FUNDATIA IOAN BARBUS

Alianța dintre Mircea Dogaru, Miron Cozma, Alexandru Alexe și falsa societate civilă în “Revoluția” USL

Alexandru Alexe e unul dintre cei mai prezenți și guralivi protestatarii de serviciu din Bucuresti. Este cel care a organizat primul “Occupy” din Romania, Occupy Bucharest, în oct 2011 ( imagini aici), și de atunci participă la majoritatea protestele grupurilor stîngiste bucureștene: Active Watch, Militia Spirituala, Critic Atac etc. Este omul bun la toate, îl poți chema dacă organizezi cu prietenii un protest antigazele de șist, pentru “salvarea” Roșiei Montane, împotriva dictaturii băsiste, împotriva FMI, împotriva capitalismului, sau doar așa, anarhic, împotriva “sistemului”. Se simte în largul lui, în egala măsura, printre anarhiști, ecologiști și elita neomarxistă românească, dar și printre ultrași, și ca să fie pachetul complet, nici în fața lui Miron Cozma sau a lui Mircea Dogaru nu roșește. Alexandru Alexe este una dintre punțile de legătura dintre USL, vechii comuniști și ONG-ismul neomarxist.

Antena 3 i-a dedicat cel puțin 2 emisiuni, 2 la sfîrșitul lui 2011. În secvența de mai jos, Miron Cozma, Luceafărul Huilei și ghioaga lui Ion iliescu, laudă pe mai tînărul coleg de suferință, simpatii și antipatii, Alexandru Alexe:

“E bine că această voce s-a ridicat și rugămintea mea personală, la Dvs, la mass media, să fiți alături de acest tînăr pentru că este o voce reală, o voce, aș putea spune, apropiată de adevărul social în acest moment și ar fi păcat să se piardă.” (Miron Cozma)

În emisiune a fost prezent și Mircea Dogaru, același Mircea Dogaru care își exprima de curînd regretul că nu au fost împușcați mai mulți oameni la Revoluția din ’89 (vedeți secvența aici). Această voce s-a ridicat, a dat mîna cu vocile hipsterești și s-au alăturat horei pornite deja de ani buni de Antenele voiculesciene și Realitățile vifornice, pentru a pune de revoluție. Revoluție cu încetinitorul, iar în mai puțin de un an venea vara 2012. Despre vara 2012 și rolul jucat de Alex și prietenii lui atunci, puteți citi “Fenomenul Piața Universității”. Confiscarea unui simbol și întoarcerea marxismului.

P.S. Ieri, între două proteste împotriva dictaturii băsiste cu Alexandru Alexe și Mircea Dogaru, Active Watch a lansat “Raportul FreeEx 2012” privind libertatea presei din România. Observațiile de mai sus sînt minimale, nu am făcut nici un fel de dezvăluire, totul este public. Chiar dacă presupunem că Alexandru Alexe, Mircea Toma și Mircea Dogaru nu se cunosc după nume, colaborarea și cel puțin parțial, scopurile și acțiunile comune, continuă să existe. Mai multe detalii într-o postare viitoare.

update dec. 2014

Alexandru Alexe e cetateanul care l-a injurat pe iliescu ieri, ajungand sa fie promovat, pentru asta, de toata presa, chiar si de infamul cotidianul.ro. In trecut, si Vlad Mixich de la hotnews s-a lasat pacalit de acest protestatar de inchiriat. Toata faza pare mai degraba o lupta intra-pesede si nu e exclus ca tanarul “revolutionar” cu ora sa fi fost inchiriat de gasca lui Sebastian Ghita, cel care tocmai a descoperit ca iliescu e comunist..

P.S. Alexandru Alexe, revolutionarul gonflabil

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. ioana h
  9 mai 2013

  Lasand la o parte ca intr-o tara cat de cat normala, Miron ar fi trebuit sa ne comunice intelepciunile lui de dupa gratii ( eventual aceleasi dupa care ar fi trebuit sa se gaseasca Ion, pana la sfarsitul vietii lui, cand naiba o fi, ca asta traieste mult)… Eu traiesc aceeasi continua nedumerire: cum se pot unii uita la A3 si s-o ia totusi in serios? Eu sunt o fiinta empatica de felul meu, si il inteleg si pe cainele lui Pavlov, insa totusi, ma iertati, dar eu am izbucnit in ras urmarind filmuletul de mai sus. Cainele lui Pavlov totusi, era nevinovat: el nu confunda cu capul lui de caine rational ( ajung sa spun tampenii, na, sub influenta A3) becul cu mancarea, ci doar neuronii lui vegetativi care reglau secretiile digestive ( saliva, suc gastric, samd). Dar astia care se uita la A3 si cred ce spun astia ( altfel bine platiti sa se faca de rahat), ei au depasit pana si nivelul la care cainele ar fi putut confunda mental mancare cu becul. Ei inghit becul cu totul ( unii il considera, probabil, si bun).
  Eu zic sa dam drept de vot la caini ( par mai rationali finalmente decat spectatorii A3) si sa-l rugam pe Miron (Cozma) sa dirijeze haita la urmatoarele alegeri sau sa le scrie o poezie de dor.

 2. Nea
  9 mai 2013

  Ioana H, aşa e, cum zici. Şi primim cu bucurie onoarea de a avea drept de vot, dar nu să fim dirijaţi de Cozma.

 3. idiotiiutili
  9 mai 2013

  trepadusii manipulatori in stanga (text rosu cu negru,tipic) astia is produstul noilor bolsevici /poa sa aiba dreptate dar is acolo ca is pusi ca oile la pascut.

 4. Costin Andrieş
  9 mai 2013

  “disidentizarea” lui Alexandru Alexe, la pachet cu a lui Claudiu Craciun, prin actiunile lor din ultimii ani, ambii, practic, membri ai USL

  Mos Claudiu Gerila a fost lansat in public de Crin Antonescu, Ponta si Dan Voiculescu/Daniel Constantin). De atunci, a ajuns, prin gura lui Alina Mungiu Pipppidi “lider al Pietei Universitatii”. Acum se pregateste politicianul antisistemul dupa schema lui Brucan de “pluralism in cadrul fronului”.

  Epoch Times despre eroul Alexandru Alexe >>> http://epochtimes-romania.com/news/alexandru-alexe-activist-civic-intreaga-clasa-politica-este-in-spatele-acestui-dosar—205535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian