FUNDATIA IOAN BARBUS

Atentatele de la Bruxelles, posibil război hibrid rusesc – șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei

Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) Vasili Hrițac nu exclude „urme rusești” în exploziile de la aeroportul și metroul din Bruxelles, scrie Interfax Ucraina.

„Probabil știți deja că azi, în Bruxelles, au fost două explozii și nu aș fi surprins, din datele preliminare, […] dacă este vorba de un element al războiului hibrid rusesc”, a declarat V. Hrițac, marți, în timpul unui discurs ținut la o universitate din Kiev.

Medvedev i-a răspuns șefului SBU cu o jignire, adăugând că „ce s-a întâmplat reiterează nevoia coordonării eforturilor în comunitatea internațională pentru combaterea amenințării teroriste”, cu alte cuvinte, o colaborare între occident și Rusia, ceea ce presupune și renunțarea la sancțiunile impuse Rusiei după invazia Ucrainei. În noiembrie 2015, Medvedev declara că atentatele teroriste din UE și din restul lumii există din cauza refuzului occidentului de a colabora cu Rusia.

În același timp, astăzi, Preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaţionale Alexei Puşkov a declarat că „Europa ar trebui să realizeze de unde vine amenințarea reală și să își unească forțele cu Rusia”, acuzând NATO că „luptă acerb cu imaginara amenințare rusească”.

Brussels_immediate_3598858k[1]

Bruxelles a fost zguduit marti dimineata de mai multe atentate teroriste, cu puternice explozii la un aeroport international si in metrou, soldate cu cel putin 34 de morti si aproape 200 de raniti, potrivit unor bilanturi provizorii, iar o paralizie aproape generala blocheaza capitala belgiana. Agentia Belga a transmis ca s-au auzit strigate in araba si focuri de arma inaintea exploziilor de pe Zaventem, scrie hotnews.ro. Patru cetateni romani au fost raniti in atentate.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi