
1. E cu executare
2. Urmeaza recursul

Nu voi schimba titlul pentru ca povestile cu balba grefierului si cu graba presei spun destul de multe atat despre starea justitiei cat si a presei.

 

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

13 Comments

 1. Costin Andrieş
  30 January 2012

  Ciuvica, cel arestat de Nastase pt ca nu dansa cum ii cinta, ii ia apararea lui Nastase. Liberalul Ioan Ghise spera ca Nastase sa cistige la recurs.

 2. George Daniel
  30 January 2012

  fara nicio legatura cu stirea de mai sus

  http://www.adevarul.ro/life/vi…..36540.html

 3. George Daniel
  30 January 2012

  Ce condamnari au primit co-inculpatii lui Adrian Nastase

  Irina Jianu a fost condamnata la 7 ani închisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 lit.a,b si c C.pen
  Gasparovici Diana a fost condamnata la 6 ani închisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 lit.a, b si c C.pen. pentru complicitate la infractiunea de abuz în serviciu.
  Bogdan Popovici a fost condamnat la 7 ani închisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 lit.a, b C.pen.
  Maria Popovici a fost condamnata la 7 ani închisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 lit.a, b C.pen
  Vasile Mihai Cristian condamnat la 7 ani închisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prev.de art.64 lit.a, b C.pen.

 4. DanCanada
  30 January 2012

  Ce conteaza daca Bombo cistiga la recurs? Important e ca acum e in inchisoare (sper!) si, avind sentinta in dosar penal, nu mai poate candida la nici-o functie publica (iarasi sper!).
  Stiu ca in State daca ai dosar penal cu sentinta, recurs-nerecurs, nu mai poti fi senator, nicidecum candidat la presedentie…
  Vad toate ziarele cum se indeasa cu declaratia lu’ Bombo: ba ca e nedrept, ca nu-i de acord si toata gargara inutila. Nu inteleg de ce toate ziarele ii dau apa la moara. Dpdv politic e mort. Asta intr-o tara normala…

 5. Vlad M.
  30 January 2012

  E misto ca tovii lui Nastase au luat la ani, iar Bombo doar doi. Ce misto.

 6. George Daniel
  30 January 2012

  @DanCanada
  Nastase va ajunge dupa gratii doar dupa ce se va da o sentimnta definitiva.
  Mai mult, decizia de azi nu ii va afecta nici macar mandatul de parlamentar. As paria ca in toamna va fi ales fara probleme in noul Parlament dominat de USL. De fapt, asta n-ar fi o veste chiar asa proasta. Nastase va fi simbolul noii puteri.
  Nu cred ca va face macar o zi de puscarie, cred ca la recurs va fi achitat. Ceea ce nu se va schimba insa niciodata este ca A FOST GASIT VINOVAT PENTRU FAPTE DE CORUPTIE. Asta va ramane indiferent de verdictul urmatorului complet de judecata.

  Apropo, desi nu ma uit la TV, e clar ce rahat mananca uslasii. Cateva raspunsuri, intrebarile se stiu:
  1. Daca Basescu controleaza justitia, de ce a pierdut proces cu Surupaceanu si de ce PDL isi ia palme peste palme de la Curtea Constitutionala?
  2. Pai daca Nastase nu-si amana ani de zile procesele, ascunzandu-se fie in spatele unor chichite avocatesti, fie in spatele imunitatii de parlamentar, decizia venea inca din 2005 – 2006. Nu acum, cand Basescu e cazut in sondaje si are nevoie de sa dea exemple.
  3. Daca PDL controleaza justitia, de ce Nastase a iesit curat dintr-un dosar in care existau probe extrem de clare – Matusa Tamara? Si, daca o controleaza asa bine, de ce nu i-au dat 7 ani cu executare, ca asa e in dictatura!

 7. DanCanada
  30 January 2012

  @GeorgeDaniel: Nu inteleg de ce „executare” nu inseamna executare? Adica tribunalul care a decis e sfatul batrinilor din Adincata Berevoesti?
  In felul asta, Bombo poa’ sa spuna ca Inalta Curte nu e autoritatea suficienta si trebuie sa mearga la instante tot mai „mari” (la Haga, pe Marte etc).
  Intr-o tara normala decizia „executare” se executa, nu exista „pending further decision if planets are aligned”…

 8. George Daniel
  30 January 2012

  Asa e legea. Se aplica pedeapsa doar in cazul in care decizia este definitiva si irevocabila.
  A fost judecat de 3 judecatori de la Inalta Curte. La recurs se va forma un nou complet, din 9 judecatori. E judecat la Inalta Curte pentru ca este demnitar.
  Daca 5 din 9 vor pastra decizia, Nastase merge la puscarie. Din puscarie poate sa scrie frumusel la CEDO, la ONU sau la Constelatia Planetelor Nealiniate, e treaba lui unde scrie, insa o va face de dupa gratii.

 9. DanCanada
  30 January 2012

  @GeorgeDaniel #8: Mersi pentru explicatii! Deci pentru un „demnitar” in Romania, termenul „executare” inseamna de fapt concediu platit.
  Pentru ca statul nu-l poate da afara din puzderia de functii care le are (pe linga senator or mai fi si altele, ca doar de! e om valoros). Daca ar fi destituit, Bombo ar da in judecata statul ????
  Deci e un bullshit, nu e executare in sensul care-l intelege orice om normal.
  Iar Inalta Curte o sa ajunga la o decizie la Sfintu’ Asteapta, undeva spre sfarsitul totalului de 4 mandate care le au cei doi clovni-sefi ai USL-ului la postul de presedinte RSR.

 10. George Daniel
  30 January 2012

  @Dan
  Scuze ca te-am dezinformat. Urmatorul complet e format din 5 judecatori, ca urmare a „Micii Reforme” in Justitie initiate de Predoiu. Pana la el completul era din 9, cu mentiunea ca in el intrau judecatori de la toate sectiile: comercial, civil, contencios … Era insa absurd sa vina un judecator specialist pe drept comercial si sa decida intr-un caz de coruptie!
  „Mica reforma” aduce nou faptul ca toti cei cinci judecatori sunt specialisti in dreptul penal.
  Apropo de egalitate, demnitarii sunt judecati direct la Inalta Curte. Initial au complet din 3 judecatori, apoi pot face recurs la un complet din 5 judecatori, unde decizia va fi definitiva si irevocabila. Asta a fost si una dintre nemultumirile lui Nastase.
  Daca un om care nu este demnitar comite sa spunem un furt, va fi judecat initial la judecatorie, insa apoi poate face apel. La trafic de droguri te duci direct la tribunal si poti ajunge in cele din urma la Suprema cu doua cai de atac. Vedem, deci, ca un non-demnitar are mai multe cai de atac, pe cand un demnitar are doar institutia recursului, o singura data.
  „Mica reforma” a intentionat printre altele sa grabeasca judecarea anumitor cauze in care sunt implicati demnitari sau in care se judeca dosare de mare coruptie. Sa nu uitam ca procesele unor domni pe care ii cheama Nastase, Patriciu, Oprisan, Mazare, Becali s.a. se judeca de ani de zile. Evident, avocatii lor apeleaza la toate tertipurile pentru a impinge procesul pana se prescrie.
  Vezi info aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/
  Legea asta e buna pentru ca stipuleaza clar ca generalii, parlamentarii, ministri, s.a. demnitari de rang inalt se judeca direct la Curtea Suprema. Adica, adio amanari peste amanari.
  Deci, daca noi maine facem o boacana si suntem judecati, avem institutia apelului. Nastase nu o are, si nici un alt demnitar nu o va avea. Noi mergem la judecatorie, la Tribunal, la Curtea de Apel si la Curtea Suprema. Evident, in functie de fapta, nu poti ajunge la Suprema pentru ca ai furat doua gaini. Exista in schimb, pentru orice fapta, posibilitatea de a face apel si recurs, cu toate ca si pentru gainarii „Mica Reforma” a incercat sa grabeasca putin lucrurile. De exemplu, pentru o chestie minora in care esti judecat pe fond la judecatorie, vei sari apelul de la Tribunal si vei ajunge direct la Curtea de Apel, unde vei fi judecat de un complet format din 3. Completul este din 5 doar la Inalta Curte.
  De asta striga baietii ca e dictatura, e dictatura legii :))

 11. Liv STOmer
  30 January 2012

  E misto ca tovii lui Nastase au luat la ani, iar Bombo doar doi. Ce misto.

  Da, despre mme Jianu aia, printre ingineri (a nu se uita ca ea a fost sefa laInspectoratul de Stat in Constructii, adica a pastorit peste inginerii civilisti, ca mine si ca altii, niste ani buni) se zvoneste ca, la un moment dat, dat fiind ca Bombo avea o vilă chiar vis-a-vis de a dumneaei, având insomnii, mme a sunat la uşa lui Bombo pe la 7 dimineaţa, „dl Nastase, vă rog mult, nu pot să dorm, îmi daţi voie să vă plimb căţelul?”. Zvon cu parfum de credibilitate-acuma să spuneţi voi dacă asta cu căţelul se califică la pupincurism, colportorul zvonului zice că da. Mme Jianu, dacă nu cumva mă înşel, e din Bacău, la fel ca şi fraţii Sechelariu, Seche, ăla cu valizele de bani (cf. nevesti-sii, declaraţii în 2006 la Cotidianul) a cărui firmă de construcţii i-a construitlui Bombo buncărul din str Zambaccian cu piscină la ultimul nivel.
  Întrebare către George Daniel: domnule, dar recursul acela, cf. Micii reforme, cam cât îl vom aştepta? Cam căt trebuie să mai rup petale de crizantemă, adică, până ce voi afla dacă Bombo mai are sau nu dreptul să prostească la alegători în Mizil? ????

 12. George Daniel
  30 January 2012

  Liviu, ai aici ceva despre gruparea de la Bacau
  http://www.adevarul.ro/actuali…..36818.html

  Din cate am inteles, recursul e in 2013 ???? Da, stiu, e de tot rahatul !
  Ma risc sa fac si o previziune: scapa. Sper sa ma insel si justitia sa functioneze, insa am dubii.

  Observatie: nu exista reactii externe. Asta e ciudat. Unde sunt aplauzele de la Grey? De la Krichbaum? De la ambasada SUA? Au trecut 24 de ore si nu avem nimic. Inca astept o reactie de la ambasada SUA, nu conteaza nivelul, doar aici imi mai pun sperante acum.

 13. adi
  30 January 2012

  Bombo down. Ilici next!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi