FUNDATIA IOAN BARBUS

Alexandr Dughin: “Să fii american este o crimă… ia un cuţit şi pune-ti o mască, iesi seara din casă şi omoară măcar un yancheu”

-link-
Dughin într-un interviu din 1998 pentru situl polonez Fronda.pl:

(…) Europa are astăzi de ales: eurasianismul sau atlantismul. Ori merge cu Rusia, ori cu America. Dacă Noua Dreaptă Europeană ne alege pe noi, înseamnă că alege elementul barbar, şi atunci trebuie să adopte metodele noastre. Trebuie să organizeze atacuri, să se ocupe de sabotaj, de dat foc, de aruncat în aer poduri. Adevaratul antiglobalism este distrugere şi teroare. (…) Desigur, trebuie citite carti, dar nu este suficient. Trebuie creată o gherilă. Dacă esti împotriva Noii Ordini Mondiale, ia un cuţit şi pune-ti o mască, iesi seara din casă şi omoară măcar un yancheu. De aceea eu sunt atât de aproape de Noua Stanga, Brigăzile Roşii, Rote Armee Fraktion. Sarcina noastră nu se limiteaza la cultura, sarcina noastră este sa facem o adevărată revoluţie. (…)

Olavo de Carvalho:

Eu deja de ani de zile vorbesc de Aleksandr Dughin. Aleksandr Dughin este omul cel mai important din lume! Nimeni n-are habar. Nu veţi citi niciodata numele individului în New York Times şi n-o să-l vedeţi la CNN! Fiţi atenti, este omul cel mai important din lume! E un filosof rus nebun.

Aleksandr Dughin este gurul lui Putin. Aţi auzit până acum vreun comentarist politic, vreun Luiz Felipe de Alencastro, Kenneth Maxwell, toata gaşca aia care scrie în Folha de Sao Paolo, toate acele minţi luminate de la USP (Universidade de Sao Paolo, n.t.)? Nici unul dintre ei nu ştie nici măcar că exista Aleksandr Dughin!

Eu vă spun: ăsta este omul cel mai important din lume. De ce? Pentru că ideile acestor nebuni… vedeţi în acel poem faimos de Heine, în care eroul doarme şi îi apare un individ cu o sabie, îi infige sabia în gât şi spune: “eu sunt acţiunea gândurilor tale”. Adică, filosofii au idei putrede şi apoi se răspândeşte istoric putreziciunea prin lume. Întârzie un timp. Puterea intelectuală este indirectă şi de termen lung. De multe ori, nu trăieşti ca să te bucuri de efectele autorităţii tale, spui lucrul astăzi, iar el va deveni realitate dupa 30, 40, 50 de ani. Dar este puterea cea mai tare care există, pentru că nimeni nu face ceva fără să se fi gândit inainte. Tot ceea ce este în domeniul acţiunii a fost înainte gîndit. Acel individ care are capacitatea să-ţi bage ceva în cap, îţi va conduce acţiunile, mai devreme sau mai tarziu. Aleksandr Dughin – e nebun, dupa părerea mea, nu nebun în sensul vulgar al lucrului, ci în sensul dorinţei lui de putere. Definiţia revoluţionarului care este? Este individul care inventează o lume mai bună, de executat prin concentrarea puterii. El intră exact în această definiţie.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

  1. John Galt
    21 March 2011

    Canibal. Asta e idealul lui Dughin. Canibalismul si matriarhatul (Mother Russia).

    E previzibil ca o carte larg deschisa.

  2. […] azi calendare care îl glorifică pe Stalin; „să fii american este o crimă” spunea în urmă cu câțiva ani Alexandr Dughin, arhitectul și părintele spiritual al Eurasiei lui […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi