FUNDATIA IOAN BARBUS

Belgia: ameninţări cu terorismul pentru interzicerea burqa. Franţa a cedat deja ameninţărilor

Comitetul Flamand pentru Foşti Musulmani (Vlaams Comité voor Ex-moslims) a publicat pe situl olandez Het Vrije Volk un comunicat în atrăgea atenţia asupra unei ameninţări cu terorismul în Belgia, ca urmare a aprobării interzicerii burqa şi niqabului în public. Lucru care este foarte posibil să nu fie pus în aplicare prea curînd pentru că guvernul Belgiei a căzut şi parlamentul este în dizilvare. Ameninţarea vine sub forma unui clip postat pe youtube, clip pe care îl puteţi vedea aici şi aici. Ameninţarea este făcută de un anume Muhammad Zaib Khan care deţine situl extremist Mujahideen Media Centre şi este activ pe Jamia Hafsa Urdu Forum, forumul oficial al talibanilor din Pakistan.

mai jos reproduc structura avertismentului. Textul este scris într-o engleză proasta şi cu o punctuaţie cel puţin ciudată

„Avertisment pentru guvernul belgian şi pentru toate ţările europene.”

„Toţi musulmanii avertizează guvernul Belgiei & ţările europene, dacă interziceţi burqa, hijab sau niqab din ţările sau statele voastre.”

„Atunci veţi vedea o Situaţie Foarte Periculoasă în ţările voastre în Viitor, aşa:”

„Veţi vedea cum şi bărbaţii îşi vor ascunde feţele:”

„Veţi vedea că şi copiii au feţele ascunse şi vor avea în mîini cadouri pentru voi:”


video

Franţa a cedat deja în faţa ameninţărilor

Sarkozy afirmase acum un an că „burqa nu e binevenită în Franţa”. La scurt timp şi Al Qaeda a ameninţat Franţa cu acte teroriste dacă interzice burqa: „Franţa: ameninţări cu terorismul pentru burka”. Ca urmare a ameninţărilor Sarkozy a dat înapoi, iar un an mai tîrziu încă se discută eventuala interziceria a valurilor sialmice ce acoperă complet faţa femeilor, dar doar pe transportul în comun, în clădirile publice, şcoli şi spitale. Vălurile sînt permise în clădiri private şi pe stradă.
Andre Gerin, membru al parlamentului din partea comuniştilor a spus că o interdicţie totală ar putea inflama tensiunile în comunitatea musulmană din Franţa, oficial, aproximativ 5 milioane, cea mai mare din Europa.

Ca peste tot, stînga este cea care este dispusă să facă concesiile cele mai absurde şi să cedeze ameninţărilor cu violenţa. „Sarkozy U-turn on French burka ban over fears of ‘terrorist reprisals’”.
Mă aştept ca pe viitor Belgia să facă aceeaşi mişcare, să renunţe şi ea la interdicţia totală a acestor văluri. Utopia multiculturală necesită anumite sacrificii, iar aceste sacrificii devin mai uşăr de făcut din moment ce interzicerii vălurilor care acopera complet faţa nu i se opun doar extremiştii musulmani ci şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care aparent este mai preocupată de drepturile extremştilor musulmani de a-şi obliga femeile să umble cu un sac pe cap, decît de dreptul (şi obligaţia) femeilor de a se integra în societatea occidentală.

Taqyia şi Organizaţia Conferinţei Islamice la Viena: „Interzicerea burqa e neeruopeană”

Ekmeleddin Ihsanoglu, liderul Organizaţiei Conferinţei Islamice(OIC) a spus astăzi la Viena că interdicţiile burqa sînt „foarte neeuropene”, şi a făcut un apel la europeni să onoreze valorile toleranţei şi libertăţii.

Am ascultat, am învăţat şi am citit dintotdeauna că Europa este un continen al libertăţilor, nu al interdicţiilor”, a spus Secretarul General al grupului celor 57 de state islamice (din compunerea Organizaţiei Conferinţei Islamice.nt)

Ihsanoglu era în Viena pentru a vorbi la o întîlnire a Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate în Europa.

[…]
Vorbind convoaielor OSCE, Ihsanoglu deplîngea faptul că mulţi europeni consideră islamul străin de cultura şi societatea europeană. „De fapt islamul a fost prezent in Eruopa din secolul 8”, a spus, amintind de prezenţa musulmană în Spania.
Head of Islamic Conference calls burqa ban ‘un-European’

Citatele de mai sus sînt exemple din cea mai rudimentară formă pe care o poate lua minciuna în islam. Burqa nu are nimic de aface cu libertatea şi toleranţa, ci dimpotrivă, are de aface cu statutul femeii de proprietate fără drepturi a bărbatului în islam. Nu are nimic de aface cu libertatea şi toleranţa, ci cu barbarismul tribal al deşerturilor arabe. Ekmeleddin Ihsanoglu se plînge că mulţi europeni consideră islamul străin de cultura şi societatea europeană. Acesta este un lucru cum nu se poate mai adevărat, mai ales în ce priveşte dimensiunea politcă a islamului ce urmăreşte răspîndirea islamului în toată lumea şi reglementarea celor mai mărunte aspecte ale vieţii membrilor unei societăţi islamice(membri musulmani sau nu), reglementări ce sînt profund opuse opuse valorilor culturii europene.
Despre Organizaţia Conferinţei Islamice, citiţi: ONU a hotărît: Israel = Genocid + Apartheid

Ayaan Hirsi Ali: „Islam nu este o religie europeană”

În continuare o discuţie dintre fosta musulmancă fugită din Somalia, Ayaan Hirsi Ali cu apologistul extremismului islamic care a avut timp de 5 ani interdicţie de a intra în SUA, Tariq Ramadan, şi musulmanul moderat din Danemarca, Naser Khader.

În islam nu este voie să minți, decât dacă vrei să aperi Islamul sau dacă vrei să ajuţi la răspîndirea lui, şi are şi un mume: taqyia.

Reuters: Belgium analyses video threat over Muslim veil ban

(Reuters) – Belgian authorities are analysing a video containing threats to attack the country and other European states if they enforce a ban on full face veils, government officials said on Thursday.

Belgium’s lower house of parliament approved a bill last week that would enforce such a ban but it is unlikely to become law soon because the government has collapsed and parliament is due to be dissolved. France is also considering a ban.

A text written in English on a video posted on the Internet says: „If you ban the burqa, hijab or niqab (veils) … then you will see (a) very dangerous situation in your countries.”

It shows veiled women, some armed with guns, armed men and children carrying weapons and ammunition. They did not identify themselves.

Wearing the burqa, hijab or niqab is every Muslim woman’s right and governments will pay for their decision to ban the veil, the text of the video says.

A spokesman for the government’s crisis centre, which handles security threats, said it had informed Belgium’s anti-terrorism body of the potential threat.

„They are carrying out an analysis and could then decide to take measures,” the spokesman said.

France, home to Europe’s biggest Muslim minority, is planning to debate a draft law from mid-May and ban all face veils in public within months.

Full face veils are extremely rare in Europe, but the number of women wearing them is rising. No exact figures exist but estimates put the totals at about 2,000 in France and a few hundred in Belgium.
Reuters

7 mai: clipul a fost şters de youtube


l-am postat pe trilulilu

Vezi mai multe video din Stiri

Citiţi şi:
“Nici un om sănătos şi liber nu ar alege să poarte burqa”
„Politicieni musulmani resping burqa”
„Fenomenul burka în Europa”
CNN: „France moves toward partial burqa ban”

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

23 de comentarii

 1. costin
  6 mai 2010

  Am adaugat 2 actualizari: Reuters a preluat stirea + clipul a fost sters de pe youtube. l-am salvat si l-am uploadat pe trilulilu ????

 2. Francesco
  6 mai 2010

  Cateva tari au facut primii pasi pentru interzicerea burka/niqab in locurile publice:
  Franta
  Consiliul de Stat al Frantei (cel mai inalt for administrativ al tarii) a recomandat interzicerea acoperirii fetei in spitale, scoli, alte cladiri publice (judecatorii), precum si pe mijloacele de transport. Sondajele de opinie indica o majoritate covarsitoare a cetatenilor francezi de partea interzicerii burka.
  Marea Britanie
  Nigel Farage, liderul UK Independence Party, a spus ca acoperamintele islamice reprezinta un simbol al unei „Britanii din ce in ce mai divizate”.
  Austria
  Ministrul pentru problemele femeilor, Gabriele Heinisch-Hosek a declarat ca se va impune o interzicere in spatiile publice in cazul in care va creste „dramatic” numarul purtatoarelor de val.
  Sursa aici, articolul The Islamic veil across Europe – BBC news.

 3. vlad
  6 mai 2010

  Burka fashion show

 4. vlad
  6 mai 2010

  Guvernul francez a interzis purtarea valului musulman care acopera fata

  Guvernul francez a aprobat miercuri legea prin care este interzisa purtarea in spatii publice a valului musulman care acopera in intregime chipul femeilor, deschizand calea catre dezbaterea parlamentara a textului legii care va avea loc in iulie, relateaza AFP. Potrivit acestuia, nimeni nu va putea purta in Franta un articol de imbracaminte care ascunde fata, in caz contrar fiind amendat sau fortat sa ia lectii despre valorile franceze.

  „In aceasta privinta, guvernul a ales o cale dificila, dar o cale dreapta”, a spus presedintele Nicolas Sarkozy cabinetului, potrivit biroului sau. In timp ce majoritatea de dreapta va reusi, cel mai probabil, sa treaca legea prin parlament, experti constitutionali avertizeaza ca s-ar putea sa fie desfiintata de judecatori si sa nu intre sub incidenta legii europene.

  Suntem o natiune veche, unita in jurul unei anumite idei de demnitate umana, si in special de demnitate a femeii, in jurul unei anumite idei de convietuire. Valul care ascunde fata complet incalca aceste valori, care sunt fundamentale pentru noi, esentiale pentru unitatea republicii„, a precizat Sarkozy.

  Legea defineste spatiile publice, in mare, ca orice incinta sau teren deschis publicului larg, cum ar fi magazine, cinematografe, restaurante, piete, precum si cladiri guvernamentale. Sarkozy si sustinatorii sai sunt decisi sa preseze adoptarea legii, in ciuda avertismentelor Consiliului de Stat care sustine ca legal ar putea fi imposibil sa fie impusa si aplicata o astfel de interdictie.

  Potrivit legii, pedeapsa pentru purtarea valului islamic este 150 de euro sau cursuri despre valorile cetateniei franceze. Totodata, oricine forteaza o alta persoana prin amenintari, violenta sau abuz de putere sa isi acopere chipul va fi inchis si amendat cu 15.000 de euro.

  Cei care se opun legii sustin ca numai aproximativ 2.000 de femei musulmane poarta niqab-ul, valul care acopera fata, sau burqa, costumul intreg care este prevazut cu o plasa in dreptul ochilor, din aproximativ 5 milioane de musulmani care locuiesc in Franta.

  Daca Franta va adopta aceasta lege, va deveni a doua tara europeana, dupa Belgia, care interzice burqa si niqab-ul.

 5. euNuke
  6 mai 2010

  platforma hotnews prinde o bizară tentă pro-islamică prin publicarea unei serii de materiale de propagandă deghizate in interviuri cu specialişti in islam, specialişti care -ce mizerabilă coincidenţă- sînt musulmani, aşa-numiţii moderaţi trăitori in occident ce îndrăznesc să scuipe in mîna, in sufletul şi in cugetul naţiunilor europene care i-au prijit.

  hotnews nu a găsit niciun cercetător roman sau european, creştin sau ateu, istoric sau antropolog, care să se pronunţe asupra acestui obicei sinistru impus unora dintre femeile musulmane, inclusiv dintre cele refugiate in europa si america.

  si mai relevant şi jenant – hotnews omite să consulte un specialist in drept, un constituţionalist sau măcar un jurist specializat pe drepturile omului, că tot se bate moneda pe aberaţia dreptului de a purta o pătură pe cap, o inepţie crasă, o plăsmuire a propagandei stîngiste care se complace intr-o conjuraţie a idioţilor utili islamului.

  dacă ar fi cerut părerea unui jurist ar fi putut afla că forţarea unei persoane, prin metode violente sau prin presiuni psihologice constante, in sensul mascării elementelor de identitate vizuală prin utilizarea unor materiale menite să obtureze trăsăturile umane şi avînd drept consecinţă directă blocarea căilor respiratorii constituie supunere la tratamente inumane, degradante, intrînd sub incidenţa Convenţiei ce stă la baza edificiului european, din care citez

  Art. 3.
  Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante.

  Art. 4.
  1. Nimeni nu poate fi tinut in sclavie sau in conditii de aservire.

  cearşaful tras pe chipul femeilor musulmane este la fel de grav dpdv penal cu sacul in care mafioţii îndeasă căpăţînile victimelor supuse la tortură in scopul mai trivial al obţinerii unor informaţii de uz mercantil.

  musulmanii care apără acest obicei penal pretind un oarecare grad de motivaţie religioasă, invocînd un presupus rit sau uzanţă religiosă fără o atestare in imagistica Koranului, o practică pe care profetul Mahomed nu a prescris-o niciodată discipolilor săi in ale pacificării cu iataganul. ca atare, acţiunea de mobilizare a acestor indivizi in sensul persuadării publicului occidental este nu numai o campanie de instigare la discriminare de gen, şi la acceptarea aservirii şi torturii, ci şi, in logica religioasă, o erezie abominabilă ce tinde să anihilize frumuseţea femeiască sau să o rezerve acelor anacronici stăpîni de sclavi ai orientului lipsiţi de orice scrupule in ceea ce priveşte metamorfozarea şi traficarea femeii ca obiect de vitrină, alcov şi bordel

  islamologii de serviciu ai reţelei virtuale:
  http://www.hotnews.ro/stiri-in…..sogini.htm

  şi specialistul diabolic pentru cei care vor să risipească îmbîcseala cîrpelor islamice şi nu să fie învăluiţi şi impleticiţi in ele:
  http://www.danielpipes.org/blo…..burqa-wars

 6. Capitanul BDT
  6 mai 2010

  Nu sunt de acord cu interzicerea valului islamic !

 7. costin
  6 mai 2010

  De ce, Capitane?

 8. dr pepper
  6 mai 2010

  pentru ca capitanul intelege gresit ce sunt alea drepturi.

 9. costin
  6 mai 2010

  nu e singur. are tot consiliul europei in spate.

 10. dr pepper
  6 mai 2010

  and now a colection from muslim dior who used to be christian dior
  cat am ras, tare parada modei pusa de vlad.

 11. Corneliu
  6 mai 2010

  Credca in problema burcii trebuie pus in sfarsit punctul pe i in discutie.
  Daca burca ar fi fost inca o moda vestimentara ca toate altele, fie ea si limitata la o anumita populatie, parca n-as crede ca i-ar fi venit cuiva in cap sa se revolte impotriva ei si sa promoveze interzicerea ei. Nimeni, de exemplu, nu se gandeste sa interzica oribilele (dupa gustul meu) fuste tiganesti. Chiar si purtarea ostentativa, suparatoare si chiar sfidatoare a hijabului (uneori chiar dragutz dpdv estetic) pentru sublinierea apartenentei la islam nu a produs legi de interzicere.
  Aici e vorba de un port care ascunde integral fatza, lucru inacceptabil pentru regulile de convietuire europene si mai ales de problema grava de securitate pe care o poate aduce potential. Dintr-o data, intr-un grup se poate afla un om mascat in toata regula (caci nici nu poti fi sigur de ce sex) care va semana imediat neriguranta si teama, ca sa nu mai vorbim de potentialul pericol real.
  Aceasta e problema si nu alta. Toata vorbaria despre statutul femeii in islam in acest context si incalcarea drepturilor omului are, in acest caz, un gust clar de demagogie.

 12. euNuke
  6 mai 2010

  Corect, legile europene ar fi trebuit să interzică acoperirea totală a feţei in spaţiile publice atît pentru fenei cît şi pentru bărbaţi şi punct. Nu era nevoie de nicio referire la burcă. Norma nu trebuia focalizată pe un singur articol vestimentar şi conectată artificial şi politicianist cu islamul.

  Nu burca in sine este o problema, ci obligaţiile degradante in sarcina femeilor din unele medii islamice, din nenumărate state islamiste şi din lăuntrul micro-societăţilor paralele guvernate de şaria din state non-islamice.

  Ceea ce ar fi trebuit expus public şi condamnat ferm de către orice politician occidental este chiar şaria, sursa tuturor relelor, inclusiv al abuzurilor săvîrşite asupra femeilor in acele medii islamice pomenite mai devreme. Şaria permite decizia discreţionară a imamilor şi justiţia paralelă, asta trebuie reţinut de către orice politician european cu scaun la cap.

 13. Imperialistu'
  6 mai 2010

  euNuke, hai sa fim seriosi, care dintre lasii astia crezi ca se poate lua la tranta cu Islamul?

 14. Capitanul BDT
  6 mai 2010

  Nu sunt de acord cu interzicerea valului islamic din principiu.

  Doresc sa fiu respectat indiferent de felul in care ma imbrac, indiferent de credinta pe care o am, indiferent unde ma aflu.

  Atata timp cat eu ca individ nu aduc nici un prejudiciu celor din jurul meu, atunci vreau sa fiu lasat in pace. Faptul ca un om acoperit naste sentimente de teama in interiorul anumitor indivizi, nu justifica reactia autoritatilor franceze.

  Frica nu este datorata vestimentatiei islamice. Ea este datorata lipsei de educatie (ma refer aici la cultura generala), a necunoasterii.

  Am scris pe blogul personal un articol pe aceeasi tema in care imi prezint mai detaliat punctul de vedere !

  Am spus.

 15. euNuke
  6 mai 2010

  eh şi ce dacă nu eşti tu de acord. curajosule. ţi-ai mai exprima cu atîta tupeu pretenţiile de respect şi drepturi in Arabia Saudită?

 16. Pataphyl
  6 mai 2010

  BlogDeTreabă, mai uită-te o dată la ce vorbim, ai putea înțelege că aici e Treabă Mare, Căpitane, nici pamperșii nici burka nu ajută :mrgreen:

 17. Capitanul BDT
  6 mai 2010

  Haideti sa ne omoram cu totii mai bine, pentru ca suntem diferiti si nu putem sa acceptam un asemenea lucru !

 18. euNuke
  6 mai 2010

  unii deja au luat in seamă îndemnul tău şi au ieşit din matcă la vînat de multiculturalişti tembeli, măi dragă căpitanule, sau o fi frica cea care îţi blochează nervul optic de nu mai eşti in stare să întrezăreşti masacrele unor diferiţi lălîi care nu acceptă să fie contrazişi? sau poate ignoranţa…sigur n-ai avut acces la informaţia că in unele ţări oleacă mai diferite mental din orient femeile cu pantalon sînt suspecte de contacte cu satana şi automat arestate, judecate sumar şi lapidate in piaţa satului. că tot vorbeam de vestimentaţie. că tot nu ştii nimic despre codurile islamice ce reglementează ţinuta. şi că tot nu înţelegi că valoarea protejată in cazul interzicerii burcăi este spaţiul public caracterizat in societatea noastră modernă de transparenţă şi că nu există nicăieri in lume dreptul de a umbla cu cearşaful pe cap tort aşa cum nu a fost încă atestată libertatea de a-ţi plimba prin parcuri penisul înveşmîntat in ciorap de lînă. că d-asta a fost inventată burca, măi ofiţeraşule, un prezervativ pentru onoarea veşnic rănită a unor bigoţi ce îşi scot la plimbare averea ambulantă.

 19. Capitanul BDT
  6 mai 2010

  E ultimul comentariu pe care-l mai fac la acest articol.

  Eu nu sunt de acord cu multe lucruri care se petrec in spatiul islamic (legi, pedepse s.a.m.d.), sa fie clar. Nu sunt de acord cu terorismul, cu misogismul, cu saracia si favoritismul.

  Dar nu sunt de acord nici cu discriminarea, cu rasismul si privarea dreptului la libera exprimare.

  Nu sunt de acord cu Franta, nu sunt de acord cu stilul de viata islamic, nu sunt de acord nici cu tine. Si totusi iti respect opinia si nu te iau peste picior asa cum o faci tu.

  „eh şi ce dacă nu eşti tu de acord. curajosule. ţi-ai mai exprima cu atîta tupeu pretenţiile de respect şi drepturi in Arabia Saudită?” – Da, convingerile mele fac parte din caracterul meu si personalitatea mea.

  Sa stii ca parerea mea cantareste la fel de mult ca si a ta Pataphyl (adica zero). Subliniez ca aici nu e vorba de vestimentatie, e vorba de incalcarea unui drept, dreptul de a fi diferit. E vorba de discriminare, e vorba de rasism.

  Sistemul meu de valori nu-mi permite sa fiu de-acord cu ceea ce face Franta. Si cam atat !

 20. euNuke
  6 mai 2010

  Foarte bine că te-ai hotărît iute să te laşi de comentarii şi expertize pe teme de drepturile omului. Probabil că mai exisţă o ţîră de simţ al penibilului chiar şi la ofiţerii superiori din Armata Salvării personale prin spam apăsat. Mulţumesc.

 21. Pataphyl
  6 mai 2010

  BDTM

  Sa stii ca parerea mea cantareste la fel de mult ca si a ta Pataphyl (adica zero)

  Ca cetățean al planetei solicit modificarea radicalei cifre zero în unu împărțit la 6-7 miliarde (cine naiba ne mai numără? ???? Oricum, sînt încă mulțumit că nu mi-ai dat o notă negativa (numerele negative sînt prea la stînga pe axa numerelor reale pentru gustul meu ???? ).

  Subliniez ca aici nu e vorba de vestimentatie, e vorba de incalcarea unui drept, dreptul de a fi diferit.

  Subliniez și eu că dreptul de a fi diferit are oarece limite naturale, căpitane! De pildă dacă am obiceiul cultural de a lua gîtul umanoizilor, m-aș auto-bana, măcar pînă nu mă prinde poliția (chiar în ipoteza tot mai puțin probabilă că poliția corectă politic se mai ocupă de asemeni fleacuri contrare multiculturalismului ce cultivă obiceiuri diferite sau foarte diferite). Și mai ales dacă mi-aș practica obiceiurile favorite în curtea altuia. By the way, accepți să vin deghizat în fantomă cu cearceaf negru în cap să-ți dinamitez porcii și ursuleții din gospodărie?

  Sistemul meu de valori nu-mi permite sa fiu de-acord cu ceea ce face Franta.

  Aștept cu emoție reacția Franței. Ține-ne la curent, dar nu prea mult, să nu cumva să răcim.

 22. Imperialistu'
  6 mai 2010

  Atitudinea capitanului BDT, in cateva cuvinte: „Eu nu sunt de acord cu multe din spatiul islamic, dar sunt de acord cu cortul pus pe femei.” Genial. De ce? Din toleranta, domnule, respect fata de celalalt. Nu e de acord cu violenta, umilirea sau uciderea femeilor, dar sustine „dreptul” musulmanilor de a-si mentine femeile in conditia burka, adica in starea care incita la violenta, umilire si ucidere. Se dovedeste inca o data ca mintea multiculturalistului nu functioneaza precum a oamenilor normali. ????

 23. murfi
  6 mai 2010

  dl capitan ar putea incerca sa explice interzicerea burcii (e corect asa?) in Siria sau Turcia (pentru inceput in universitati)

  sau maieutica Iordaniei care, chiar daca nu interzice explicit purtarea valului, are obiceiul de a da periodic pe televiziunea nationala reportaje cu diferiti domni si doamne care comit tot soiul de infractiuni la adapostul cortului de care vorbeste Imperialistu’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian