FUNDATIA IOAN BARBUS

Traian Ungureanu cenzurat de ALDE la șezătoarea USL de la Bruxelles

https://www.alde.eu/event-seminar/events-details/article/the-romanian-democcracy-37853/
(17:50 – Bruxelles – acum, in direct)

Dupa prezentarea de catre ALDE a secventei realizate de Antena3, Traian Ungureanu a fost cenzurat cind a incercat, la rindul sau, sa arate un film.

I s-a promis ca va putea difuza filmul dupa dezbatere, lucru care, evident, nu s-a intimplat.

Filmul cenzurat de ALDE si USL la Bruxelles:

Update1 (18:25)
Vorbeste Liviu Voinea, autor prolific pe platforma de extrema stinga, criticatac.ro. Are un discurs radical de stinga, vorbeste despre „schock therapy” a autoarei Naomi Klein, publicata de asemenea de criticatac.ro.

„Low budget deficit is harmful
Solidarity means that the rich pay more.”(Liviu Voinea)

-de ce ii pomenesc pe cei de la criticatc?
Adrian Năstase pregătește predarea ștafetei pionierilor de la criticatac

Update2 (18:35)
Acum vorbeste Claudiu Craciun, fost coleg al lui Remus Cernea in Miscarea Verzilor, autor criticatac.

-de ce il amintesc pe Remus Cernea?
Verde pe dinafară şi roşu pe dinăuntru, Remus Cernea face frumos la USL

Update3
Securistul Dan Voiculescu a vorbit celor de la ALDE prin ferchesul Daniel Constantin, liderul Partidului Conservator, intr-un discurs care a abundat in paralele intre „regimul actual” si Partidul Comunist, intre Basescu si Ceausescu. A inceput avertizind asupra „celor mai importante derapaje de la democratie din anul 1989”.

Incepind cu anul 2004, Romania a suferit o politica perfida si insistenta de discreditare a statului de drept.

Coruptia in acest regim, care s-a instalat in totalitate dupa anul 2009, s-a generalizat, iar metodele de guvernare actuale seamana perfect cu cele ale statului totalitar comunist.

Reviziuirea constitutie este si in opinia USL, la momentul acesta, necesara, dar ea trebuie facuta pentru consolidarea constitutionala a statului de drept si a regimului democratic, pentru independenta justitiei si punerea institutiilor in slijba cetatenilor, nu pentru concentrarea puterii in miinile unei singure persoane si a intoarcerii la sistemul de partid unic, si de neclintit.

Update4
Declaratia de final a Monicai Macovei:
„Justitia este libera, intelegeti? Pina in 2004 era numai opozitia anchetata si mi-e teama ca asta a promis si domnul Ponta”

Monica Macovei se referea la aceasta declaratie facuta de Victor Ponta:

”O să câştigăm alegerile. O să-i băgăm şi în închisoare, să nu vă faceţi niciun dubiu, măcar la asta mă pricep.”

Monica Macovei: Ce parere au colegii socialisti si liberali din alte state? Si la ei se intimpla asa, se ameninta judecatorii si procurorii care ancheteaza politicieni din toate partidele, dar cind ancheteaza pe aia din partidul meu ii amenint ca or sa plateasca cind o sa vin la putere? Chiar as vrea sa aflu parerea celorlalte state ale Uniunii Europene.

L-as mai intreba pe domnul Cristian Pirvulescu, care nu mai e in sala, daca e singurul lider de ONG din Romania care a spus ca oferta de finantarea pentru ONG-uri facuta de USL este o idee buna? E vorba de cumparat societatea civila.
[…]

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

12 comentarii

 1. Costin Andrieş
  31 ianuarie 2012

  Ponta si Gladiol au insistat asupra faptului ca USL nu a spus niciodata ca doreste sanctionarea Romaniei de catre UE.
  Too bad!

  si asta: Cristian Câmpeanu: Ponta&Antonescu au încercat să forţeze sancţionarea României (prin minciuni)

  Uslasii mint de ingheata apele!

 2. DanCanada
  31 ianuarie 2012

  Si niste note la cald (scuze daca sint in alta parte):

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/note-la-cald-de-la-audierea-publica-ponta-adecvat-antonescu-jenant-constantin-balast/

  Antonescu iarasi s-a facut de tot kkt-ul.
  Ca presedinte o sa fie un „absolute failure”. Pentru ca o sa vedeti, o sa fie presedinte – Base e gata (probabil o sa fie seful senatului), Nastase e terminat, Ponta vrea PM, cine altcineva? Vanghelie? Mazare?
  Nu-i de mirare ca 2012 e considerat sfarsitul lumii… ????

 3. nedormitul
  31 ianuarie 2012

  test. catrana plumb

 4. George Daniel
  31 ianuarie 2012

  Dan, prezidentialele sunt in 2014. Mai avem mult pana atunci ????
  Probabil USL va da presedintele, insa acesta nu va fi Crin. In 2013 Crin iese din istorie si se intoarce la Niculitel sa predea istoria la gimnaziu.

 5. Costin Andrieş
  31 ianuarie 2012

  Antena3 in frunte cu Gladiol Antonescu si purtatorul de cuvint al lui Dan Voiculesc, incintati de discursul lui Claudiu Craciun

 6. Costin Andrieş
  31 ianuarie 2012

  hotnews:

  Discutia de marti seara din studioul Antena 3 despre actiunea USL din Parlamentul European a avut parte de un moment care a stirnit risete in platou, dar si printre invitatii de la Bruxelles. Astfel, dupa ce Crin Antonescu a refuzat sa faca publice numele celor cinci oameni care nu au aplaudat interventia unui vorbitor din PE, spunind ca „Nu ma ocup cu asemenea turnatorii”, Daniel Constantin a intervenit imediat si a spus „Poate-mi revine mie aceasta placere”. Daniel Constantin este presedintele PC, partid al carui fondator este Dan Voiculescu.

  nu au fost 5, au fost ceva mai multi. secventa cu plauzele:

 7. Daniel
  31 ianuarie 2012

  Doresc sa ma adresez celor responsabil pentru denigrarile aduse lui Claudiu Craciun: Situatia din tara noastra nu este una in care ne simtim confortabil, fie ca vrem sa recunoastem fie ca nu; dar daca este vreo greseala in filmul pe care l-ati postat mai sus despre Claudiu, nu este in nici un caz ceva din ce a spus el. Greseala sunteti voi. Cei care interpretati si care amestecati 2 lucruri diferite, si anume: 1. ceea ce a spus el acolo, ceva ce tine de oameni, de principiu, de a cumpani just situatiile si persoanele, ceva ce reprezinta problemele comune ale mele si ale dumneavoastra; si 2. ceea ce considerati ca ar intentiona acest tanar cu mintea lucida si discernamant curat, nepangarit de interese josnice si de natura ieftina si materiala. Cu cel de-al doilea lucru incarcati sa anulati actiunile lui de acolo. Dar tin sa va spun ca pentru oricine asculta ce a spus el si doreste cu sinceritate binele tuturor celor ce ne inconjoara asa cum ar trebui sa gandim toti, va putea sa inteleaga ce are de facut, ce avem de facut fiecare dintre noi. Imi este rusine sa vad ca exista oameni de natura dumneavoastra care in momente de cumpana nationala se ocupa cu lucruri de factura josnica aruncand noroiul de pe responsabili pe cei care din solidaritate iau atitudine pentru situtia de fata. Cand veti ajunge in situatia multora din Piata Universitatii veti gandi, poate, mai mult cu creierul decat cu ochii.
  O zi buna!

 8. Costin Andrieş
  31 ianuarie 2012

  Daniel, despre presupusa sinceritate si dorintele pentru binele tuturor ale lui Claudiu Craciun, si mai ales pentru citeva posibile motive pentru care el s-a aflat marti la Bruxelles alaturi de oamenii lui dan voiculescu si iliescu, voi publica in citeva ore un articol. Multumesc pentru comentariu si te rog sa ne vizitezi din nou in jurul orei 3.

 9. Vlad M.
  31 ianuarie 2012

  Daniel

  Situatia din tara noastra nu este una in care ne simtim confortabil, fie ca vrem sa recunoastem fie ca nu; dar daca este vreo greseala in filmul pe care l-ati postat mai sus despre Claudiu, nu este in nici un caz ceva din ce a spus el. Greseala sunteti voi. Cei care interpretati si care amestecati 2 lucruri diferite, si anume: 1. ceea ce a spus el acolo, ceva ce tine de oameni, de principiu, de a cumpani just situatiile si persoanele, ceva ce reprezinta problemele comune ale mele si ale dumneavoastra; si 2. ceea ce considerati ca ar intentiona acest tanar cu mintea lucida si discernamant curat, nepangarit de interese josnice si de natura ieftina si materiala. Cu cel de-al doilea lucru incarcati sa anulati actiunile lui de acolo.

  1. „Claudiu” a spus o multime de prostii si a vorbit ca un utopist de stanga, nu ca un om cu picioarele pe pamant. Cred ca liderii opozitiei mureau de ras ca un pustiulica le tinea lectii, nestiind ca le face jocurile.
  2. Cumpanirea dreapta a situatiilor te impiedica sa:
  a) te duci in PE alaturi de Crin ANtonescu si Victor Ponta, unul apropiat de securisti, iar altul un admirator al unui ucigas de copii si tarani vinovati ca erau crestini (Che Guevara).
  b) iei apararea ultrasilor care apoi ii asteapta la gurile de metrou pe desteptii care au participat la Gay Parade si apoi ii iau la pumni;
  c) spui ca Piata Universitatii din 2012 (amatoare de pomeni si ajutoare de la stat) este echivalentul Pietii Universitatii din vremea lui Iliescu;
  3. Acest „tanar cu mintea lucida si discernamant curat, nepangarit de interese josnice si de natura ieftina si materiala” a facut pana mai alaltaieri pare din conducerea Miscarii Verzilor si scrie pe Critic ATac. Apolitismul lui sa il vinzi prostilor, nu noua.

  Craciun nu este nici lucid, nici posesor al unui discernamant curat, nici nepangarit de interese josnice si de natura ieftina si materiala (ce formulare stupida! sarac si cinstit, asa-i?).

 10. Daniel
  31 ianuarie 2012

  Vlad! Nu contrazic ce ai spus mai sus intru-cat nu cunosc mai multe despre Claudiu Craciun.
  1. Daca a vorbit ca un utopist si ni se pare nerealizabila o Romanie cu conducatori ce actioneaza consultandu-si discernamantul, ce ne ramane de facut. Nu mai credem in nici un fel de posibilitate de a trai DECENT in tara asta, analizand tendinta lucrurilor de fata si anticipand unde se poate ajunge fara schimbari necesare, si mai mult de atat, sa plecam? Oamenii liberi de motivatii mizere care tin sa-si pastreze discernamantul limpede au plecat, si nu sunt putini; si asta pentru ca au gandit cum multi o fac: nu se mai poate face nimic pentru Romanii cu o mentalitate incimentata de zeci si sute de ani ca :merge si asa” si „ce-mi pasa daca mie mi-e bine”…
  2. in ceea ce tine de ultrasi el a afirmat ca „Am descoperit că sunt oameni absolut normali, tineri, cu studii”. La fel de realist pot spune ca ar fi trebuit sa specifice faptul ca nu modul lor de a protesta dar poate o faca fara cuvinte, dandu-se direct drept axemplu prin modul in care o face el.
  3. multumesc pentru aprecierea dumneavoastra in ceea ce ii priveste pe cei care nu cunosc toate fatele si aspectele situatiei in discutie intru-cat am specificat si mai sus, si eu sunt printre cei care nu cunosc tot sau poate insuficient depre Claudiu. Dar modul de raportare cetateni – politicieni si invers pe care el l-a prezentat acolo si in emisiunea de aseara de la antena 3 este unul uman, si de ce nu Dumnezeiesc? A dialoga pasnic , a asculta, a comunica si a simti impreuna(cu oamenii normali ce au scopuri nobile si inalte pentru viata,bineinteles, nu cu pomanagii si paraziti ai societatii)
  Sper ca m-am facut inteles.
  Cu bine!

 11. Vlad M.
  31 ianuarie 2012

  Daniel,
  1. Tocmai ca trebuie sa credem in posibilitatea de a trai decent. Se poate, dar nu asa, nu respingand in bloc politica, nu dand lectii de pe margine, fiind la centru. Cei care vor sa schimba politica si politicienii, fac si trebuie sa faca politica. Sunt obligati sa se implice. Intrati in lupta, numai caracterul lor va transa problema: vor invinge ori vor fi invinsi. Sufletele tari le vor dovedi pe cele mai slabe, chiar daca dureaza. Cei precum Claudiu Craciun cred ca totul se poate intampla peste noapte. O atare abordare este lipsita de realism, dupa cum lipsit de realism este sa simulezi lectiile date politicienilor cand participi la un eveniment prin excelenta politic precum a fost cel de la PE.
  2. Studiile nu inseamna nimic. In primul rand, datorita sistemului universitar romanesc, orice agramat poate termina o facultate. In al doilea rand, violenta si studiile nu se exclud. Cruzimea si impulsul de a agresa pot fi la fel de prezente intr-un om cu carte, ca si in unul care nu stie nici sa-si scrie numele. Numai cineva care nu a avut de a face cu ultrasii poate vorbi precum Claudiu Craciun. Nu si-ar dori sa afle pe propria piele ce poate societatea civila de pe stadioane. E simplu sa ii injuri pe jandarmi, mai greu e sa primesti o caramida in cap sau sa fii snopit in bataie ca ai fata de „stelist”/ „dinamovist”/ „m-ai injurat acum o saptamana”/ etc.
  3. Modul de relationare este imatur. Nu asa se schimba politica, nu prin wishful thinking, nu prin urlat aiurea in portavoce.
  4. Claudiu Craciun si colegii lui de proteste arunca in derizoriu dictatura, libertatea, violenta etatista, opozitia democratica, statul de drept. Asa ceva nu poate fi acceptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian