FUNDATIA IOAN BARBUS

Alt banc (bun şi la fel de adevărat) cu Severin

Dacă vă închipuiţi că nu poate exista vreun oficial care să se ocupe de politica externă mai tontălău decât Catherine Ashton, vă înşelaţi. Adrian Severin o întrece pe baronesă.  La audierile din Parlamentul European, Adrian Severin, care se autopropusese pentru postul de Înalt Reprezentant pentru Politică Externă cu ajutorul unor jurnalişti de casă de la Euractiv, a reuşit să fie mai caraghios decât Catherina. Să ne amintim:

S-a petrecut ieri la audierea Baronesei Catherine Ashton, propusa pentru postul de Inalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe. Intrebarea lui Severin, spre finalul audierilor, a adus hohote de ras… in sfârsit l-au cunoscut europarlamentarii pe Marius Chicos Rostogan (Nu-i aşa că pământul se-nvârke în jurul soarelui trei ani câke 365 ghe zile şi mai apoi în al patrulea în 366 ghe zile?)… sau cum ar zice Cârcotasii cand il interpreteaza pe Hagi:  sa fi bine, ca sa nu fie rau.

Doamnă Înalt Reprezentant,
Sunt aici, şi particip la aceste audieri, nu pentru a vă verifica cunoştinţele în legătură cu diferite teme, ci pentru a înţelege pe ce baze şi în ce direcţie putem coopera în viitor.

Sunteti de acord cu mine că politica noastră externă nu trebuie să fie doar reactivă, ci activă?

Şi că acţiunea presupune viziune?

Şi că viziunea are nevoie de obiective clare?

Şi că obiectivele clare necesită o conştiinţă clară privind valorile noastre şi identitatea noastră politică?

Aşadar, dacă sunteţi de acord cu asta, veţi fi gata să lucraţi cu noi pentru a forma această viziune înainte ca politicile legate de ea să fie aplicate, să lucrăm în avans, nu doar retroactiv? Mulţumesc.

Seful Comisiei de politica externa, Gabriele Albertini, a acordat, ca de obicei, doua minute pentru raspuns

Due minuti per la replica senora vicepresidenta.

Iar Aston a raspuns usor stanjenita

Aaa… Yes?!

UPDATE: European Voice a remarcat acest schimb savuros de replici si l-a pus la categoria “cel mai găunos” :

Hollowest exchange:
Adrian Severin, Romanian Socialist: “Are you willing to work with us?”
Ashton: “Yes.”

In hohotele de râs ce au urmat, Severin a revenit, mandru ca a obtinut un raspuns direct si limpede de la Catherine Ashton, probabil ca se va lauda ca intrebarea lui a generat un “commitment” important al ministresei de externe a UE… Iar femeia, pentru a iesi din incurcatura – avea totusi doua minute sa raspunda, a inceput sa detalieze acel “Aaaa.. Yes?!”  si a “elaborate” inca un minut spunand ce a mai spus pe parcursul celor trei ore de audieri.

Am transcris “confruntarea” dupa inregistrarea video de pe site-ul Parlamentului European:

Adrian Severin: Mrs High representative, I’m here and I follow these hearings not for checking your knowledge on different topics, but in order to understand on what basis and in what direction could we further cooperate.
Would you agree with me when saying that in our external relations we need not only to be reactive, but active?
And action needs vision?
And vision requires clear goals?
And clear goals requires a clear conscience of our values and of our political identity?
So, if you agree on that, would you be ready to work with us in order to shape this vision before the policies related to it are enhancedso that we work in advance and not only in retrospect?
Thank you.

Gabriele Albertini: Due minuti por la replica segnora vicepresidentia…

Catherine Ashton: Aaaa…Yes?!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

8 Comments

 1. Daniel Francesco
  21 March 2011

  Aripa Voicu a PSD-ul si-a „ales bine” reprezentantul in Parlamentul European…

 2. George Daniel
  21 March 2011

  Trebuie sa admitem insa ca avea o activitate fructuoasa. Probabil se gandea sa depuna vreun amendament la Rosia Montana si vroia sa vada daca sapaturile cu cianuri sunt toxice sau nu.

 3. Liv St Omer
  21 March 2011

  http://blogs.ft.com/brusselsbl…..o-without/
  Am auzit de la un fost coleg de-al lui de liceu ca in tinerete dansa pe mese pe la petreceri…..si cand te gandesti ca PSD-ul n-avea altul mai bun de pus in postul de raportor european…..

 4. calehari
  21 March 2011

  In Parlamentul European au intrat duhurile necurate ale coruptiei . Daca dupa Liturghie , primii doi au tasnit afara , al treilea , Adrian , cuibarit bine , nici cu sfantu’Maslu , nici cu moliftele Sfantului Vasile , nu se da dus .Strica aia agheasma pe el degeaba , crezand ca daca e apa sfintita are mai mult hidrogen . Pai , nici cu apa grea nu cred c-ar reusi , ca , doar aia se facea in curte la Severin . Degeaba se roaga tot Strasbourgul , ‘geaba post , ‘geaba ulei sfintit . Necuratu’ nu se da dus ! Pai d-aia cred ei , ca a fugit michiduta al nostru de la Tanacu , speriat de calusul , rastignirea si barba popii Corogeanu ? Ca sa plece acum de frica tarcovnicului Martin Schult ? S-o creada ei ! Uciga-l Toaca striga-n gura mare ca-i nevinovat , ca s-a lepadat de cele rele si acu’ , e toata ziua la slujba , face lobby . In Kiseleff , Talpa Iadului nu mai zambeste si nu-l mai amesteca pe dictatoru’ alogen in cazanul cu smoala . Tace zapacita si din cand in cand sopteste : Piei drace

 5. bing-bang
  21 March 2011

  daca nu ati citit si comentariul lui menaru, de la acea data, despre severin, nu ati citit nimica.. aia il vedea pe severin ambasador al ue.. iar pe basescu il vedea ca pe un dobitoc ce-l tine cu dntii pe ciolos.. dadea si sfaturi ca severin ar fi fost muuuult mai bun. a primit si premiu de ecelenta ziarista de la hotnews.

 6. Vlad M.
  21 March 2011

  Lasa ca si in seara asta, Chireac si Co. au cantat ode lu’ nea Severin, romanul „cel mai influent” din PE.

 7. Liv St Omer
  21 March 2011

  Vlad, Chireac&co numai asta stiu sa faca, e in natura lor, mai mult nu pot. Adica, vreau sa spun, n-are rost sa te enervezi. Schimba programul. La voi nu se prind tvr1/B1/10tv?

 8. Pataphyl
  21 March 2011

  Chireac = Pielea… Bursucului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi