FUNDATIA IOAN BARBUS

Buletin de ştiri de pe altă planetă (2)

“Dacă construieşti o moschee pentru Allah, Allah îţi va construi o casă în Paradis“
“Libertatea de a gândi se pierde pe covoraşul de rugaciune “
Necla Kelek

 • Prima moschee din Arctica a fost inaugurată în noiembrie 2010 în localitatea Inuvik, din Teritoriile de Nord-Vest ale Canadei. Moscheea seamănă cu o casă canadiana din lemn, deasupra ei înălţându-se un minaret de 9 metri înălţime. În ea se vor ruga cei peste o sută de musulmani din localitate. link
  Fridtjof Nansen, să zicem, s-ar freca la ochi dacă ar vedea minaretul. Eu unul, ştiind în ce lume am ajuns să trăiesc, mă mărginesc să le urez noilor eschimosi: “Ramadan kareem!”. Am putea spune şi “Islam fără frontiere”.
 • Stockholm-ul, capitala Suediei, nu are decât două moschei: prima inaugurată în 2000, a doua, turcă, construită în binecunoscutul stil architectural de pe malul Bosforului, a fost inaugurată în 2007. Deoarece cele două lăcasuri de cult nu mai fac faţă numărului mare de credincioşi, autorităţile au luat decizia înţeleaptă de a începe construcţia a înca 6(şase) moschei – trei în Stockholm şi trei la periferiile lui. link
  Dacă odinioară vikingii suedezi făceau ravagii peste mări şi ţări, astăzi urmaşii lor au pus bazele, după cum se vede, unui sistem model de civilizaţie. Ce pacat că urmasii vikingilor nu vor mai avea urmaşi!
 • În Cholet, oraş cu 55.000 de locuitori din departamentul Maine-et-Loire, statul turc a inaugurat în luna mai 2010 o nouă moschee cu o capacitate de 2.000 de credincioşi. Ea se adaugă celorlalte 3(trei) moschei din localitate. Penultima moschee inaugurată în Cholet a fost una arabă, în noiembrie 2009. link
  Izolaţi informaţional, neavând de unde să afle că Turcia a interzis, de mai mulţi ani, construirea de noi biserici creştine şi acordarea de vize pentru preoţii creştini, francezii îi urează bun venit în Cholet noului imam turc, domnul Mussa Akaya!
 • În Tremblay, departamentul Seine-Saint–Denis, orăşel cu 35.000 de locuitori, a fost inaugurată la 28 martie 2011, o cladire care adăposteşte, ati ghicit, o nouă moschee! Clădirea a costat 3 milioane euro şi poate găzdui 2000 de credincioşi. Primarul Tremblay-ului este domnul Francois Asensi, deputat din 1981 al Partidului Comunist Francez.
  Părinţii primarului Francois Asensi – tatăl, membru al PCF, luptător în Brigăzile Internaţionale din Spania, şi mama, membră a PCF, activistă sindicală – sunt mândri de fiul lor care spune şi el cu mândrie: “Eu sunt un Roşu“. link
  Şi unii care credeau ca tovarăşul Asensi este francez!
 • Noul Centru Cultural şi Religios musulman din Boulogne-Billancourt şi-a deschis porţile la 1 aprilie 2011. Sălile de rugăciune, pe trei niveluri, sunt concepute pentru a primi în siguranţă şi confort 1400 de credincioşi. Centrul va avea şi o şcoală unde copii musulmani, cu vârste între 6 şi 13 ani, vor învăţa limba arabă şi Coranul. Pentru că numărul credincioşilor provenind din Senegal, Mali, Tunisia şi Algeria este foarte mare, s-a luat hotărârea ca marea rugăciune de vineri să se ţină în două serii.
  1 aprilie 2011? Da! Îi asigurăm pe naivi că nu este o păcăleală!
 • La Roche-sur-Yon (Vendee), credincioşii au în sfârşit posibilitatea ca de la 17 iunie 2011, să se roage într-o moschee adevărată. Noua moschee poate adăposti 500 de credincioşi.
  Primarul a declarat: “Această moschee, ridicată într-un cartier în plină dezvoltare, celebrează bucuria de a trăi împreună şi bogăţia diversităţii culturale”. Imamul noii moschei, domnul Aziz Bentama, a descris “profilul” credincioşilor săi : “Văd în moschee francezi de baştină, credincioşi din Europa de Est şi din Africa sub-sahariană”. link
  La Roche-sur-Yon, un Turn al lui Babel unde toată lumea este bucuroasă şi diversă cultural. Cineva îmi atrage atenţia, pe bună dreptate, că Turnul lui Babel nu găzduia francezi!
 • În această vară la Canteleu, lângă Rouen, a început construcţia unei moschei cu o capacitate ce va permite găzduirea a 2000 de credincioşi, care, conform proiectului, va avea un minaret de 12 metri înălţime. Moscheea se va alătura bătrânei sale surate care a devenit prea mică! Micuţul orăşel de 15.000 de locuitori se va mândri cu trei biserici şi două moschei.
  Deocamdată. Întrecerea este abia la inceput, dar cu siguranţă va fi câstigată de cei care au intrat mult mai târziu în cursă! “Cei din urmă vor fi cei dintâi”, asta nu e din Coran, dar merge!
 • La începutul lunii iulie 2011, la Argenteuil, Primul Ministru francez, domnul Francois Fillon, a inaugurat “cea mai selectă” moschee din Franţa, moscheea Al-Ihsan (Binefăcătorul). De ce acest titlu pentru o moschee “obişnuita” de 2.500 de locuri? Pentru că pentru a participa la fastuoasa ceremonie de inaugurare – pentru prima dată un prim ministru francez a inaugurat o moschee – credincioşii au fost invitaţi sa cotizeze între 50 şi 250 de euro! link
  Fără discuţie, după ce s-au incheiat socotelile putem spune că pentru imamul algerian al moscheei şi celelate notabilităţi musulmane, domnul Francois Fillon s-a dovedit un adevărat Al-ihsan! Nu este prea departe timpul când Prim Ministrul Franţei nu numai că va inaugura moschei, dar se va şi ruga de cinci ori pe zi.
 • Eveniment istoric pentru cei 15.000 de musulmani din Calvados. Pe 28 iulie 2011 s-au deschis porţile celei mai mari moschei din Basse- Normandie. Moscheea are o suprafaţă construită de 5400 metrii pătraţi, sala de rugăciune de la parter având 400 de metri pătraţi şi putând primi 700 de credincioşi. Pe lângă librarie, moscheea va avea şi o şcoală unde cei 200 de elevi între 3 şi 14 ani vor învăţa limba arabă şi vor studia Coranul. link
  Rachiul de mere invechit, cunoscut de întreaga lume sub numele de Calvados, se păstrează în butoaie de gorun şi de stejar. Să le dăm cep! În Calvados se va instaura oricum prohibiţia, pardon, Sharia!
 • Tot pe 28 iulie 2011, dar de data asta la Villeneuve d’Ascq, credincioşii musulmani s-au rugat pentru prima oară în marea şi noua moschee care pe deasupra mai este şi ecologică, fiind încălzită geotermal. Două clădiri traversate de o spaţiosă galerie centrală, cu o cupolă transparentă ce se ridică la 13 metri înălţime, fiind întrecută doar de minaretul de 18 metri. Moscheea a costat 4 milioane de euro, sălile de rugăciune putând primi 1.200 de credincioşi. link
  Foametea, ciuma neagră, febra tifoidă, în mai multe rânduri, şi războiul de 100 de ani o singură dată, războaiele napoleoniene şi trupele SS, ce au masacrat 86 de civili în 1944. Villeneuve d’ Ascq a avut o istorie întunecată. În sfârşit, pe 28 iulie 2011, o rază de lumină!
 • Strasbourg avea o comunitate musulmană puternică (60.000 persoane), dar nu se putea mândri şi cu o moschee de anvergură. Acum o are! A fost inaugurată în ultimile zile ale lunii iulie şi îşi va primi cei 1.500 de credincioşi care pot încăpea sub acoperişul ei cu ocazia Ramadanului. Bucurie mare pentru credincioşii marocani, pentră că cei turci, numeroşi în Strasbourg, aveau deja moscheea lor. Unul dintre ei declară: “Astăzi simţim cu adevărat că suntem la noi acasă!“. Noua mare moschee a fost concepută de arhitectul italian Paolo Portoghesi, cel care a conceput şi moscheea din Roma, cea mai mare din Europa. Ea este acoperită de un impozant dom de aramă, cu un diametru de 16 metri, înconjurat de pinteni ornaţi cu semiluni. Costul total al construcţiei atinge 9 milioane de euro.
  Un singur lucru îi lipseşte frumoasei moschei: minaretul! El a fost înlăturat din proiect de către municipalitatea de dreapta care a condus Strasbourg-ul în perioada 2001-2008. Azi, actualul primar, socialistul Roland Ries, nu se mai opune. link
  Domnul Roland Ries va fi reales în 2012! Şi în 2016 şi 2020, chiar şi în 2024, dacă va fi sănătos şi musulmanii încă minoritari!
 • La Ostricourt va fi inaugurată, în luna August cu ocazia Ramadanului, moscheea Khalid Ben Walid. Moscheea va primi 1260 de credincioşi şi va avea un minaret de 16 metri. link
  Khalid Ben Walid, principalul general al profetului Mahommed nu a pierdut niciuna din cele 100 de bătălii la care a participat. Acum a cucerit şi Ostricourt!

În primul deceniu de după obţinerea independenţei, în Algeria s-au construit 4.474 de moschei. În Franta, în 1960, erau 6 de moschei. Azi sunt peste 2.500! Franţa se consideră un stat laic, dar unii spun că va înceta să mai fie! Ceea ce este sigur este că islamul nu poate fi laicizat! Hamid Zanaz, algerian, filozof şi journalist spunea: “Toată lumea ştie, în afara celor care preferă demagogia, că islamul este prea religios pentru a fi modern şi Modernitatea este prea democratică pentru a putea fi islamică. Două episteme, două paradigme care se resping inevitabil”.

Domnul Mohammed Mussaui, preşedintele Consiliului Francez al Cultului Musulman, a anunţat pe RTL, marţi 2 august 2011, că în Franţa sunt în acest moment în constructie între 100 şi 150 de moschei, şi că numărul moscheilor din Franţa se va dubla în următorii 10 ani.SFÂRŞIT !

Buletin de știri de pe altă planetă (1)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

26 de comentarii

 1. viviana
  8 august 2011

  Calehari, lasa palavrele si torna si matale cel putin o jumatate de duzina de plozi. Sa vezi cad o sa trebuieasca sa le dai de mancare, de 3 ori pe zi, ca nu vei mai avea timpul sa scrii toate prostiile pe care le scrii holbandu-te in curul musulmanilor 24 de ore din 24!!!

 2. Daniel Francesco
  8 august 2011

  Comentariul anterior face parte din seria „Noi muncim, nu gandim!”

 3. calehari
  8 august 2011

  viviana@1. Nu aveti nimic altceva decat un motor biologic, asa ca singura voastra contributie adusa omenirii este populatia. Jos Democratia, traiasca Demografia !

 4. Alex Nicolin
  8 august 2011

  Daca statul ofera terenuri, cladiri si bani unui cult religios, inseamna ca nu are cum sa fie laic. Dar relativistilor le plac iluziile, mai ales atunci cand aduc voturi.

 5. helene
  8 august 2011

  Statul asistential ofera orice favoritilor sai.

 6. viviana
  8 august 2011

  da, da … cum sa nu! Daca n-ai fi tu (si prieteni tai) sa „gandesti/ti” si pentru altii s-ar alege „praful” de lumea asta! E ridicol… auzi tu „motor biologic”.

  a propos mr Daniel Francesco. In limba italiana suna destul de ciudat (ignorant) sa asociezi un nume roman, Daniel, cu unul italian, Francesco. Vezi ca Daniel se chiama Daniele in italiano.

 7. Costin A.
  8 august 2011

  viviana, ce doresti de fapt? te rog sa te plictisesti in alta parte.

 8. Pataphyl
  8 august 2011

  Apropo, warpguy/gal, după mine ar fi mai potrivit să vă practicați vivisecțiile coprofage în instituții specializate, cu curpapir la intrare și picturi murale maro. Lacrimă bolnavă! (engl. sick tear… :mrgreen: )

 9. viviana
  8 august 2011

  @ Pataphyl, un raspuns tipic (cu forta pipotei) pentru un rednek „membru înregistrat TP” (… Joe Sixpack?) cum abia am citit?! Hahahaaaaa !!!

 10. viviana
  8 august 2011

  Ciao, va salut !

 11. Vlad M.
  8 august 2011

  Warpguy zis si Viviana, lasa-l pe Calehari ca e om serios, cu copii. Mai bine vezi-ti de viata si nu mai citi prostii stangiste si rasism anti-albi. Vrei sa cauti ceva destept? Ia Allan Bloom – Criza spiritului american. Nu e prea usoara, mai ales sectiunea despre Nietzsche. Crezi ca te depaseste? :mrgreen:

 12. viviana
  8 august 2011

  „… despre Nietzsche” … fiind tu un absolvent de la Harvard permite-mi o intrebare: ce proble ai cu sexul feminin? Nu, nu astept un „raspuns”, era o intrebare retorica ????

 13. bugsy
  8 august 2011

  @6 Viviana : In limba italiana suna destul de ciudat (ignorant) sa asociezi un nume roman, Daniel, cu unul italian, Francesco. Vezi ca Daniel se chiama Daniele in italiano.

  Vivi, vezi ca Daniel este un nume ebraic ( דָּנִיֵּאל), in engleza „Justice [from] God” sau „God is my judge”. Ce ciudat, ziceai ceva de ignoranta, nu-i asa?

 14. helene
  8 august 2011

  Viviana,eu nu-mi permit suficienta si nerusinarea de a crede ca pot gindi in locul altora.Moderatorii acestui blog aplica o forma inteligenta de unpowerment cind lasa dialogul sa se lege chiar daca opiniile exprimate sint contradictorii.,exprimate in mod agresiv si fara nici o urma de seductie.
  Articolul lui Calehari este foarte interesant pentru ca el ne prezinta date concrete,nu interpretari si nici pretentii de a gindi in locul altora.Articolul lui este o forma de respect
  adresata inteligentei celorlalti.Abia astept continuarea!

 15. viviana
  8 august 2011

  @ bugsy, ciocul mic … n-am chef sa-ti fac istoria numelor ebraice (evreisti) in Italia vazand ca mi-ar trebui intreaga viata ca sa-ti „demostrez” ca asocierea unui nume in limba ebraica cu unul in limba italiana nu s-ar putea intampla nici in veci vecilor. Poate intrebarea la care trebuie sa-ti raspunzi e: De ce?

  Nu inventati cai verzi pe pereti doar de dragul polemicii ????

 16. ateu
  8 august 2011

  „Apropo, warpguy/gal, după mine ar fi mai potrivit să vă practicați vivisecțiile coprofage în instituții specializate, cu curpapir la intrare și picturi murale maro. Lacrimă bolnavă! (engl. sick tear… )”

  @Pataphyl:
  Te rog ca pe acest site sa nu mai folosesti un limbaj stangist, plin de imagini vizuale si olfactive respingatoare. Acest limbaj ar face orice englez din epoca victoriana (o epoca in care Dreapta si principiile laissez-faire erau la putere) sa crape de rusine si indignare.

  Limbajul tot mai „colorat” si mai plin de injuraturi este o parte din asaltul cultural mondial al Stangii. Cat timp ii vom lasa pe stangisti si progresisti sa ne modifice limbajul, transformandu-l intr-un Newspeak orwellian (ad-hominemul genial „islamofobie” imi vine in minte, pentru ca este o acuzatie implicita de dereglare mintala), avem toate sansele ca copii nostri sa aiba o alta definitie a cuvintelor „libertate” si „individualism” decat noi.

 17. calehari
  8 august 2011

  Vivipara Ana imi aduce aminte, cu dorinta ei puitor-turnatoare de duzini de odrasle, menite a te scapa de prostiile vietii si de grija anusurilor musulmane, de o ducesa (?), propietara de “ tiparnita” si conducatoare de cetate, in Italia secolului 16 (?). Apriga ducesa, avea vreo 12 sau 14 copii. A ramas cunoscuta in istorie pentru faptul ca, in momentul cand cetatea ii era inconjurata de trupe dusmane si comandantul acestora a somat-o sa se predea, aratandu-i pe unul dintre copii luat ostatic, de acolo , de pe inaltele metereze, si-a ridicat fustele si le-a strigat dispretuitoare dusmanilor uluiti :
  – Nu-mi pasa, tiparnita este la mine !
  Erau vremuri de aur, cand in Italia intalneai la tot pasul tiparnite, dar, sa te fi dat si peste cap, n-ai fi gasit o moschee!
  Tiparnita Ana, arma secreta a musulmanilor , cea cu care, nu sunt umplute rafturile bibliotecilor , ci covorasele de rugaciune. ????

 18. viviana
  8 august 2011

  ai prins glas, calehari ????

  mai sa vezi, in Italia in fiecare dimineata ne trzim cu un alt minaret la orizont … si eu care nam facut caz, ce lipsuri pot sa am ????

  maine-poimaine cand te vei trezi cu un tanar calehari din tribul tau personal ca-ti aduce acasa o isprava ca cea a lui Anders Breavik ai sa spui si tu, precum taica-su ca ti-e rusine si ca „nu” stii de la cine „a invatat”. De puterea exemplului ai auzit?

  lasa lumea in pace cu obiceiurile ei in loc sa pui paie pe foc cu cei mai slabi decat tine … ce faci tu este sa iei parte la un razboi intre sarantoci si nimic altceva.

 19. viviana
  8 august 2011

  Citat: … In an instance of Robert K. Merton’s immortal „Thomas theorem”„If men define situations as real, they are real in their consequence”

 20. Silvapro
  8 august 2011

  Viviana #1,

  „….lasa palavrele si toarna si matale cel putin o jumatate de duzina de plozi. Sa vezi cad o sa trebuieasca sa le dai de mancare, de 3 ori pe zi, ca nu vei mai avea timpul sa….”

  Interesanta reteta pe care o dai, si promitatoare – de a trinti multi copii si de a te ocupa de cresterea lor, a carei aplicari ar indrepta omul spre a-si vedea de treaba lui, si nu ar mai avea vreme de nezbitii.

  Dar uite ca teoria ta se izbeste de realitate si nu prea e in concordanta cu ea, cel putin in ceea ce priveste musulmanii – ingrijirea de multii lor copii nu asigura linistea si pasnicia deloc, si nu stiu cum se face ca tocmai lor le ramine destul timp sa se „ocupe” si de terorism. De ex., la cazul Osama Bin-Laden te-ai gindit? Sti citi copii avea?

  Iar in acele multe moschei care sint amintite in articolul din acest topic, imamii si enoriasii lor gasesc timp berechet pentru a avea grija si de altii:

  http://www.shoebat.com/videos/caliphate.php

  When will America and the world awaken from their stupor?

  , se intreaba dreapta.

 21. Mih.
  8 august 2011

  „Sa vezi cad o sa trebuieasca sa le dai de mancare, de 3 ori pe zi…”
  Da, da, despre asta e vorba, despre cat de ocupati sunt harnicii musulmani de a procura cele trei mese zilnice pt puzderia de progenituri pe care ii „toarna” intre multimea de rugaciuni si efortul de „integrare” in lumea occidentala, nu-i asa ?
  Ca bine le mai zice vivian ali ben ali cu-ciocul-mare…

 22. Silvapro
  8 august 2011

  @ Webmaster,

  De vreo 5 ore aksimetul mi-a insfacat un comentariu… Il puteti elibera pe site?

 23. Leon cel Treaz
  8 august 2011

  @viviana,

  zici asa: „(…) n-am chef sa-ti fac istoria numelor ebraice (evreisti) in Italia vazand ca mi-ar trebui intreaga viata ca sa-ti “demostrez” ca asocierea unui nume in limba ebraica cu unul in limba italiana nu s-ar putea intampla nici in veci vecilor”.

  Vittorio Emanuele a fost un rege italian. Vittorio vine de la latinul Victor, iar Emanuele de la ebraicul עמנואל

 24. Silvapro
  8 august 2011

  In ebraica se citeste : Imanuel = D-zeu e cu noi.

  Si inca atitea si atitea alte nume care vin din ebraica si sint folosite alaturi de multe nume de alte provienente….

  David, Ruth, Amalia. N-ai sa crezi, dar pina si Ion vine de la Iohanan (in engleza se pastreaza pina si h-ul). S.a.m.d.

 25. Carucioare
  8 august 2011

  Cand o sa dea statu pamanturi gratis ..atunci poate

 26. bogdan calehari
  8 august 2011

  Intr-un text atribuit Consiliului National Interimar al Libiei, intitulat Declaratie Constitutionala, in Capitolul 1, la articolul 1 se spune : ” Libia este un stat democratic si independent unde toate puterile se subordoneaza poporului. Tripoli este capitala, Islamul este religia, SHARIA islamica este sursa principala a legislatiei „. A aparut sau este pe cale sa apara, un nou stat islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian