FUNDATIA IOAN BARBUS

Alexandru Alexe, activist civic profesionist pentru Tinerii Frumoși Și Neprihăniți™

Vlad Mixich a realizat un reportaj despre manifestațiile din București împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană, în cadrul căruia prezintă cîteva mici interviuri cu diverși participanți. Unul dintre ei este agitatorul de profesie Alexandru Alexe:

AAlexe

Emoționantă declarația lui Alexe. Tinerii Frumoși și Neprihăniți™ au toate motivele să fie mîndri de faptul că defilează și scandează sub oblăduirea unui destoinic purtător și strigător în portavoce.

Acum să aruncăm o privire pe pagina de Facebook:

Alexandru Alexe

Lui Alexe îi place de Adrian Năstase. De Adrian Năstase pușcăriașul, virtuoz al capitalismului de cumetrie, arhetipul de politician corupt, narcisist și vanitos emanat direct din comunism. Acum recitiți mai sus ce îi debitează Alexe lui Mixich despre politicieni corupți, sistem putred și capitalismul de cumetrie. E împotrivă, dar ferm, nu oricum.

Am afirmat într-o postare anterioară că aceste proteste suferă de dualism schizofrenic. Alexandru Alexe confirmă din plin. E bine totuși că Tinerii Frumoși și Neprihăniți™ ignoră ridicolul și demagogia din propriile rînduri. Doar se știe că idealurile cer sacrificii.

Și ce-i mai place lui Alexe? Occupy Cleveland, desigur. Occupy este o mișcare marxist-anarhistă, iar franciza din Cleveland s-a remarcat prin încercarea de a dinamita un pod. Cinci persoane din cadrul Occupy Cleveland au fost arestate, iar patru s-au recunoscut vinovate de punerea la cale a unui complot terorist. Acum recitiți ce îi debitează Alexe lui Mixich: “Nu sunt împotriva capitalismului și nu sunt socialist și nici comunist”.

Probabil, în zilele cînd dă interviuri pentru presă. În rest e proletar de Occupy. Și apropos de proletar: cine vede societatea în termeni de proletari și restul se învîrte mai degrabă pe orbita lui Karl Marx decît a lui Adam Smith.

Alexandru Alexe e unul dintre cei mai prezenți și guralivi protestatarii de serviciu din Bucuresti. Este cel care a organizat primul “Occupy” din Romania, Occupy Bucharest, în oct 2011 ( imagini aici), și de atunci participă la majoritatea protestele grupurilor stîngiste bucureștene: Active Watch, Militia Spirituala, Critic Atac etc. Este omul bun la toate, îl poți chema dacă organizezi cu prietenii un protest antigazele de șist, pentru “salvarea” Roșiei Montane, împotriva dictaturii băsiste, împotriva FMI, împotriva capitalismului, sau doar așa, anarhic, împotriva “sistemului”. Se simte în largul lui, în egala măsura, printre anarhiști, ecologiști și elita neomarxistă românească, dar și printre ultrași, și ca să fie pachetul complet, nici în fața lui Miron Cozma sau a lui Mircea Dogaru nu roșește.

Ce au în comun Active Watch, Miron Cozma și Alexandru Alexe

Interesantă și cartea de vizită a lui Alexe: “activist civic profesionist, neimportant unde lucrez”. Fiind profesionist înseamnă că el primește de undeva un salariu pentru “activism”. Dar acesta e un detaliu “neimportant”. Omul e în slujba poporului, asta contează. Nu cumva să spui că protestul Tinerilor Frumoși și Neprihăniți™ e sponsorizat, că se supără.

Acesta e portretul unui profesionist al demagogiei, discursului dublu și al acțiunilor în spirit marxist-anarhist. Tot înainte, Tineri Frumoși și Neprihăniți™!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

9 comentarii

 1. John Galt
  17 septembrie 2013

  A se observa cum absolut toti oengistii au preluat expresia “capitalism de cumetrie“. Or fi avut o sedinta de partid (Vocea Rusiei a dat ordin pe unitate – si ea a preluat expresia), si acum incearca sa vorbeasca frumos despre capitalism, sa faca distinctia intre cele doua notiuni, capitalism autentic (de parca ei chiar ar sti ce e) si “capitalism de cumetrie”. Problema lor majora e ca daca intri in detalii ei nu fac diferenta intre cele doua, pentru ca habar nu au ce e capitalismul. Insa asta nu conteaza, important e sa dea bine, sa nu-i sperie pe bizonii sau naivii care inca mai viseaza la piata libera, proprietate, stat de drept, Constitutia US samd. Ei nu trebuie indepartati ci trebuie pacaliti. De aici si atentia deosebita la astfel de detalii, schimbarea de limbaj.

 2. ioana h
  17 septembrie 2013

  Si cand te gandesti ca primul care a spus-o public, in tara asta, si care ( am convingerea ca) a si inteles ce este capitalismul de cumetrie ( crony-capitalism) a fost Ion Iliescu… Ce sinistra ironie….

  Dar deh, tinerii frumosi si neprihaniti n-au memorie, n-au nici cultura destula, si nici nu-i mai intereseaza ce spun ai mai putin tineri decat ei ( sunt depasiti). Dar sunt foarte usor de dus de nas de activisti mai batrani, bine organizati ( ONGuri ca Militia Spirituala si Active Watch sunt pline, la varf, de cei mai batrani si mai experimentati)

  Acum cativa ani, Andrei Plesu era deja excedat de tinerii astia ( unii scoliti si plimbati prin Occident) care ignora realitatile imediate, dar imbratiseaza nebunia cocheta a stangii universale ( si probabil ca nici nu-si dau seama, ce fac). Plesu ii numea “vitelusi veseli”. Mie imi aduc a rinoceri veseli ????
  http://ihincu.wordpress.com/2013/09/21/proteste-niciun-adevar-suprem-totusi-o-problema/

 3. andreea
  17 septembrie 2013

  hmm…cum sa facem sa improscam protestele cu noroi…stiu!! hai sa ne luam de portavoci si facebookul lor. lasam la o parte distrugerea patrimoniului, otravirea solului si apei cu CIANURI, dezastrul socio-economic prin pierderea a 20 000 de locuri de munca din zona, raderea a 4 munti de pe harta romaniei, calcarea constitutiei si a legii proprietatii prin exproprieri ilegale, furtul bogatiilor tarii, etc. astea sunt neinportante….ca doar tinerii din strada sunt adevaratii dusmani ai poporului…mi-e sila de voi…sper sa sfarsiti intr-o baiei de cianuri cu tot neamul vostru spurcat. nu meritati sa traiti in tara asta. in lagarele kgb-iste cu voi!

 4. emil borcean
  17 septembrie 2013

  Andreea. Improscatul cu noroi este specialitatea ta. Faptul ca va incolonati pe langa megafonul lui Alexe confirma zicala veche: cine se aseamana se aduna.

  In rest, te isterizezi si tu la unison cu turma si repeti ca un patefon stricat aceleasi slagare apocaliptice. Apropo, vezi ca blugii pe care-i porti sunt vopsiti cu cianuri. Zvarcoleste-te un pic de durere.

  Blugi fara cianuri

 5. Costin Andrieş
  17 septembrie 2013

  emil, ia uite

 6. gordievsky
  17 septembrie 2013

  Atentie la @3 andreea va trimite in lagarele KGB-iste! De ce nu in alta parte? De analizat comentatorii…

 7. Anca Cernea
  17 septembrie 2013

  Bună observație, gordievsky. Nu-i așa, andreea putea să ne trimită la mama supărării, în iadul capitalist american, sau în pustiu pe undeva. Putea să ne ureze să fim mâncați de canibali, să se aleagă praful de noi, etc, etc. Repertoriul de blesteme al mitocanilor este inepuizabil. Avem o colecție întreagă de sorcovitori la lada de gunoi a ILD, cu o mare diversitate de urări, specifice convingerilor fiecărui grup.
  andreea ne direcționează explicit spre lagărele kaghebiste.
  Chiar, de ce tocmai alea? Oare pt că acolo lucrează mama ei?

 8. John Galt
  17 septembrie 2013

  sper sa sfarsiti intr-o baiei de cianuri cu tot neamul vostru spurcat. nu meritati sa traiti in tara asta. in lagarele kgb-iste cu voi!

  O palma peste bot la primul semn de nazism latent ar fi rezolvat multe. Cu respectivii alt limbaj e inutil, nici un alt argument nu conteaza pentru ei. In Germania ar fi facut puscarie pentru o asftel de afirmatie.

 9. sorin
  17 septembrie 2013

  apropo de cine iti “place” pe feisbuc, am fost tentat de cateva ori sa imi “placă” de ponta, nastase, vadim, crin sau altii, antipatici mie, numai pentru a putea posta sau comenta pe paginile lor. evident am ezitat pentru ca m-as fi asociat lor sau imaginii lor prin acel (ne)vinovat “placut” … nu? deci din aceasta perspectiva pot pune eu ghilimelele pe un “placut” sau doua ale cuiva atunci cand sunt exceptii, important e grosul. eu pot “placea” pe Basescu, DNA, Kovesi, Merkel, Macovei dar si pe ponta… cu ghilimele! sunt clar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian