FUNDATIA IOAN BARBUS

Bine ne-am regăsit… şi lămuriri despre noul sistem de comentarii (ACTUALIZARE)

August 23 – Actualizare Pluginul folosit iniţial pentru înregistrare dă rateuri. Un număr prea mare de utilizatori au întâmpinat probleme. I-am asistat prin email pe cei care au semnalat dificultăţi şi mulţumesc tuturor celor care ne-au contactat. În consecinţă, am scos din funcţiune acel plugin şi am instaurat modalitatea nativă WordPress de înregistrare şi autentificare. …

August 23 – Actualizare

Pluginul folosit iniţial pentru înregistrare dă rateuri. Un număr prea mare de utilizatori au întâmpinat probleme. I-am asistat prin email pe cei care au semnalat dificultăţi şi mulţumesc tuturor celor care ne-au contactat. În consecinţă, am scos din funcţiune acel plugin şi am instaurat modalitatea nativă WordPress de înregistrare şi autentificare. Conform testelor efectuate, funcţionează bine.

Utilizatorii înregistraţi deja vor folosi doar legătura „Autentificare” pentru a se loga pe site.

Utilizatorii neînregistraţi se pot înregistra folosind legătura „Înregistrare”. Este necesară completarea unui nume de utilizator şi o adresă de email validă. Ecranul de înregistrare vă va comunica instantaneu succesul înregistrării şi veţi fi rugaţi să verificaţi emailul de confirmare care a fost trimis automat. Apăsaţi în acel email pe legătura de confirmare şi sunteţi redirecţionaţi la ecranul de autentificare, unde vă puteţi loga pe site. Sfârşit de înregistrare.

Cer scuze pentru problemele de până acum. Modalitatea nativă WordPress nu va da bătăi de cap. În orice caz, pentru asistenţă ne puteţi contacta prin email (pagina Contact).

Am introdus necesitatea de înregistrare pentru vizitatorii care doresc să comenteze. Acest lucru se poate face prin intermediul ecranului reprodus în imaginea din dreapta. Legătura către acest ecran se află în subsolul oricărei pagini de blog (legătura „Înregistrare” din stânga benzii albastre de subsol) sau după secţiunea de comentarii a oricărei pagini individuale de articol.

În acest ecran, apăsaţi pe „Înregistrare”. Se deschide ecranul propriu-zis de înregistrare, unde introduceţi un nume de utilizator, adresa de email, o parolă şi bifaţi căsuţa de acceptare a termenilor de folosire ai sitului. Nume, prenume şi adresa web sunt opţionale. Testul aritmetic este necesar pentru a evita înregistrarea roboţilor de spam (nu este o metodă infailibilă, dar ajută).

Veţi primi automat un email de confirmare, care va conţine o legătură de validare a cererii de înregistrare. Apăsaţi pe această legătură, iar ulterior noi vom activa contul creat. Primul comentariu va sta în coada de moderare – avem un număr de muşterii pe care nu îi vom reprimi pe site, iar la momentul activării contului şi al aprobării primului comentariu avem ocazia să filtrăm comentatorii legitimi de trolii cunoscuţi din trecut.

Asta-i tot. Am introdus acest sistem pentru a putea avea control mai bun asupra celor care ne calcă pragul cu intenţia de a împrăştia coji de seminţe. Astfel îi putem mătura mai eficient.

Pentru comentatorii de bună-credinţă: vă aşteptăm şi sperăm că această cerinţă de înregistrare şi autentificare nu vă va descuraja. E o modalitate folosită de numeroase alte situri mari şi mici. Şi pentru noi e un mic salt în necunoscut, dar împreună trecem şi peste acest hop.

Emil Borcean

Emil Borcean

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Emil, buna ideea cu inregistrarea comentatorilor! Asa vom pierde mai putin timp cu trolii si vom fi mai atenti la lucrurile …sensibile.

 2. Costin A.Spune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Ii rugam pe cei care au avut probleme cu inregistrarea pe inliniedreapta.net sa ne trimita un email la redactia@inliniedreapta.net

 3. roadrunnerSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  test

  Thanks alot, admin

 4. bogdan calehariSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Multumesc emil ! Cred ca acum este ok.

 5. guitarist2Spune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  asta inseamna un loc de joaca mai liber ? :)

 6. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Desigur, dar si mai responsabil!

 7. emil borceanSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Mai putin bruiat, sper…

 8. John GaltSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  In sfarsit, merge. Incepeam sa ma intreb daca 1+1 da intradevar 2. :)

  (Fontul pentru comentarii poate fi schimbat in Arial, cum era mai demult? Citatele parca merg mai bine cu Times New Roman)

 9. DinnySpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Hello :) Cat pe ce sa gresesc la intrebarea de verificare, respectiv la adunare :D

 10. DinnySpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Parola se poate schimba?

 11. emil borceanSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Salut Dinny. Parola o poti schimba astfel: click pe legatura „Autentificare”; apare ecranul respectiv; vezi ca in josul casutei de autentificare exista un link numit „Ai uitat parola?”. Click pe el si ecranul se va schimba intr-unul care iti va permite sa schimbi parola.

 12. DinnySpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Multam. Mi-a parut rau ca n-am mai apucat sa stam de vorba dupa conferinta (nu te-am mai vazut). Poate altadata cand vii in Romania.

 13. emil borceanSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Cu placere, Dinny. Data viitoare, nicio problema.

 14. emil borceanSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Salut John Galt. Bine ai revenit. Ne-am gindit sa diferentiem intre postare si comentarii. Da-mi voie sa rumeg la idee…

 15. nukaSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Salut. Bine v’am regasit si nu prea, pentru ca am intampinat ceva dificultati la inregistrarea sub vechiul nickname. Sint euNuke, cum fac sa’mi iau porecla inapoi?

 16. emil borceanSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Ti-am trimis mail.

 17. euNukeSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Mulţumesc.

 18. RiddickSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  Am reuşit să mă loghez, „pe stil nou”. Înainte n-am reuşit.

 19. SilvaproSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  #14
  In ce sens sa se diferentieze intre postari si comentarii?

  #8
  Eu prefer fontul asa cum e acum, cred ca e Arial. Times New Roman e cam incirligat si oarecum poticneste. Arial e mai cursiv si imbie mai mult, de aceea sper sa ramina la toate.

  Si sper ca fontul in continuare sa nu se micsoreze.

  Multumesc inca o data Emil pentru promptitudinea cu care ai readus butonul Home, reactivarea de subscription la comentarii, marimea fontului, etc.

  Shana Tova ! Urez ILD-istilor La Multi Ani de noul an ebraic!

 20. SilvaproSpune:

  Răspunde
  august 22, 2011

  A propos, nu mi-a cerut autentificare cind am postat #19
  De fapt ce cere la autentificare? Sper ca nu e nevoie sa tin minte socotealal aceea, pentru ca se pare ca am uitat s-o notez. Emil, sta undeva scrisa, si mi-o poti trimite? Si promit s-o notez de data asta!
  Merci!.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian